Branche-Nyt

Højeste kommercielle seerandel i 10 år for TV3-kanalerne

tv3logoViasat betegner indtil videre 2011 som et fantastisk tv-år for TV3-kanalerne. I årets første seks måneder kunne man således konstatere, at seerne i stigende grad vælger TV3-kanalerne frem for konkurrenterne i det ellers store udbud af tv-underholdning. De tre tv-kanaler steg med 1,3 procentpoint (ift. 1. halvår 2010) til en samlet kommerciel share (CSOV)* på 25,5 – og dermed er det bedste halvår i 10 år en realitet.

Fremgangen skyldes især den store seerfremgang på TV3+ og TV3 PULS, der som led i en strategisk udvikling har fået egenproduktioner i sendefladen. I foråret viste vi bl.a. ”Politistationen” og ”Danmark om natten” på TV3+ og ”Ånderne vender tilbage” samt ”For lækker til love” på TV3 PULS.

Også sports-rettighederne er vigtige. I foråret bød disse på mindeværdige oplevelser i form af FC Københavns kampe mod Chelsea, Champions League-finalen mellem Barcelona og Manchester, Super Bowl og naturligvis Formel 1 og som noget nyt speedway.

”Vi er meget stolte over vores 1. halvår. Forklaringerne til vores succes er mange, men grundlæggende er jeg overbevist om, at fremgangen skyldes vores strategiske fokus i arbejdet på kanalerne. Vi har øget mængden af egenproduktioner på vores tre kanaler markant og har desuden haft for øje at have en klar og tydelig positionering af TV3, TV3+ og TV3 PULS,” siger adm. direktør i TV3, Kim Poder.

”Jeg glæder mig over, at vi ikke alene fastholder, men øger vores seerandel og den tid, som seerne er på TV3-kanalerne. 1. halvår viser, at seerne har prioriteret vores kanaler højere end konkurrenternes. Det er naturligvis meget positivt, da vi er optaget af, at danskerne knytter endnu tættere bånd til vores kanaler. Det kommer nemlig i sidste ende både os, vores annoncører og distributører til gode,” siger adm. direktør Kim Poder.

TV3-kanalerne går nu 2. halvår 2011 i møde med udsigten og ambitioner om endnu flere egenproduktioner, de bedste sportsrettigheder, film og serier.

*CSOV her defineret som den kommercielle andel af seere, 15-49 år, hos MTG, TV2-gruppen, SBS og TV2 SPORT

Kilde: TV3 Nyt

Relaterede artikler

Back to top button