TV-Nyt

Interview med Torleif Hoppe – forfatteren til TV 2 serien DNA

Torleif Hoppe har tidligere været medforfatter af tv-serier som ‘Hotellet’, den Emmy-vindende ‘Nikolaj og Julie’, ‘Forbrydelsen’, der vandt en BAFTA og flere gange var Emmy-nomineret, ‘Den som dræber’ og ‘Broen’, og desuden har han lavet dokumentaren om rockbandet D-A-D ‘True Believer’. Nu er han så aktuel med den nye TV 2 krimiserie DNA.

‘DNA’ er en krimiserie, men også historien om en politimand og hans personlige tragedie. Hvordan fik du idéen til at skabe sådan en hovedperson?

– Fremfor en fortælling om en efterforsker, der opklarer og løser problemer for andre mennesker, var mit ønske at lave en fortælling, der var drevet af en nødvendighed forankret i min hovedpersons eget liv og behovet for at afdække en sandhed, der betød alt for ham personligt.

Hvad har inspireret dig til at skrive ‘DNA’?

– To ting. Jeg faldt over en historie fra det virkelige liv om en fejl i Rigspolitiets DNA-register, der betød, at match i en bunke sager – tilbage fra registerets oprettelse – aldrig var registreret i systemet. Fejlen i det ufejlbarlige system inspirerede mig til at digte lidt videre. Jeg ønskede en relevant tematik med stærk identifikation og en følelsesmæssig nødvendighed, som de fleste ville kunne relatere til. Jeg ved af erfaring, hvor meget børn betyder. Og jeg kan dårligt komme i tanke om en stærkere drivkraft end den, der forbinder os til vores afkom – det liv, vi giver videre gennem vores DNA.

Seriens hovedperson er en dansk kriminalinspektør, men historien udfolder sig i både Danmark, Polen og Frankrig. Hvorfor var det vigtigt for dig at lade serien foregå i flere lande?

– At lade handlingen udspille sig over landegrænser forekom naturligt, da ‘DNA’ er en fortælling, der drives af globale og internationale mekanismer. For mig er historien på mange måder kommet til at handle om ophav. Hvad vi er, og hvad det betyder, hvor vi kommer fra. Vi er en del af en global og socialt polariseret verden, der giver mennesker forskellige forudsætninger alt efter, hvor de er født. Mennesker fra ét sted er ganske enkelt ikke lige så meget værd som mennesker fra et andet sted. Blandt andet derfor er human trafficking blevet den hurtigst voksende illegale økonomi i verden kun overgået af våben og narko.

’DNA’ havde premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 9. september 2019

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button