TV-NytBranche-Nyt

Halvdelen af rettighederne til Premier League, La Liga og Serie A solgt til Discovery

tv fodboldMTG Danmark sælger halvdelen af rettighederne til Premier League, La Liga og Serie A. Køber er Discovery Networks.

For få uger siden offentliggjorde MTG i Danmark, at MTG Danmark forlænger sine rettigheder til den engelske Premier League fra 2016 – 2019 og har erhvervet rettighederne til La Liga og Serie A i indeværende og de to næste sæsoner.

Ved samme lejlighed fortalte MTG Danmark også, at selskabet ville overveje, hvordan den præcise udnyttelse af rettighederne fremadrettet skulle foregå, og om der var basis for frasalg af dele af rettighederne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De overvejelser er nu afsluttet, og MTG Danmark kan i dag offentliggøre, at der i Danmark vil ske et frasalg af halvdelen af rettighederne til Premier League, La Liga og Serie A til Discovery Networks.

Streaming rettigheder til alle kampe fortsat hos Viaplay

”Ovenpå nogle hektiske uger med rettighedsindkøb glæder det os, at vi samlet set står med et markant stærkere MTG Danmark på fodboldrettigheder. Vores TV-kanaler har stort set lige så mange exclusive PL-kampe i den næste rettighedsperiode, men allerede nu tilbyder vi også 10 live-kampe ugentligt fra den spanske og italienske liga. Alt det føjer vi til vores i forvejen store udbud af top-fodboldrettigheder fra Champions League og Alka Superligaen. Det er også værd at bemærke, at aftalen sikrer, at ALLE kampe fra de tre ligaer tilbydes til Viaplays og dermed også Viasats kunder. Weekend efter weekend, og uge efter uge, kan vi byde seerne på det allerbedste fodbold med de største verdensstjerner. Det er vi stolte af,” siger adm. direktør Kim Poder, MTG Danmark.

Aftalen med Discovery Networks betyder, at der hver uge vælges kampe ud fra en 50/50 fordelingsmodel på alle tre ligaer. Der er tale om en fordeling af en massiv mængde kampe, og MTG Danmark kan fra efteråret 2016 råde over cirka 500 kampe fra de tre ligaer på TV. MTG Danmark beholder samtidig alle streaming-rettighederne. Viaplays og Viasats parabol-kunder tilbydes samtlige kampe fra Premier League, La Liga og Serie A til sine abonnenter. Dog er det ikke eksklusivt for Discovery må også vises alle kampe på deres streamingtjeneste, dog i forhold til Premier League først fra 2016/17 sæsonen.

Hver fodboldrundes kampdage vil for alle de berørte ligaer blive fordelt fra weekend til weekend mellem Discovery og MTG. Selskaberne skiftes til at vælge først, så det sikres, at Discovery Networks Denmark og MTG får lige adgang til de mest attraktive kampe i hver liga.

Nu er et stort antal rettigheder faldet på plads de næste mange år, og MTG Danmark står godt rustet med den klart stærkeste fodboldprofil blandt medieselskaberne i Danmark.

”Vi går nu ind i det konkrete arbejde med at placere kampene på vores forskellige kanaler og platforme. Men det ligger fast, at vores to rene sportskanaler, TV3 SPORT 1 og TV3 SPORT 2, kommer væsentlig styrket ud af den proces. Samtidig afpudser TV3+ sin position som kanalen med landets suverænt stærkeste sportsprofil, med både Superliga, La Liga, Champions League, Premier League, Formel 1 og NFL på plakaten. Vi kan simpelthen levere et superskarpt produkt til kunderne,” siger Kim Poder.

Aftalen med Discovery Networks gælder fra næstkommende weekend for så vidt angår La Liga og Serie A og fra næste sæson og frem, når det gælder Premier League.

For mange Premier League elskere vil det nok glæde at det fra 2016/17 sæsonen er slut med at der vises de samme kampe samtidigt på TV3+ og 6’eren. Dermed skulle der være 2 16:00 kampe at vælge mellem fast hver lørdag.

MTG Danmark fodboldrettigheder:

• Champions League: Eksklusivt på alle platforme frem til og med 2018
• Premier League: Godt 100 kampe eksklusivt på TV fra 2016 til 2019. Alle kampe tilgængelig på Viaplay
• La Liga: 190 kampe eksklusivt på TV frem til og med 2018. Alle kampe tilgængelig på Viaplay
• Serie A: 190 kampe eksklusivt på TV frem til og med 2018. Alle kampe tilgængelig på Viaplay
• Ligue 1: Adgang til samtlige 380 kampe eksklusivt frem til og med 2018.
• Alka Superliga: 1., 3., 4., 6. valg eksklusivt på alle platforme frem til og med 2021
• DBU Pokalen: Alle kampe eksklusivt på alle platforme frem til og med 2021
• BET25 Liga: Alle kampe eksklusivt på alle platforme frem til og med 2021

Kilde: MTG presse

I samme kategori

Back to top button