Hjem Fora Antenne-TV Mpeg2 og Mpeg4 i samme Mux Re:Mpeg2 og Mpeg4 i samme Mux

#63346

reslfj
Participant

AMadsen sagde
Kan da så lige tilføje at københavnske Open Channel Aps som har et par lokale muxer har fornylig fået lov til starte en DVB-T2 mux med HEVC-komprimering.

http://www.broadbandtvnews.com/2013/04/05/hevc-and-hbbtv-trial-on-dtt-copenhagen/

 

Jeg er overbevist om, at HEVC-chips til fjernsyn og bokse  kommer meget hurtigt.  De første chips kan allerede leveres i mindre antal til udvikling og masseproduktion af HEVC chips er kun måske 12 måneder væk.

Der er flere forhold, der synes at drive en hurtig udvikling af HEVC / H.265 frem.

  • Man kan halvere belastningen af streaming (fx Netflix) på de centrale dele af internettet  og derudover tilbyde kunder med lavere download hastighed en meget bedre kvalitet.
  • Der er et stort ønske om at kunne levere 4k fjernsyns apparater. Der vil HEVC være den eneste troværdig kompression.
  • De eksisterende MPEG-4 dekoder-chips kan kun klare 720p50/1080i, men med større fjernsyn ser fodbolden bedre ud i 1080p50 – og igen er det eneste rigtige at anvende HEVC.
  • HEVC fylder kun 50-60% af MPEG-4 på disken/USB-hukommelsen, når det skal optages.  Det er meget interessant allerede med flere HD kanaler.
  • HEVC-chips til dekomprimering* er ikke voldsomt større eller dyrere end tilsvarende MPEG-4-chips.

Man kan naturligvis i starten ikke sende mere end nogle få kanaler der er HEVC komprimeret, men det vil være nyttigt og spare forbrugerne mange penge, hvis der hurtigt kommer et krav om HEVC chip i alt nyt udstyr til alle former for modtagelse – streaming, IPTV, antenne, kabel, satellit (fx fra 2015).

 

Lars  smile

 

* Det er HEVC komprimeringen, der kræver en klart mere omfattende datakraft til den nødvendig billedanalyse,