Svar til: Tysk satellit tv – PMT

#61948
Bobben
Deltager

peterras sagde

Jeg vil gerne spørge, hvad det egentlig betyder. I forbindelse med det tyske analoge sluk på Astra, har de lavet denne hjemmeside https://www.die-medienanstalten.de/

Hvis man klikker på spørgsmål 11, står der, at man skal have en modtager, der understøtter dynamisk PMT. Jeg kan forstå, at det er noget med de “tredje” programmer, de regionale. Så vidt jeg ved bliver NDR, MDR osv kaldt de tredje.
Er det noget, der bliver indført 30 april, eller er det allerede er indført, og hvad betyder det, hvis man har en digital modtager, der ikke understøtter PMT.
På vores boks optræder omtalte kanaler flere gange med forskellige bogstaver bagved, bogstaver der passer med de forskellige Bundeslande. F.eks. NDR SH og NDR HH for henholdsvis Schleswig Holstein og Hamburg. Den på klardigital.de omtalte kanal Test-R virker også på vores.
Hvis man har en ikke understøttende modtager, har man så ikke disse forskellige udgaver?

Alle digitale mottagere støtter PMT men ikke alle støtter dynamisk PMT.   Hvis du har en mottager som ikke støtter dynamisk PMT så vil du risikere sort skjerm når det switches til regional sending.  Hvis du  zapper til en annen kanal og tilbake så vil du sannsynligvis få tilbake bildet.  Mottagere som ikke støtter dynamisk PMT leser normalt sett PMT ved zapping.  Det er irriterende å miste bildet ved overrgang til regionalsending dersom du ser mye på disse kanalene.

En DVB mottager skal støtte dynamisk PMT.  Hvis den ikke støtter det så er ikke DVB/MPEG korrekt implementert.

Dynamisk PMT betyr at kanalens PID’er endres ved hver switch. Hensikten med dynamisk PMT er å utnytte båndbredden. Det blir veldig høy kvalitet når det ikke er regionalsending  (sendes kun 1 video). Ved regional sending fordeles båndbredden på en video fra hver region og da faller kvaliteten.  Alternativet til dynamisk PMT hadde vært å sende med lavere kvalitet hele tiden.

Dynamisk PMT har vært brukt på satellitt for å utnytte båndbredden maksimalt. Benyttes bl.a. til regional swiching av NRK og SVT på satellitt.  I det Norske jordbaserte sendenett benyttes også dynamisk PMT.

Back to top button