Hjem Fora TV-kanaler og programmer Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD Re:Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD

#59755

Preben Pedersen
Participant

kram5610 sagde

Preben Pedersen sagde

 


Jamen, dette kan da også siges om dem, som købte tv i 2006 – 2008, da var det jo kun DVB-T/Mpeg2 fjernsyn, de måtte jo igen indkøbe ekstra udstyr i 2009, før de kunne se alle de tv-kanaler, som bliver betalt via medielicensen. Godt nok kunne de fortsætte med DR1, DR2, TV2, Lokal-tv og DR-synstolkning indtil 2012. Det er der jo nok også mange, som har gjort, så skal de så indkøbe DVB-T/Mpeg4 udstyr, som så igen skal skiftes senere eller skal man kræve DVB-T2/Mpeg4 udstyr fra tv-fabrikanterne, da DVB-T2/Mpeg4 er bagud kompatibel med DVB-T/Mpeg4.
   


Det er den forskel at imellem 2006 og 2008 var der tale om forsøg, som dog havde et permanent præg – men ingen blev tvunget til et skift. Dette ændrede sig 1. november 2009 – hvor man jo ikke længere kunne modtage analoge signaler. De som ventede til 1. november 2009, kan vel med rette forvente at deres udstyr kan anvendes længere end 26 måneder?Dette er så ikke helt korrekt, alle kabeltv/antenneforeninger fik det som lovkrav, at indføre det danske Mux1 og endda i grundpakken, som hos mange lå i VHF-båndet. Dog kunne man vælge, at sende det i DVB-C, men det skulle være der.

Men rigtigt, inden enkelte husstande behøvede, at skifte fra analog til digitalt, det kunne man selv vælge, men der skulle betales for den fællesinvestering, som det kræve for at overholde lovkrav omkring Must Carry på Mux1.