TV-Nyt

Interview: Mia Lyhne om at være med i Minkavlerne

Mia Lyhne er blandt de nye ansigterne når TV 2 Zulu serien Minkavlerne er tilbage med sin anden sæson fra 11. april på TV 2 Play og dagen efter på TV 2 Zulu. Herunder kan du læse mere om hendes tanker om rollen og sin medvirken i serien, hvor hun ligesom i Klovn spiller overfor Frank Hvam.

Hvorfor sagde du ja til at spille med i serien?

“Min veninde Kirsten Lehfeldt var med, og hun talte så positivt om serien, så hun lokkede mig lidt. Og så synes jeg de to drenge Kasper og Jonas kan noget. De er dygtige og serien er godt lavet. Jeg kan godt lide, når det er underspillet. Jeg har jo længe gerne ville lave mere drama og mindre komedie.”

Hvordan var det at spille Thordis?

“Det var meget sjovt. Jeg var godt klar over, at jeg ville spille scener sammen med Frank, så det var meget vigtigt at jeg skulle være så forandret som muligt, så det ikke lignede Mia og Frank fra Klovn.”

Hvordan forberedte du dig på rollen? Har du hentet inspiration fra en person, du har mødt i den virkelige verden?

“Jeg har fundet inspiration til rollen som Thordis i en dansk politiker, men jeg vil ikke røbe hvem. Og så har jeg jo gennemgået en fysisk forvandling. Jeg ville så langt væk fra Mia fra Klovn om muligt, så vi skulle finde på noget, der ville ændre mit udseende, uden at det blev for dyrt.

Vores kostumier Pia Myrdal har en gang før brugt sutter på skuespillerne på ”Live fra Bremen”. Så til vores kostumeprøve fik jeg så tippen af en sut i hvert næsebor og et lille stykke skumgummi op under overlæben. Det blev noget andet, end det jeg havde forestillet mig, men det fungerede fint, og så fik jeg også lidt deller på maven. Det var ikke rart at spille med ting og sager i næsen og i munden, men man må jo lide for kunsten.”

Hvad ville du synes om Thordis, hvis du mødte hende i den virkelige verden?

“Jeg ville synes, hun var superirriterende, men jeg ville også få lidt ondt af hende, for hun er også en ensom sjæl.”

Frank og Mia Minkavlerne
Foto: Per Arnesen/TV 2

Hvordan var det at spille med Frank i denne rolle?

“Det var egentlig meget fedt at være nogle andre, og jeg kan godt lide præsten Per, som Frank spiller. Det er lidt svært at svare på, da vi netop nu er fuld gang med Klovn-optagelser. Men det var da lidt syret.”

Kilde: TV 2 presse

Læs også

I samme kategori

Back to top button