Hjem Fora TV-kanaler og programmer Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD Re:Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD

#59764

Preben Pedersen
Participant

Til Carsten,

 

Nuvel ja, tror ikke du har læst alle specifikationerne på tv-tuner og ej hellere har læst det “uskrevet”, men velkommen til dette gode forum.

 

Netop, som lars har skrevet, så hvis 2 eller flere hustande deler en tag-antenne, så er man et fællesantenneanlæg og dermed bliver man pålagt nogle ekstra afgifter og udgifter via lovkrav. (søg på dette debatforum, så finder du nogle indlæg, netop omkring skift imellem DVB-T/Mpeg2 og DVB-T/Mpeg4 eller hvorfor man skal skiftet til DVB-T2/Mpeg4).

 

Nu tjenes der jo penge på, at sælge tv-udstyr og dermed går den største fortjeneste til lønninger, som bliver beskattet her i landet og lidt mindre forsvinder ud af landet. Winkny

 

Og jo, der kan komme 4 tuner i de nye tv´er, men det bliver “Analog”, DVB-T2/Mpeg4, DVB-C/Mpeg4 (byttes på et tidspunkt til DVB-C2/Mpeg4) og DVB-S2, foruden det stik til forbindelse til opkobling via Internet, tæller man så er der 5, men tror analog forsvinder, da der bliver færrer steder det kan bruges. Jo højrer fladskærmen bliver i tommer, jo dårligere er et analog signal.

 

Nok derfor alle i dag leverer digitale ukodet tv-signaler, når man taller om fællesantenneanlæg.

 

Og hvis man fra Dansk side af, stille krav om nyt udstyr, skulle være med DVB-T2/Mpeg4, som jo er bagudkompatibel med DVB-T/Mpeg4, så ville der ikke være så mange husstande, som måtte skifte igen, når man så begyndte at bruge DVB-T2/Mpeg4 i det luftbåret tv-signal og alt udstyr skal selvfølgelig overholde nordic.org standarden incl 8Mhz i hele frekvens spectrum. Men rigtig det evt. kunne løses ved, at man stille krav om, at tuner-delen skulle kunne udskiftes, så er det bare om det økonomisk rentabel for tv-producenterne, da meget andet i et TV bliver forbedret løbende.

 

Allerede i dag, træffes der nogle valg, hos de enkelte husstande, tror ikke alt udstyr er blevet udskiftet til DVB-T/Mpeg4, som Lars også nævner i sit indlæg, så går udstyr på omgang i husstanden og nogle skifter tv-udbyder til TDC hometrio, Telia Web-tv, Viasat, Canal digital, Waoo, Yousee, Stofa og andre bliver hos deres lokale antenneforening, som er en af de få udbyder, som giver tv-leverance på mere end et TV-format og dermed kan deres udstyr genbruges.

 

Men så vil du vel også undvære TV2 hovedkanal fra 2012, når den bliver en betalingskanal for nogle og ikke alle, eller hva´ Question