TV-Nyt

Historisk stærkt felt til La Vuelta a España 2015

la vuelta spanien rundt cykelTV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender sæsonens sidste grand tour, som kan blive et unikt revancheopgør efter Tour de France.

Så er det tid til sæsonens tredje store højdepunkt for cykelfans: La Vuelta a España eller ‘Spanien rundt’, som det også bliver kaldt.  Feltet i år er historisk stærkt, så alt tyder på et helt exceptionelt løb i det spanske. TV 2s cykeleksperter Dennis Ritter og Rolf Sørensen kommenterer.

Året har allerede budt på to fantastiske cykelløb, Giro d’Italia og Tour de France, og nu er det så Spaniens tur til at lægge bjerge og asfalt til nogle af verdens bedste cykelrytteres anstrengelser. Det sker i dagene fra lørdag 22. august til 13. september, når det traditionsrige La Vuelta a España bliver kørt. Årets løb er udgave nummer 70, og Vueltaen blev kørt første gang i 1935.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og tv2.dk dækker La Vuelta a España 2015 direkte – og med masser af baggrund og interviews. Se trailer for Vuelta-dækningen herunder.

Holdet fra Tour-podiet
I år stiller både Chris Froome, Nairo Quintana og Alejandro Valverde alle til start i den spanske rundtur, og det betyder, at alle de tre ryttere fra podiet i årets Tour de France også kører La Vuelta a España. Det er meget usædvanligt med en sådan stjernebesætning, og det lover virkelig godt for alle, der elsker cykelløb på allerhøjeste niveau. I år kan Vueltaen næsten kun blive endnu mere højdramatisk og spændende, end det har været de sidste par år. Og det til trods for, at det bjergrige løb har været på et meget højt niveau længe.

La Vuelta a España 2015 begynder som altid med en kort holdtidskørsel. Det sker lørdag 22. august på solkysten Costa del Sol, hvor holdene skal køre 7,4 kilometer fra Puerto Banús til Marbella. Denne etape bliver kun vist på TV 2 SPORT og PLAY, men fra anden etape og fremad bliver Vueltaen vist direkte på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

I alt er der 21 etaper i årets løb, som også bliver dækket tæt på tv2.dk med nyheder, liveblog, tv-klip, analyser, sendetidspunkter og overblik over etaperne.

Kampen om Vueltaens røde førertrøje bliver hård i år, for løbets 3357 kilometer lange og bjergtunge rute er svær og udfordrende. Der er seks store bjergetaper i løbet, og i alt slutter ni etaper opad, så årets La Vuelta a España ligger godt til klatrerne. Men alle rytterne får det svært, for ingen af de ni stigninger, der bliver brugt som afslutning på etaperne, har indgået i løbet før.

17. etape er en 39 kilometer lang enkeltstart, og selvom den er flad, vil den kunne betyde forskydninger i klassementet. Løbet slutter traditionen tro med en flad etape til Madrid, hvor vinderne skal på podiet og hyldes med pokaler, champagne og kindkys.

Kan Froome vinde the double?
Sidste år vandt Alberto Contador La Vuelta a España, og eftersom han ikke er med i år, ved vi, at der skal findes en ny vinder. De tre fra sejrspodiet i årets Tour de France, Skys Chris Froome og Nairo Quintana og Alejandro Valverde fra Movistar, er gode bud på at kunne komme i den røde førertrøje – og holde den helt til Madrid, men der er selvfølgelig også andre gode ryttere med, der kan udfordre dem, blandt andre de to italienere Vincenzo Nibali og Fabio Aru og de spanske ryttere Mikel Landa og Joaquim Rodriguez.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om Tour de France-vinderen Chris Froome er for slidt efter Touren til at kunne gå efter the double – eller om briten har benene til endnu en sejr?

Det er blevet bekræftet, at den danske rytter Jesper Hansen fra Tinkoff-Saxo skal køre Vueltaen i år. Det er første gang, at Jesper Hansen skal køre et World Tour-løb.

Den første Vuelta-udsendelse sendes på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY allerede fredag 21. august, hvor der sendes fra den traditionsrige holdpræsentation.

I samme kategori

Back to top button