Hjem Fora Kabel-TV Tvungent kabeltv abonnement i andelsboligforening?? Re:Tvungent kabeltv abonnement i andelsboligforening??

#61450

reslfj
Participant

tvkartoffel,  Du må forstå, at i en andelsforening (og i en ejerfoening) bestemmer foreningen over alt, hvad der normalt  vedrører bygningen.  Hvad det konkret omfatter, kan der naturligvis være uklarheder omkring.

Her er det imidlertid den fælles tv forsyning, og den er, som jeg flere gange har skrevet, indlysende omfattet. Det fremgår også af Prebens henvisning til lejeloven, at det er en normal del af en ejendoms drift.

Der er direkte et helt afsnit om netop forsyningen med TV, Radio og anden kommunikation. Det er naturligvis indsat i loven af folketinget, fordi du ikke er den første, der har klaget over denne type udgift. 

Det fremgår jo helt klart at :  

§ 46 c. Er ejendommen forsynet med eget fællesantenneanlæg til radio- og fjernsynsmodtagelse, eller har ejendommen programforsyning udefra, kan udlejeren forlange de nødvendige og rimelige udgifter til etablering og forbedring, jf. stk. 2, og drift heraf refunderet, herunder udgifter til administration. …. Udgifterne fordeles ligeligt på de lejemål i ejendommen, som ifølge aftale med lejeren er forpligtet til at bidrage til fællesantenneanlægget  …”

Det  kan da ikke fremgå mere klart – at en lejer skal betale – og en ejer står bestemt ikke bedre.

Det fremgår desuden direkte af loven, at der kan være ejendomme med et fælles udbud, og det fremgår også af, at loven omtaler, at der kan være en anden type ejendomme: 

“I ejendomme, hvor lejeren har individuelt valg af programudbud….”

Sådan en ejendom kan jeres forening kun blive, hvis i vedtager en ombygning af 'sløjferne'.

Det er ikke god byggeskik, at  nyinstallere sløjefeanlæg. Jeg er også ret sikker på, at youSee ikke (gerne) vil godkende nye sløjfeanlæg – men det er ikke det samme, som at de er juridisk forbudt og især ikke at der er et lov krav om at de eksisterende skal ombygges. 

Der er jo intet særligt farligt i et sløjfeanlæg. 

 

Lars  smile