TV-Nyt

Hvilken serie får flest seere – Badehotellet eller Arvingerne?

arvingerne badehotellet seertalBåde DR og TV 2 har i denne uge premiere på danske dramaserier som ventes at trække mange seere til skærmen. Den 30/12 lægger TV 2 ud med deres nye storserie Badehotellet, mens DR1 lancerer dramaserien Arvingerne 1. januar.

De næste seks uger vil serierne så blive sendt henholdsvis mandag og søndag. Hverken DR eller TV 2 vil ud med, hvor mange seere, de håber, vil se med. DR oplyser dog at forventningen er, at Arvingerne som minimum vil have over en mio. seere, som søndagsdramaerne på DR har for vane.

”Vi håber, at serien lever op til vores tidligere dramasuccesser og regner med, at den kommer over en million seere. Vi ser frem til en god dramaoplevelse og ikke mindst en god vurdering. Vurderingen afspejler jo, hvorvidt seerne finder serien underholdende og relevant. Målet er at give danskerne mulighed for at reflektere over, hvad en familie er, og hvilken rolle den spiller i vores liv,” siger fiktionschef i DR, Nadia Kløvedal Reich, til Jyllands-Posten.

Medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet vurderer overfor Jyllandsposten at DR har et ”imageforspring” i forhold til TV 2, men at det kan måske ændre sig nu, hvor TV 2 har hyret succesparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, der tidligere har stået for populære DR-serier.

Den ene af de to forfattere til Badehotellet, Stig Thorsboe, udtaler til BT, at han ikke mener, at serierne skal konkurrere med hinanden.
“Arvingerne’ og ‘ Badehotellet’ er så forskellige, at de ikke konkurrerer med hinanden. Jeg er ikke i tvivl om, at der er plads til dem begge to,” siger tv-forfatteren Stig Thorsboe.

DR har nok fordel af den traditionelle søndag kl. 20:00 sendetid, men alligevel skal det dog blive interessant at sammenligne de 2 serie rent seertalsmæssigt.

Læs også Sådan fordelte seertallene sig til Badehotellet og Arvingerne

Kilde: Jyllandsposten via mediawatch.dk

I samme kategori

Back to top button