Re:Efteråret på Boxer?

#63608
mich
Deltager

evilguy sagde

reslfj sagde

evilguy sagde
Jeg satser godt nok på, Boxer gør det eneste fornuftige og flytter nogle Tv kanaler fra MUX3/4, så SD kanalerne kommer op i anstændig kvalitet.

Det ville da være alt andet end fornuftigt.  Boxer ønsker naturligvis, at  få afviklet DVB-T så hurtigt som de kan få kunderne med.   De kunder der ønsker billedkvalitet, må naturligvis anskaffe DVB-T2 udstyr.  Der er jo for kunden kun tale om en engangs udgift på få hundrede kroner.

Det er vi nogen, der har påpeget meget længe, og ingen burde have været i tvivl siden 14 september 2011, hvor Boxer meddelte at de ville omstille mux5 til DVB-T2 og sende både HD og SD kanaler.

Boxer  får jo ca 65% mere kapacitet i en DVB-T2 mux uden det koster det mindste mere at udsende signalet.   Den dag – sikkert allerede om få år – hvor Boxer kan omstille både mux4 og mux5 til  DVB-T2  vil Boxer få en ekstra kapacitet på 28,3 Mbit/s  dvs. mere end en hel DVB-T mux (22,39 mbit/s) ekstra.    

Personligt forstår jeg ikke, at  Boxer ikke har stoppet godkendelsen af ikke DVB-T udstyr – Så kan enkelte kunder fortsætte med at fejlkøbe DVB-T udstyr, blot for at blive snydt med kvaliteten nu og skulle købe nyt måske omkring  2015.

Lars    smile

 

 

Jo, men nu er der ingen sammenhæng mellem DVB-T2 og billedkvaliteten på SD kanalerne. Jo, billedkvaliteten kan potentielt blive højere fordi Boxer blander HD og SD kanaler, men den tildelte båndbredde til SD kanalerne er mig bekendt ikke højere, blot fordi der skiftes til DVB-T2. Kig selv på de SD kanaler, der allerede i dag kører via DVB-T2.

Boxer kan ikke skifte til DVB-T2 endnu, da der stadigvæk er alt for mange af deres kunder, der kun har DVB-T, og det er specielt et problem f.eks. ved de små TV i campingvognen, i køkkenet og på børneværelserne. Derfor er Boxer nød til at forsætte med DVB-T et år eller to endnu, men så kommer skiftet også.

Løsningen her og nu vil være, at fjerne en enkelt kanal fra båd MUX3 og MUX4, og på den måde synligt hæve billedkvaliteten. Boxer vil kunne vinde kunder på den manøvre, men som det er i dag, så skræmmer de mange potentielle kunder med >42″ TV væk pga. den synlige elendige SD kvalitet. Det er SÅ tydelig, når man først ser DR2, Ramasjang eller DR ultra og derefter skifter over til et Boxer program.

Der er vel også nogen der skal tage stilling til hvordan bl.a. DR2 og DR K kan komme i HD. (Udgangen af 2015 skulle alt i Yousee være i HD) Især når DR1 og TV2RegionalTV 24/7 allerede er i HD

Back to top button