Branche-Nyt

Investeringsbank forventer Viaplay retræte fra international ekspansion

Når Viaplay den 20. juli kommer med en opdateret strategi udmelding, så forventer investeringbanken Jefferies, at det bliver med meldinger om et intensiveret fokus på omkostningsbesparelser, en suspension i ekspansionerne, frasalg af sportsrettigheder og lanceringen af et reklame finansieret gratis produkt.

Banken vurderer, at Viaplay får svært ved gøre sig gældende i marked domineret af Netflix, Disney og Amazon. Viaplay’s originale indhold kan i bedste fald sikre dem en nicheposition. Inden for sportsrettigheder står Viaplay nu over for en accelereret konkurrence fra globale giganter. De fremhæver også, at den nye CEO Jørgen Lindemann der er vendt tilbage, i sit tidligere arbejde for det daværende MTG, ikke tidligere gik efter international vækst.

Jefferies vurderer 3,3 millioner internationale abonnenter i 2025, en dramatisk nedjustering fra bankens tidligere forventninger på 5,6 millioner – 6 millioner. De forventer 5,3 millioner nordiske abonnenter (uændret) og lavere gennemsnitlig omsætning pr. abonnent, da Viaplay’s kunder har det svært med de høje priser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I samme kategori

Back to top button