Hjem Fora Kabel-TV Tvungent kabeltv abonnement i andelsboligforening?? Re:Tvungent kabeltv abonnement i andelsboligforening??

#61445

tvkartoffel
Participant

Ja OK. His det ikke står helt klart så har vi et gammelt sløjfeanlæg der betyder at alle modtager de samme kanaler. Disse kanaler bliver leveret af yousee og svarer 100% til den store pakke som man kan se på yousees hjemmeside. Om man så kan definere det som “en pakke” det ved jeg ikke, men jeg opfatter det som sådan. Signalet er ikke krypteret så alle kan se alle kanlerne og skal følgeligt også betale for alle kanalerne. Alle kanalerne kan modtages digitalt og de kanaler yousee udbyder i “HD” kan også modtages som sådan. Jeg kan godt se at der måske er lavet noget om på et tidspunkt for at kunne distribuere digitalt, men i så fald er det noget der er lavet centralt eller ude i vejen. I de 11 år jeg har boet her har det været den samme ledning der kommer fra underboen og går ind i stikdåsen, og den samme ledning der går fra dåsen og op til overboen.

Der er 67 husstande i foreningen. En mindre del af dem er lejeboliger der er ejet af andelsboligforeningen ( fordi lejerne i sin tid ikke ønskede at blive ejere).

Som det er nu er der ingen mulighed for at modtage hverken mere eller mindre tv end vi gør nu (andre TV pakker) og der er ingen mulighed for at slippe for at betale det fulde beløb til den fulde pakke. Det finder jeg stærkt urimeligt.

Jeg vil give dig helt ret player. Elektroniske medier er efterhånden en ret betragtelig post. Licens, telefon, TV pakke og internet tegner sig for en ganske betragtelig del af mine faste udgifter. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde en jurakyndig der ville udtale sig konkret om sagen, så det er indtil videre strandet der. Generelt bliver der henvist til generalforsamlingens beslutninger som det gældende. Det er der self. normalt god grund til men på den anden side må der også være grænse for hvad en generalforsamling kan beslutte og det er netop den grænse jeg ikke kan hitte ud af hvor går.

 

@ reslfj

Nu er det ikke en debat om demokrati, men helt konkret et forsøg på at finde ud af hvad reglerne er og om det i det hele taget er lovligt. Desværre er der dog mange steder en tendens til blot at acceptere at flertallet “har ret”. Det finder jeg for det første er en pervertering af demokratibegrebet hvis det indebærer at flertallet ikke mener at de skal/bør tage hensyn til mindretallet og det betyder desværre også at det er omtrent umuligt af få lavet noget som helst om hvis (det ofte lille) flertal mener at de sidder med fordelen og i øvrigt ikke forstår at der kan være andre muligheder som fiber eller lignenden. – Fordelen er så her at det er nemmere da man slipper for et dekoderkort og en smule billigere da vi så vidt jeg kan se af regnskabet stadig får en lille bitte rabat. Dette er så på bekostning af dem der ikke har brug for, eller lyst til at deltage.

Du anfører at man da bare kunne fraflytte hvis man ikke kan lide lugten i bageriet. Det er lige præcis den slags pladder der sætter al fremdrift i stå. Samtidig er det grotesk selvmål at bruge demokrati som argument hvis man samtidig mener at dem der ikke synes præcis det samme som flertallet bare kan fise af.

Jeg er ikke uenig i at det er en god ide at foreningen har en fællesantenne. Jeg er uening i at de minimale fordele som vi opnår ved det, som det er nu, skal komme dem der ikke ønsker at deltage til særlig ulempe. Uanset hvad du så eller mener om forbrugsgoder så vil jeg gerne høre hvad dit argument for at 40 kanaler med alt muligt underholdningsTV ikke objektivt er luksusgode/forbrugsgode. – Kald det hvad du vil.

 

MVH