Ingen 24 timers regional-tv kanal via parabolen – opdateret

| tirsdag 20. dec, 2011 20:39 | opdateret 21. dec, 2011 kl. 11:34 | 15 Kommentarer

Regional-TV ikke på Parabol hos Viasat og Canal DigitalHer kort tid før ændringerne i tv-signalerne fra 11. januar er der nu kommet klarhed over de nye 24 timers regionalkanaler hos parabol-tv udbyderne Viasat og Canal Digital.

Og havde du satset på at se det hele via din parabol, så bliver du desværre skuffet, for hverken Canal Digital eller Viasat har valgt at levere den nye regionale kanaler via satellit til deres abonnenter.

I stedet henvises kunderne til at se signalet på deres computer via de regionale kanalernes hjemmeside eller at se dem via lamindelig tv-antenne. TV 2 Nord oplyser dog, at de otte regionalstationer  fortsat arbejder videre på, at blive en del af paraboludbydernes egentlige programpakker. 

TV 2 blokerer for regionalkanalerne?

Ifølge Canal Digital kommentar til tjenesten Mediawatch, så er spillet om regionalkanalerne på parabol en speget sag, der også involverer TV 2 Danmark. Canal Digital har været meget interesseret i at sende de nye regionale kanaler, men TV 2 skulle angiveligt ikke have ønsket at få de regionale kanaler uden TV 2 reklamer, som alternativ til TV 2’s nuværende regionale vinduer. 

Det ville ellers have været oplagt at sende 1 SD udgave af TV 2 hovedkanalen, og så sende de regionale 24 timers kanaler på de resterende ledige kanalpladser i forbindelse med satellit-tv distribution, men det at skifte væk fra TV 2 hovedkanalen for at se regional-tv har altså ikke været en idé TV 2 har været interesseret i og har åbenbart krævet at få de 8 regionale udgaver af TV 2hovedkanalen distribueret fremfor kun en enkelt.

De 8 regionale kanaler på satellit ville således kræve, at Canal Digital og Viasat hver oprettede 8 nye kanaler og så sendte 8 regionale udgaver af TV 2 Hovedkanalen og de nye 8 regional-tv 24 timers kanaler. Det er har man altså måske forståeligt nok valgt ikke at benytte satellitkapacitet og omkostninger på.

Altså ser det således ud til at TV 2’s reklameindtægter har haft indflydelse på resultatet i forhold til distribution af de regionale kanaler via satellit.

De nye 24 timers regionalkanaler kræver almindelig tv-antenne

Har du parabol og ønsker du at se de nye regionale kanaler allerede fra 11. januar, så skal du altså have en almindelig tv-antenne udover din parabolskærm. Visse tv-bokse fra Canal Digital har mulighed for modtagelse af DVB-T signal, altså signal fra en almindelig antenne. Har du en MPEG-4 fladskærm så vil dennes indbyggede DVB-T tuner desuden kunne benyttes til modtagelse af de nye regionale kanaler via almindelig tv-antenne.

Kun ca. seks procent af danske husstandene har ifølge Gallups Annual Survey udelukkende parabol-modtagelse og ikke kan se kanalerne, men der er regionale forskelle, på Bornholm er det omkring 11 procent, der ikke får adgang til den nye regionalstation uden at sætte en antenne op.

Kilde: TV 2 Nord, Mediawatch

 

Del på:

Gemt under:: Parabol-TV

Kommentarer (15)

 1. per drage siger:

  Ja det bliver noget værre rod for alm. mennesker, skiften rundt mellem hdmi, scart og tv´s alm tuner, det er for ringe af udbyderne, og hvad så med dem som netop har valgt en parabol løsning fordi de ikke har et mpeg-4 tv, de må så have 2 bokse stående.
  Mvh Per
  http://www.antenne.dk

 2. Bobben siger:

  Man klarer seg med 1 boks dersom man f.eks. har parabol og Canal Digital HDPVR ( Sagem eller ADB med USB DVB-T tuner).

 3. jetdirect siger:

  de region kanaler der sender lige nu er jo heller ikke på satelit ,der er kun tv2 hoved kanalerne (8stk)

  det vil kræve 8 nye kanal pladser for at sende disse 24 timer kanaler med region tv fra regionerne og hvem er det lige der skal betale i den sidste ende

  • per drage siger:

   det er jo ikke rigtigt Jetdirect, der er seperate tv2 kanaler nu så det vil ikke kræve nye pladser
   Mvh Per

   • jetdirect siger:

    de 8 seperate tv2 kanaler nævner jeg også men de sender jo kun region tv i en ½ time 19:30-20:00

    24 timer kanalen er en seperat kanal som vil kræve x antal kanaler for at dække hele landet via sattelit

    • per drage siger:

     de har kanalerne det er dem som de 8 regioner sender på nu, og så kan de bare sende hd på lorry, men som der skrives andetsteds er det åbenbart pengefikseringen i tv2 som stritter imod,alle burde boykotte tv2 så meget er de ligegodt heller ikke værd
     Mvh Per

 4. langkawi siger:

  Godt og vel skuffet over, at man nu igen skal igang med UHF-antennen 🙁

 5. parabolgutten returns siger:

  Tjah, som det står pt, kan man heller ikke se regionalkanalen og Folketings TV over satellit. Personligt elsker jeg Folketings tv, men har aldrig gidet at se regionalkanalen. Men jeg er så også gået over til kabel grundet flytning.

  Men tror I at I går glip af noget på lokalkanalen andet end I kan se det på Ipad eller computer?

  Glæder mig derimod meget til at TV2 HD starter.

 6. martin siger:

  Jeg kan dog undre mig over, at de ikke udskifter de otte TV 2 kanaler, med de otte nye regionalkanaler. På de tidspunkter hvor TV 2 kanalerne sender regionalt, samsender de med regionalkanalen. Så der må være noget mere ved dette, som de ikke har fortalt os.

Skriv et svar