DNA – ny dansk serie

| mandag 09. sep, 2019 09:33 | opdateret 20. sep, 2019 kl. 22:05 | 0 Kommentarer
- se trailer her
DNA TV 2 serie 2019

Foto: TV 2

Så er efterårs tv-sæsonen ved for alvor at komme i gang. TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen.

Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) er efterforsker ved Vestegnen Politi og gift med Maria (Johanne Louise Schmidt), der efter barsel med parrets datter skal tilbage på job.

Netop som Rolf kan se frem til et par dage alene med datteren, kalder arbejdet: En lille pige, Minna, er blevet kidnappet fra en vuggestue i Brøndby. Efterlysningen sendes ud i hele Europa, og efter et tip fra Polen beslutter Rolf at tage afsted og tale med et vidne. En efterårsstorm raser, og da Maria er i London, og barnepigen ikke kan nå frem, tager Rolf datteren med.

Rolfs kollega Jarl Skaubo (Nicolas Bro) tilbyder sin hjælp, og sammen når de den sidste færge til Rostock. Rolf bliver søsyg og går på toilettet, men da han kommer tilbage, er datteren forsvundet.

Fejl i DNA-register

Fem år senere møder vi igen Rolf, der efter tabet af sin datter er blevet skilt og nu er landbetjent i Nordjylland. Her møder han den unge politiassistent Neel (Olivia Joof) i forbindelse med en sag, der overraskende viser sig at afsløre en systemfejl i Rigspolitiets DNA-register. Fejlen går mange år tilbage og omfatter hundredvis af sager og fører til en genåbning af Minna-sagen, der aldrig blev opklaret. Nye spor forbinder sagen med et drab begået i Frankrig, og i samarbejde med den erfarne franske efterforsker Claire Bobain (Charlotte Rampling) tager Rolf tilbage til Polen for at finde ud af, hvad der egentlig skete dengang. Men Rolf har en skjult dagsorden: Han håber endelig at finde ud af, hvad der skete med hans egen datter.

Sporene krydses

Samtidig følger vi den unge polske pige Julita (Zofia Wichlacz), der er gravid og alene efter at have mistet sin forlovede i en trafikulykke. I forbindelse med fødslen søger hun hjælp på et kloster, men da nonnerne fortæller hende, at barnet er dødfødt, tror hun dem ikke. Og Julita begynder en desperat søgen efter sin datter. En søgen, der betyder, at Rolf og Julitas spor krydses.

Serie på otte afsnit

’DNA’ er på otte afsnit og er skrevet af Torleif Hoppe, der tidligere har været medforfatter af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’.

På rollelisten ses desuden Louise Mieritz, Trine Pallesen, Anders Heinrichsen, Sigurd Holmen Le Dous og Maria Erwolter m.fl. Du kan læse uddybende om de enkelte karakterer i vores artikel her

Episoder frigives på Play fredagen før afsnittet vises på TV 2.

DNA - ny dansk serie
Så er efterårs tv-sæsonen ved for alvor at komme i gang. TV 2 har den 9. september premiere på deres nye danske serie DNA med Anders W. Bertelsen i hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen. Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) er efterforsker ved Vestegnen Politi og gift med Maria (Johanne Louis
9 sep 2019 20:00
TV 2 TV 2 Play

DNA – ny dansk serie (1:8) TV 2 TV 2 Play
Dansk, Krimi Serie
8 Afsnit

Her er karaktererne i TV 2’s nye danske serie DNA

TV 2s nye krimiserie ‘DNA’ har både kendte danske og en britisk skuespiller på rollelisten. Se karaktererne herunder. ‘DNA’ får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 9. september klokken 20.00.

DNA Rolf Lassen

Anders W. Berthelsen som Rolf Larsen i TV 2s krimiserie ‘DNA’. (Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2)

Rolf Larsen

Rolf Larsen er politikommissær og tilknyttet Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i København. Men en sag om bortførelse af en lille pige fra en vuggestue i Brøndby bliver skæbnesvanger, da den øjensynligt koster Rolfs datter livet. Han bliver skilt og forflyttet til en stilling som landbetjent ved Nordjyllands politi i Tornby.

Rolf er plaget af sorg og skyld og søger fortsat en alternativ sandhed bag ulykken. Han påstår, at datteren blev kidnappet, og at forbrydelsen hang sammen med den bortførelse, han var i gang med at efterforske.

Efter fem års håbløshed bliver Rolf ved et tilfælde opmærksom på en fejl i Rigspolitiets DNA-register, og hans håb vækkes til live. Han vender tilbage til København og genoptager sin efterforskning med fornyet styrke og mod på livet. Hans forhold til lov og orden gradbøjes, og han har kun ét mål for øje. Han er usentimental og til tider skånselsløs i sin fremfærd i en grad, der sår tvivl om hans dømmekraft og sætter spørgsmålstegn ved, om hans personlige motiv er foreneligt med jobbet. Men med håbet vågner også lysten til at genoptage kontakten til ekskonen og det liv, han mistede.

Anders W. Berthelsen
Anders W. Berthelsen (1969) blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1994 og fik sit gennembrud i DRs tv-serie ‘Taxa’. Siden har han medvirket i en lang række spillefilm som for eksempel ‘Mifunes sidste sang’, ‘Italiensk for begyndere’, ‘Drømmen’, ‘Superclásico’, ‘Klassefesten’ og ‘Kartellet’, og i 2019 får Anders debut som instruktør med filmen ‘Ser du månen, Daniel’, som han har instrueret sammen med Niels Arden Oplev, og som han også har en rolle i. Han har desuden medvirket i en række tv-serier som for eksempel ‘Krøniken’, ‘Forbrydelsen’, ‘Ditte & Louise’, ‘Grethe’ og ‘Mercur’.

 Neel Skibsted DNA

Olivia Joof som Neel Skibsted I TV 2s krimiserie ‘DNA’. (Foto: Henrik Ohsten/TV 2)

Neel Skibsted

Neel Skibsted er ung, selvstændig og vant til at klare sig selv. Hun bestrider sit første rigtige job som politiassistent hos Nordjyllands Politi. Hun er køn, men spiller ikke på det. Hun har bevidst valgt at gå ind i politiet for at gøre en forskel. Hun er drevet af høj moral og stærk retfærdighedssans, men der er også et element af flugt i hendes målrettede behov for at bevise sig selv. Hun har kæmpet sig fri af den sociale arv og vil lykkes for enhver pris.

Efterhånden som sagerne udvikler sig og kommer til at handle om udnyttelse, svigt og handel med børn, oplever hun et voksende følelsesmæssigt engagement i forhold til Rolfs projekt.

Olivia Joof

Olivia Joof (1988) er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2019 og er blandt andet kendt fra TV 2 ZULU-serien ‘Perfekte Steder’. Hun har også spillet teater som for eksempel ‘En nytårsnat’ og ‘Hamlet’.

DNA Claire Bobain

Charlotte Rampling som Claire Bobain i TV 2s krimiserie ‘DNA’. (Foto: Dusan Martincek/TV 2)

Claire Bobain

Claire Bobain har rang af Capitaine ved Service Régional de Police Judiciaire (SRPJ) i franske Auxerre. Hun har trods den mandsdominerede kultur, der kendetegner fransk politi, klaret sig godt, fordi hun har vist sig bedre, skarpere og mere hårdtarbejdende end de fleste af sine mandlige kolleger. Med udstationerede forældre har hun tidligt lært at begå sig i et internationalt miljø.

Claire har en evne til at konversere og socialisere professionelt på en måde, hvor både Rolf og Neel kommer til kort. Men trods disse evner har Claire aldrig været god til nære relationer, og hun har aldrig prioriteret livets irrationelle sider. Kærlighed og familie har heller aldrig stået højt på listen. Men mødet med de noget ukurante kolleger fra nord kommer alligevel til at gøre indtryk på Claire.

Charlotte Rampling

Charlotte Rampling (1946) er engelsk filmskuespiller. Hun var model, da hun fik sin debut i ‘Dét – og hvordan man får det’ i 1965. Siden har hun været med i et væld af film, blandt andet ‘Natportieren’, ‘Farvel, min elskede’, ‘Startdust Memories’, ‘Dommen’, ‘Djævelen i hjertet’, ’45 Years’, som gav hende en Sølvbjørn for bedste skuespillerinde på Berlin Film Festival i 2015, ‘Hannah’, ‘Euphoria’ og Lars von Triers ‘Melancholia’. Charlotte Rampling har også haft roller i tv- og miniserier som ‘London Spy’, ‘Broadchurch’ og ‘Dexter’.

DNA Astrid Oxlev

Trine Pallesen som Astrid Oxlev i TV 2s krimiserie ‘DNA’. (Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2)

Astrid Oxlev

Astrid Oxlev lægger liv og sjæl i sit arbejde som politiinspektør ved Vestegnens politi. Hendes hjerte banker for efterforskningerne, hvilket også har sat sine spor på privatlivet. Hun er skilt fra afghanske Remi, som hun mødte på en mission i Kabul, og sammen har de to piger, der nu bor i Frankrig med deres far, og Oxlev har ikke været i kontakt med dem siden skilsmissen. Hun er meget direkte i sin fremtoning og følger reglerne nøje – kvaliteter, hun har fået med fra sin ungdom i militæret, der også har gjort hende stærk og fuld af selvtillid.

Trine Pallesen

Trine Pallesen (1969) er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1995. Hun fik sit gennembrud i DR-serien ‘Rejseholdet’, og vi har også se hende i tv-serier som ‘Grethe’, ‘Forbrydelsen’ og ‘2900 Happiness’.
Trine har også spillet teater og revy, og desuden har hun haft roller i spillefilm som ‘Ulvepigen Tinke’, ‘Tempelriddernes skat II’, ‘Spies & Glistrup’, ‘ Nøgle hus spejl’, hvor hun fik en Bodil for bedste kvindelige birolle, ‘Wonder ful Copenhagen’ og ‘Journal 64’.

DNA Jarl og Eva Skaubo

Nicolas Bro spiller Jarl Skaubo og Louise Mieritz spiller Eva Skaubo i TV 2s krimiserie ‘DNA’. (Foto: Henrik Ohsten/ Martin Dam Kristensen/TV 2)

Jarl og Eva Skaubo

Jarl Skaubo er varm, loyal og usnobbet med grundlæggende sunde danske værdier. Han er nørdet og nyder stor respekt for sin faglighed som tekniker på Nationalt Kriminalteknisk Center under Rigspolitiet i København, hvor han har været i mange år. Skaubo har en næsten voksen datter og en yngre søn sammen med Eva.
Eva ved om nogen, hvad opvækst betyder, og hun vil gå langt for at forsvare børns tarv over forældres rettigheder. Jarl og Eva er meget forskellige, men med en rørende kærlighed til hinanden, og Eva har stor omsorg for Jarl, der har været syg med dårligt hjerte.

Nicolas Bro

Nicolas Bro (1972) er uddannet fra Statens Teaterskole i 1998 og fik sin første større rolle i ‘Rejseholdet’. Siden har han haft mange markante roller i blandt andet ‘De grønne slagtere’, ‘Rembrandt’ og ‘Adams æbler’. I 2006 modtog han en Bodil for bedste mandlige birolle i ‘Voksne mennesker’, og i 2007 ligeledes en Bodil for bedste mandlige hovedrolle i ‘Offscreen’. Han har desuden medvirket i for eksempel ‘Mænd og Høns’, ‘Mens vi lever’, ‘Journal 64’, ‘Sorg og glæde’, ‘Spies og Glistrup’ mfl. Nicolas Bro har også været ansat på Det Kongelige Teater, og som dramatiker har han blandt andet skrevet stykkerne ‘Natsværmerne’ og ‘Himmelstormerne’. Han har spillet Hamlet og modtog en Årets Reumert for sin præstation, og desuden har han været vært på ‘ZULU Awards’. På tv har vi set Nicolas Bro i serier som ‘1864’, ‘Broen 3’, ‘Bankerot’ og ‘Den anden verden’.

Louise Mieritz

Louise Mieritz (1971) er uddannet fra Statens Teaterskole i 1994. Hun var med til at stifte satiregruppen ‘Emmas Dilemma’ og har spillet med i blandt andet teaterkoncerten ‘Gasolin’, ‘Evig ung’ og ‘Perplex’. På tv har vi set hende i for eksempel ‘Nikolaj og Julie’, ‘Lykke’, ‘Arvingerne’ og ikke mindst komedieserien ‘Ditte & Louise’, som hun skrev og spillede sammen med Ditte Hansen. På spillefilmsiden har hun medvirket i for eksempel ‘Max Pinlig’, ‘Min søsters børn alene hjemme’ og filmudgaven af ‘Ditte & Louise’.

DNA Julita Sienko

Julita Sienko spilles af den polske skuespiller Zofia Wichlacz. (Foto: Dusan Martincek/TV 2)

Julita Sienko

Julita Sienko er 19 år og opvokset med sin bedstemor under fattige kår i industribyen Stalowa Wola i Polen. Hendes mor fik hende ved et uheld i en meget ung alder, og faren har aldrig været inde i billedet. Moren levede et hårdt, kort liv, inden hun døde, men Julita er stærk og har et håb om en bedre fremtid og et bedre liv. I Warszawa har hun mødt Tadek, som hun er dybt forelsket i. Han læser til læge, og alt tegner lyst, indtil Julia opdager, at hun er gravid. Hendes dilemma er, om hun skal få et barn med den, hun elsker, samtidig med at frygten for, at hendes egen historie gentager sig, nager.

Zofia Wichlacz

Zofia Wichlacz (1995) er polsk skuespiller. Hun har medvirket i flere spillefilm, blandt andet ‘Warsaw 44’, hvor hun spillede hovedrollen, som indbragte hende to polske filmpriser. Hun har også spillet med i Andrzej Wajdas sidste film, ‘Afterimage’.

DNA Maria

Johanne Louise Schmidt som Maria i TV 2s krimiserie ‘DNA’. (Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2)

Maria Olander

Maria, Rolfs kone, er stewardesse og på vej tilbage til jobbet efter sin barsel. Da tragedien rammer, og deres lille datter forsvinder, føler hun ikke skyld som Rolf. Hun erkender, at datteren er død, og det er afgørende for hende at komme videre. Men hun og Rolf håndterer sorgen så forskelligt, at Rolf bliver et anker, der i sin manglende anerkendelse af, hvad der er sket, hænger fast i fortiden og minder dermed Maria om den sorg, hun ønsker at frigøre sig fra. Da Rolf vender tilbage til København, vokser hendes lyst til at se ham i takt med, at han så småt får mod på livet igen.

Johanne Louise Schmidt

Johanne Louise Schmidt (1983) er uddannet på Statens Teaterskole i 2009. Hun fik sin debut på Det Kongelige Teater og har siden medvirket i forestillinger som ‘Macbeth’, ‘Metamorfoser’ og ‘Hedda Gabler’, hvor hun spillede titelrollen. Hun har også haft hovedroller i ‘Den Vægelsindede’, ‘Libertineren’ og ‘Visen om Sidsel’, og så kender vi hende som sekretæren Rose i Afdeling Q i Jussi Adler-Olsen-filmatiseringerne ‘Fasandræberne’, ‘Flaskepost fra P’ og ‘Journal 64’.

Kilde: TV 2

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om