Hjem Fora TV-programmer / TV Tips VM i Håndbold for Herrer 2015: Ikke hos ARD og ZDF Re:VM i Håndbold for Herrer 2015: Ikke hos ARD og ZDF

#65358

kram5610
Participant

Per M sagde
ARD og ZDF må vist heller ikke kode kanalerne via satellit, tror nok det vil bringe dem i en del problemer med de Tyske myndigheder hvis de gjorde det med de FTA dæknings aftaler der er indgået, man kan bare se det rungende nej at RTL gruppen fik, da de fik den idé at ville kode deres SD kanaler for et par år siden.

Men at FTA styrer i Tyskland, kan man også se på den seneste konkurs af en udbyder af betalingskanaler via DVB-T, der indstiller deres transmitteringer af kodede kanaler d. 31 December. Så “Boxer metoden” kan man konstatere, ikke just var nogen succes i Tyskland med de få tusinde kunder der kun gad at hoppe med på den vogn.

Hej Per, 

ja det er direkte forbudt for ARD og ZDF at kode – grunden til dette er, at DVB-T ikke dækker 100%. Analogt var Tyskland 100% dækket – nærmest helt hysterisk, hvis man ikke havde dækning bliver der opsat en hjælpesender. Delstaten Saarland (ca. på størrelse med Fyn) havde over 100 hjælpesendere (Saarland er dækket af bjerge). 

RTL har forsøgt at sælge deres kanaler via platformen Viseo+ i Stuttgart og Halle/Leipzig… Dette var på ingen måde en succes og bliver derfor lukket den 31. december 2014. Det er klart, at det ikke blev en succes – hvem gider betale for kanaler som man kan se gratis via sat? 

Se mere her: http://de.wikipedia.org/wiki/VISEO%2B

 

Det er spændende at se, om RTL og Sat1/ProSieben for lov til at slukke deres digitale SD signal i 2023 også kun sende deres kodede HD signal. 

 

Hilsen

 

Morten Hesseldahl