TV-Nyt

Her er X-Factor 2015 dommerne

Mette Lindberg X-factor DR1
Mette Lindberg
Foto: Sigurd Grünberger

Frontfiguren Mette Lindberg fra det internationalt anerkendte danske band The Asteroids Galaxy Tour udgør det kvindelige islæt i den kommende sæsons dommertrio, som også tæller Thomas Blachman og Remee.

Med et historisk højt musikalsk niveau og mindeværdige deltagere cementerede X Factor i ottende sæson sin position som nationens største underholdningsprogram. Derfor er den kommende sæson imødeset med massiv interesse, og henover sommeren har der været livlige gætterier om næste sæson, ikke mindst identiteten på de tre dommere.

I dag kan DR så løfte sløret for næste sæsons dommertrio, og seerne kan glæde sig over, at der bliver gensyn med Remee og Thomas Blachman. Og så er der også gjort plads til et helt nyt ansigt i X Factor-sammenhæng: Mette Lindberg, forsanger i The Asteroids Galaxy Tour, der i disse år er ét af de største danske navne på den internationale musikscene.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med Mette Lindberg i spidsen som forsanger og co-writer (hun skriver bandets sange sammen med producer Lars Iversen) har det danske band The Asteroids Galaxy Tour braget igennem ude i verden siden etableringen i 2007. Bandet har opbygget en stor fanbase i Europa, USA, Sydamerika og Asien og har blandt andet leveret musik til store reklamer for Apple og Heineken, ligesom bandets sange også er brugt i amerikanske tv-serier som ‘Mad Men’, ‘Pretty Little Liars’, ‘CSI Miami’ og ‘Gossip Girl’.

X Factor og Remee hører næsten uløseligt sammen. Remee var med i sæson 1,2, 3, 6 og 7 og er i 2016 med i X Factor for sjette gang. I foråret vandt han en sikker finalesejr med Emilie Esther, og dermed har han mulighed for at blive den første X Factor-dommer herhjemme med tre vindere.

Thomas Blachman må også siges at være indbegrebet af X Factor i Danmark. Han har været med alle årene bortset fra tredje sæson og vil i den kommende sæson kunne vinde for anden gang. Foruden X Factor har Thomas Blachman i år blandt andet været aktuel med den populære og roste programserie om ensomhed, “Luk mig ind – det er Blachman” på DR1.

Det slog gnister
DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme udtaler:

“Det er virkelig en drømmetrio, vi kan præsentere i dag, og seerne kan godt begynde at glæde sig. Til vores casting slog det gnister mellem vores tre dommere, og der er en fuldstændig fantastisk kemi imellem dem, som alle kan se frem til at opleve. Jeg er lykkelig over, at Remee og Thomas Blachman har sagt ja igen. På hver deres måde giver de så meget power, skarphed og charme til programmet, og de bliver ved med at kunne se nye muligheder i programmet. Og jeg er mindst lige så lykkelig for, at Mette Lindberg bliver vores nye dommeransigt. Hun er et verdensnavn og har samtidig virkelig noget på hjerte, og det bliver spændende, hvordan hun kommer til at præge X Factor”.

Underholdningsprogrammet, der samler nationen
Det er i år niende gang, at X Factor kører i Danmark. Sæson efter sæson har programmet samlet hele nationen foran fjernsynet 13 fredage i foråret, og det er den mest sete underholdningsserie i Danmark i dag. Indtil nu har programmet haft otte forskellige dommere og fire forskellige værter, 72 live-show-finalister og mange tusinde auditiondeltagere.

Mette Lindberg
Mette Lindberg, født 1983, er den kvindelige frontfigur og vokalist i fusionspop-gruppen The Asteroids Galaxy Tour (AGT). Bandet blev etableret i 2007 og har på trods af deres danske rødder formået at opbygge en stærk, international karriere. AGT har udgivet tre albums, senest ‘Bring Us Together’ via bandets eget label ‘Hot Bus Records’. Med AGT har hun storhittet med sange som ‘The Golden Age’, ‘Heart Attack’ og ‘Major’. Bandets allerførste optræden var en opvarmningskoncert for Amy Winehouse på Store Vega i København. Siden da har de turneret massivt i Europa, USA, Sydamerika samt Asien og har opbygget en stor fanbase over hele verden. Bandets musik er blandt andet blevet brugt i dokumentaren ‘The September Issue’ og amerikanske tv-serier som ‘Gossip Girl’, ‘CSI Miami’ og ‘Mad Men’ samt store globale reklamefilm for Apple og Heineken.

Mette Lindberg skriver selv sangene sammen med bandmedlem og producer Lars Iversen, og hun var nomineret til en DMA for Årets Danske Kvindelige Kunstner i 2012. Det er også Mette Lindberg, der synger og har været med til at skrive og producere nummeret  ‘I skyggen’ i forbindelse med sol-kampagnen for Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, der har kørt på tv og radio denne sommer.

Til efteråret medvirker hun desuden i sin første spillefilm ‘Fang Rung’, der har Carsten Bjørnlund fra ‘Arvingerne’ i hovedrollen.

Remee
Remee, født 1974, er sangskriver og producer. Som 15-årig debuterede han som rapper på Mental Generations’ Cafe Del Mar, og i 1992 udgjorde han sammen med Christina Groth og Marie Hecht trioen Sound of Seduction. Gruppen udgav tre albums  frem til opløsningen i 1996, og i samme periode arbejdede han også sammen med blandt andre Thomas Blachman og Al Agami.

Remee har blandt andre skrevet sange til Jamelia, Shayne Ward, Blue, Shaznay Lewis, Lexington Bridge, Monrose, Robyn, Beverly Knight, Corbin Bleu, Bianca Ryan, O-Town, Lee Ryan, S.O.A.P. og har været med til at skrive det internationale hit “Superstar”. Han har haft sange med i adskillige Hollywood-film så som Ice Age 2, Bridget Jones’ Diary: the Edge of Reason, Dr Dolittle og Disneys Ratatoille, og han har skrevet flere end 60 hits, der tilsammen er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer på verdensplan.

Udover at drive produktionsselskabet RE:A:CH, der blandt andet står bag L.I.G.A. og DMGP-vinderne Soluna Samay og Anti Social Media, står han også bag en af byens populære natklubber og er ambassadør for SOS Børnebyerne.

Remee er med i X Factor for sjette gang.

Thomas Blachman
Thomas Blachman, født 1963, er jazzmusiker, komponist og producer. Thomas Blachman har en hæderkronet musikerkarriere bag sig, der har resulteret i hele fem Danish Music Awards, blandt andet for sit samarbejde med Al Agami og Remee i 1994 og for sin sangskrivning og produktion på Caroline Hendersons album Cinemataztic fra 1996. Han er uddannet på Berklee College of Music i Boston, hvorfra han har en bachelorgrad i jazzkomposition og arrangement.

X Factor, som Thomas Blachman i år medvirker i for ottende gang, er ikke hans første skridt ud i den brede, folkelige kultur. I 1996 deltog han i Dansk Melodi Grand Prix, hvor Mark Linn sang hans nummer, “Røde Kinder”, som opnåede en andenplads, og nogle år inden X Factor, var han også dommer i Idol på TV3.

Blachman har været idé- og ophavsmand til flere tv-formater med premiere på DR. Samtaleprogrammet Blachman blev sendt på DR2 og vakte voldsom debat, særligt da samtalen foregik foran en tavs nøgen kvinde og handlede om mandens syn på kvinden. Og samme efterår havde talentshowet Mentor premiere på DR1, som er et format efter ide af Thomas Blachman, hvor det er dommerne, der stemmes hjem i stedet for deltagerne. Programmet vandt den internationale og toneangivende pris for bedste konkurrence-reality-format ved C21/FRAPA Format Awards 2013.

Senest har Blachman i foråret lavet programmet ‘Luk mig ind- det er Blachman’ på DR1 med en mission om at komme ensomheden til livs – et program, som er nomineret til adskillige priser til TV Prisen 2015.

I samme kategori

Back to top button