Net-TV

Headweb.dk – se film på nettet

headweb headStadig flere firmaer tilbyder Video on Demand, altså at du via nettet kan leje og streame film direkte ned på din computer. Det skal være slut med at tage ned i den lokale videobiks og leder på hylderne, i stedet skal det hele foregå derhjemme fra sofaen via computeren.

Det svenske firma Headweb har fornylig udvidet sit bud på en sådan tjeneste med leje af film online også i Danmark og DIGITALT.TV kigger her nærmere på mulighederne og begrænsningerne i forhold til tjenesten, der udbydes via headweb.dk.

Headweb blev grundlagt i 2006 af Peter Alvarsson og har sin base i Stockholm. Man leverer nu også tjenesten i Norge og Finland.

Den store udbredelse geografisk, ses også på antallet af aftale med de store filmselskaber, der også inkluderer flere nordiske distributører. Blandt dem Headweb har aftaler med er Paramount Pictures, Warner Bros., SF Film, Sandrew Metronome, Nordisk Film, Nonstop Entertainment, Noble Entertainment og Scanbox. Altså et ganske bredt sortiment af film, der er tilrådighed. Pt. er der over 1800 film tilgængelig på websitet og flere kommer naturligvis til løbende.

Du skal med headweb.dk ikke være kunde hos en bestemt Internetudbyder, for at du har adgang til at leje film. Blot du har en bredbåndsforbindelse med mindst 3 Mbps i download kan du leje film online. Filmene virker som udgangspunkt på Mac, PC, Linux og Playstation 3. Dog er der mange titler, der er forbeholdt PC og MAC folket.

Lidt fakta
  • Fungerer i valgfri webbrowser via adressen headweb.dk
  • 3 minuters gratis smugkig på film
  • Reklamefri
  • Lej via SMS, kreditkort eller forudbetalt konto
  • Virker med Windows, Mac
  • Virker med Linux og Playstation3 (Dog kun visse film) 
Brugervenlighed

headweb

Headweb.dk er opbygget i moderne web 2.0 stil, med fokus på at det skal være enkelt at leje film, og mulighed for at skrive kommentarer til film og bedømme dem. Der er en række udbydere af lignende tjenester på nettet i dag, derfor mener jeg også at brugervenlighed er et væsentligt parameter for, hvem der får flest kunder. Headweb.dk synes jeg er godt med fremme på den front.

På forsiden præsenteres udvalgte aktuelle film, samt en top 10 hitliste over de mest populære film lige nu. Også kommende film kan du se et udvalg af, og generelt virker det overskueligt. Så der er vel snart ingen grund til at tage ned i den lokale videobiks og lede igennem hylderne, når det er så enkelt online.

Naturligvis er der også en søgefunktion til konkret at søge på filmtitel eller skuespiller. Skriver jeg f.eks. Aniston i søgefeltet, så kommer der to film med Jennifer Aniston frem som resultater. Filminformationen på den enkelte film er med et kort resume af handlingen. Desuden en faktaboks med skuespillere, spilletid, link til Internet Movie Database med mere.

Lej en film

headweb lejfilm

Prisen pr. film er 39 kr. hvilket er set dyrere, men generelt er samme niveau som de andre udbydere på markedet som f.eks. Sputnik.dk. Du har efter leje adgang til filmen i 24 timer, hvor du kan se den så meget du har lyst til.

headweb signupDu kan vælge bare at købe hurtigt via sms eller oprette dig som bruger på headweb.dk. Også her har headweb gjort det enkelt med mulighed for at connecte til sin Facebook konto.

Sætter du penge ind på konto er der mulighed for at tjene lidt bonus.

Indsæt Bonus Du får
300 kr 5% 315 kr
500 kr 10% 550 kr
1000 kr 15% 1150 kr

Der er desuden et pointsystem, der giver dig point, når du skaffer nye medlemmer, og de køber deres første film. Når du stemmer og skriver kommentarer. Disse kan så indløses, når du lejer din næste film. Et point har en værdi på en øre. Der skal mindst 5000 point til for at kunne indløse dem.

Kvaliteten

headweb videospeedMange film leveres via Microsoft Silverlight, denne gratis udvidelse skal hentes inden du kan se disse film. Derfor desværre også begrænsingen i forhold til PS3 og Linux, hvor der ikke er Silverlight mulighed.

Der anbefales mindst, at du har mindst 3 Mbps i download hastigehed, for at det fungerer uden afbrydelser. 

Skal man have fuld glæde af de film man lejer, så skal man forbinde sin computer til tv’et. Der er på sitet en guide til dette, der dog i hvert fald endnu kun er på engelsk.

Videokvaliteten er ganske ok. Der er ikke tale om HD / Blu-ray kvalitet, men er man vant til DVD kvalitet, bliver man nok ikke skuffet.

På lydsiden tilbydes kun Stereo 2.0, og det er lidt ærgeligt.

Jeg oplevede ikke billedudfald med filmene, jeg testede. En enkelt hakkede ved panoreringer, men om det skyldtes filmen eller min computer ved jeg ikke. Undertekster fungerede fint nok bortset fra en enkelt film, hvor den danske tekst manglede efter et stykke tid, selv om både svensk og norsk tekst stadig virkede. 

Support

Der tilbydes en del svar på almindelige spørgsmål på websitet. Der er også mulighed for at skrive til supporten, men denne er endnu kun besat med engelsk, svensk og norsk mandskab.

Konklusion

Helhedsindtrykket af headweb.dk er ganske godt. Den er fint opbygget på brugervenlighedssiden, og udvalget af film er ganske ok. Det er enkelt at leje en film, og man kan gå i gang med at se den med det samme.

Billedkvaliteten virker som omkring DVD niveau, men manglende flerkanalslyd begrænser dog nok gennemslagskraften i forhold til hjemmebiograf folket, der gerne vil udnytte deres surround anlæg. 

I samme kategori

Back to top button