TV-Nyt

Fucking Fornuftig – ZULUs bud på en helt ny form for tv

Fucking Fornuftig Zulu
Kongen (Anders Hansen), Tiger (Tiger Sennenwald), Hanned (Anders Skovshoved) og TopGunn (Oliver Gammelgaard) er hovedpersonerne i ZULUs nytænkende hybridserie ‘Fucking Fornuftig’. Serien har premiere søndag 30. august.
(Foto: Morten Jerichau / TV 2)

‘Fucking Fornuftig’ er TV 2 ZULUs bud på en helt ny form for tv, hvor Oliver Gammelgaard, bedre kendt som TopGunn, spiller rollen som sig selv i serien, der bygger på sangerens liv – skrevet ind i en fiktiv ramme og med sociale medier som et bærende fortællelag.

Han er hot på den danske musikscene lige nu. Han har tusindvis af fans og sit eget label. Han brænder igennem på de sociale medier med over 200.000 følgere. Og nu får han sin helt egen serie på TV 2 ZULU.

TopGunn og hans venner er det brandvarme omdrejningspunkt i den nye hybridserie ‘Fucking Fornuftig’, der har premiere søndag 30. august – lige efter ‘Zulu Comedy Galla 2015’.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kærlighed, karriere og ensomhed
I seriens seks afsnit følger vi Oliver og hans tre gode venner Hanned, Tiger og Kongen. Hanned (Anders Skovshoved) er Olivers manager og tætte samarbejdspartner, Tiger (Tiger Sennenwald) er Olivers DJ, og Kongen (Anders Hansen) er chauffør.

Serien zoomer ind på TopGunns liv som superstjerne med venner, fester, fans og koncerter, men serien handler også om en 24-årig ung mand, der kæmper med almindelige dagligdagsproblemer som kærlighed, karriere og ensomhed.

Det er Oliver Gammelgaard selv og vennen Hanned, der sammen har fået ideen til tv-serien om Olivers liv, og begge har været afgørende i udviklingen af seriens historier.

– At gå fra idé til et reelt resultat er altid en vild proces, og det har været sindssygt at være med fra start til slut, siger Oliver Gammelgaard og fortsætter:

– Den første idé opstod på baggrund af mit liv og de oplevelser, jeg havde med mine tætte venner. Min ven og partner in crime, Hanned, følte, der var nogle historier og ikke mindst karakterer, som havde stor underholdningsværdi, og vi havde lyst til at se, hvad det kunne blive til. Det er nu blevet til virkelighed med serien, og det er ret fedt.

En fortælling på mange platforme
’Fucking Fornuftig’ er dog meget mere end en almindelig tv-serie. Den har fra start været udtænkt til at møde ZULUs målgruppe i deres medievirkelighed ved at gøre de sociale medier til en del af fortællerammen og en central del af den samlede seeroplevelse. Et ambitiøst projekt, som ikke var blevet til uden public service-støtte fra DFI. Med denne støtte har selskabet Marvin Entertainment og TV 2 ZULU udviklet en helt ny form for fortællestil.

Sms’er, google-søgninger, snapchats og andre af Oliver og vennernes mobilaktiviteter vil optræde på tv-skærmen og dermed udgøre en ekstra fortællerstemme i seriens afsnit.

Men de sociale medier er ikke kun et fiktivt element i serien. Under sommerens optagelser har ZULU, Oliver og hans venner spredt billeder, videoer, annoncer, plakater og andre opslag ud på Instagram, Facebook og Twitter. Disse vil under hvert afsnit fungere som bonusfortælling, der giver seerne et indblik i, hvor byturene ender, og lader dem komme helt tæt på de fire hovedpersoner.

TV 2 ZULU på målgruppens præmisser
Flere af de social media-indslag, som ZULU og holdet har spredt, er allerede gået viralt, men det er først, når serien rammer tv-skærmen, at seerne finder ud af, hvor meget ZULU står bag. Alle disse ekstra elementer kan opleves på det kommende site fuckingfornuftig.dk, mens serien kører på skærmen. Alt dette giver ‘Fucking Fornuftig’ et liv både før, under og efter seriens tv-debut.

– Vi er vilde med det her projekt, fordi det bruger og integrerer den måde, vores målgruppe kommunikerer på i dag på en original måde. Og så elsker vi at bruge det tekst- og billedunivers, der er så integreret i ZULU-brugernes liv som en bærende del af serien, siger redaktør på TV 2 ZULU Asger Schønheyder og fortsætter:

– Vi glæder os til at vise serien og lade seerne gå på opdagelse i alle de spor, der er lagt ud på hele det store internet.

‘Fucking Fornuftig’ har premiere søndag 30. august lige efter ‘Zulu Comedy Galla 2015’. Andet afsnit af programmet sendes derefter mandag 14. september og efterfølgende mandage på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Følg TopGunn og hele ‘Fucking Fornuftig’-universet på #FuckingFornuftig, facebook.com/FxckingFornuftigog på det kommende site fuckingfornuftig.dk.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button