TV-Nyt

Jul og nytår 2015 på TV 2

jule tv tv2Julen er ren forkælelse foran tv-skærmen, for her byder TV 2 på et væld af gode programmer til børn og voksne – masser af film, familieunderholdning, årskavalkader, julekalender og en ny dansk ungdomsserie. Og som noget nyt sætter TV 2 ekstra fokus på dansk musik med to shows, der er optaget i Musikkens Hus i Aalborg.

Det første af disse musikalske shows hedder ’Alletiders juleshow’ og sendes lørdag 12. december. Cecilie Frøkjær og Hans Pilgaard er værter, og her fejrer TV 2 under overværelse af kronprinsesse Mary og 1200 publikummer – blandt meget andet – de populære tv-julekalendere. For den musikalske underholdning står bl.a. Kaya Brüel, Barbara Moleko og Martin Brygmann.

Også nytårsaften står den på dansk musik på TV 2. Her sendes ’TV 2 Playlisten 2015’ – en hitkavalkade og en flot afrunding på et stort dansk musikår, hvor både nye og garvede solister har sat deres aftryk på de nationale såvel som de internationale playlister.

Årskavalkader – fra Aarhus og fra Operaen
December byder også på to årskavalkader på TV 2. Mandag 14. december sendes ’TV 2 015: De kongelige øjeblikke’, hvor Natasja Crone og Morten Ankerdal i Musikhuset Aarhus giver et festligt tilbageblik på årets største begivenheder i kongehuset. Vi skal både til Grønland med regentparret, til Nepal med kronprinsen og med kronprinsessen på job som protektor for Julemærkefonden. Vi følger også fejringen af dronning Margrethes 75 års fødselsdag og tager med prinsesse Isabella, der i år var på sin første officielle opgave.

Onsdag 30. december sendes årskavalkaden ’TV 2 015: De største øjeblikke’ fra Operaen, hvor Cecilie Frøkjær, Mikkel Beha Erichsen og Divya Das guider seerne gennem de store nyhedsmæssige nedslagspunkter i 2015 og præsenterer musik med bl.a. Mø, Lukas Graham, Lars Lilholt, Shaka Loveless og Nabiha. Læs mere her.

Nye programserier får premiere i julen
To af vinterens og forårets store programmer på TV 2 sættes allerede i gang i julen, hvor der er ekstra tid til at følge med på tv. 26. december (2. juledag) er der premiere på den nye sæson af ’Danmark har talent’ – Danmarks mest overraskende underholdningsshow.

Foto: Per Janus Strange / TV 2
Foto: Per Janus Strange / TV 2

Jarl Friis-Mikkelsen, Peter Frödin, Cecilie Lassen og den nye pige i klassen, sangerinden Nabiha, udgør det skarpe dommerpanel, der jagter landets allerstørste talent, mens værterne Felix Smith og Christopher Læssø hjælper publikum, seere og talenter gennem programmerne. Læs mere her

To dage senere – mandag 28. december senere – er der sol og D-vitaminer på skærmen, når TV 2 har premiere på tredje sæson af ‘Badehotellet’. I syv nye afsnit følger vi livets gang ved Vesterhavet, hvor vi er nået til sommeren 1930. På Andersens Badehotel er alle de gode gamle gæster kommet tilbage for sommeren og fortsætter spillet om, hvordan man bedst tager sig ud – og hvem man i virkeligheden er bag facaden. Læs mere her.

December byder naturligvis på sæsonafslutningerne på TV 2s populære familiejulekalender ’Juleønsket’ og på ’Landmand søger kærlighed’, som i efteråret har engageret danskerne endnu mere end første sæson.

Størst Jul Finland TV 2
Foto: Heartline TV 2

TV 2 følger også ’Størst’ og Peter Ingemann i en specialudgave om jul i Finland. Her påstår man, at den vaskeægte julemand bor, og den finske julemand har faktisk sin helt egen landsby. Den skal Peter Ingemann selvfølgelig besøge, når han rejser til det sneklædte nord og kommer i julestemning i den storslåede natur sammen med samerne og deres rensdyr.

Søndag 27. december har Hans Pilgaard inviteret Lise Nørgaard og Cecilie Frøkjær i studiet til en hyggelig juleudgave af ’Hvem vil være millionær?’. Forhåbentligt kan de to skarpe damers mange erfaringer hjælpe dem, når spørgsmålene begynder at drille.

Ny, dansk ungdomsserie
December på TV 2 byder også på en helt ny, dansk ungdomsserie ’Losers United’, som sendes på hverdagseftermiddage fra 14. til 18. december. Alle seriens seks afsnit kan herefter ses på TV 2 lørdag 19. december om eftermiddagen – og på TV 2 PLAY.

I ’Losers United’ bliver drengen Oscars heltestatus og popularitet truet, da fodboldtræneren Køter smider ham af holdet, og han som straf bliver placeret på medieholdet. Der er dømt krig, og Oscar vil have Køter ned med nakken, men han kan ikke gøre det på egen hånd.

Blandt de voksne medvirkende i serien er Søren Malling, Martin Høgsted og Birthe Neumann. I rollen som Oscar ses Oliver Sonne, og herudover medvirker bl.a. Annabella Høeg Sørensen, Ibrahim Alexis Anitason og Caroline Grigo Wedel-Heinen. ’Losers United’ er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Masser af film for børn
Ud over festlige shows byder TV 2 også på en lang række store film i julen. Seerne kan se frem til både familiefilm, eventyrfilm, komedier og amerikansk thriller.

Børnene kan glæde sig til tv-premieren på den danske eventyrfilm ’Antboy’ fra 2013. I filmen bliver 12-årige Pelle Nørhmann (Oscar Dietz) bidt af en myre og opdager efterfølgende, at han har fået myrens styrke og evner. Filmen kan ses på TV 2 PLAY efter tv-premieren.

Andre tv-premierer for børn er den eventyrlige animationsfilm ’Delgo’ og det underholdende eventyr ’Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore’, hvor hunde og katte må stå sammen for at forhindre den tidligere spion Kitty Galore i at erobre verdensherredømmet. Begge film vises med dansk tale.

På de store tv-dage omkring jul og nytår byder TV 2 også på store succeser som ’Madagascar’, ’Madagascar 2’ og ’Ice Age 3: Dinosaurerne kommer’. I Madagascar-filmene kan børnene følge løven Alex og hans venner på en vild rejse mod den eksotiske ø Madagascar. I ’Ice Age 3: Dinosaurerne kommer’ tager mammutten Manny, dovendyret Sid og alle de andre seerne med til en fantastisk verden under isen.  Andre gode børne- og familiefilm i julen er ’Shrek 2’, ’Shrek den tredje, ’Alene hjemme’, ’Orla Frøsnapper’, ’Otto er et næsehorn’ og ’Gummi Tarzan’.

Den klassiske, amerikanske familiekomedie ’Fars fede juleferie’ bliver vist flere gange i julen på TV 2. Her vil Clark Griswold (Chevy Chase) give sin kære familie en herlig gammeldags hvid jul, men selvfølgelig går der kuk i den.

Danske tv-premierer i juledagene
Fra voksenfilmenes verden byder TV 2 på flere tv-premierer. Seerne kan bl.a. glæde sig til at se den danske komedie ’Kolbøttefabrikken’ fra 2014. I filmen er den alternative behandler Acacia (Paprika Steen) overbevist om, at hun kan give sine medpatienter på psykiatrisk afdeling mere livskvalitet med clairvoyance, hypnose og kaffegrums, end stærke piller kan. Øvrige medvirkende er bl.a. Mick Øgendahl og Mia Lyhne.

På 2016’s første dag – 1. januar, hvor danskerne ser allermest tv i hele året – kan seerne grine af Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus og Troels Lyby i ’Klassefesten 2: Begravelsen’. De uheldige venner kommer igen på glatis på Thomas’ polterabend, hvor deres gamle ven Torben T. dør på toilettet midt i festlighederne.

En anden dansk tv-premiere i julen er den amerikanske thriller ’Den store Gatsby’ fra 2013 med Tobey Maguire og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne.

I juledagene byder TV 2 i øvrigt også på juleklassikere som ’Alene hjemme’ og ’Alene hjemme 2 – glemt i New York’ samt den danske familiefilm ’Olsen-banden går amok’. På jule- og nytårsprogrammet er også film som ’New Year’s Eve’, den danske thriller ’Kvinden i buret’, ’2012’, ’The Other Guys’, ’Flight’, ’Hobbitten’ samt ’Ringenes Herre’ 1, 2 og 3.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button