Hjem Fora DAB radio Danmark skifter til DAB+ 1. december 2014 ? Re:Danmark skifter til DAB+ 1. december 2014 ?

#65401

mich
Participant

Kenneth.Wenzel sagde
Med hensyn til Open Channels digital radio forsøg med T2 Lite, har jeg lavet et indlæg, hvor I kan læse mere om <a class="spInRowLastPostLink vtip" title="Hvis du vil vide mere, så kan du læse denne artikel:

http://www.yozzo.com/news-and-information/media-broadcasting/dvb-t2-lite-vs-dab-for-digital-radio

og/eller se min præsentation, som jeg holdte på Thailand Engineering Expo 2014 den 29. November 2014 i Bangkok om Open Channels forsøg med…” href=”https://digitalt.tv/forum/dab-radio/dvb-t2-lite-vs-dab-for-digital-radio/#p10715″>DVB-T2 Lite vs. DAB+ for Digital Radio

@fender56, T2 Lite er en del af DVB-T2 standard version 1.3.1, hvorfor det kun kræver en FW opdatering af din STB eller fjernsyn. Med hensyn til 1,7 MHz kanal raster, så er det rigtig, at det først for nyligt, at elektronik fabrikanterne er opmærksom på, at de ikke skal bruge de gamle silicon tuner, som kun understøtter DVB-T1 kanalraster 6, 7 og 8 MHz, når DVB-T2 standard siger 1.7, 5, 6, 7 & 8 MHz.

@fender56, Nederst kan du se en T2 Lite radio med FM for det Indiske marked.

Med hensyn til køreplanen for digital radio, så bemærker man, at Danmarks Radio i foråret 2014 har ændret holdning til DAB+, hvorfor de ikke længere ønskede at lave den nødvendige blokbytning for at kunne opdatere til DAB+.

Til gengæld bliver DRs P4’er fra primo 2015 sendt på DAB blok-2 med DAB+ standard, hvorimod de kommercielle nationale radioer fortsat skal sendes som “DAB” – som teknisk set er noget sludder.

Det der sker – rent teknisk – er, at hele T-DAB blok 2 bliver ændret til en DAB+ mux med en kapacitet på kun 1.056 kbit/s (modsat en DAB mux, som har en kapacitet på 1.152 kbit/s), hvor P4 vil blive sendt med HE AACv2 audio codec, hvorimod de kommercielle forsat vil blive sendt som mpeg1 layer II.

Hvis jeg har forstået det rigtig, så kan de fleste gamle DAB radioer tilsyneladende godt kan forstå Reed-Solomon fejl-korrektion, som er en del af DAB+ standard, men de gamle DAB radio understøtter ikke den “nye” audio codec HE AACv2.

#T2Lite #Digitalradio #DAB

T2Lite-radio.jpg

kram5610 sagde

mich sagde
Lytter de fleste ikke via internet efterhånden ? 

jeg kender ikke en eneste som kunne finde på at lytte til radio via nettet derhjemme – kvaliteten / stabiliten er simpelthen for ringe (der selvfølgelig noget andet på kontoret eller hvis man er i udlandet). Der er jo heller ikke (endnu) en løsning for web radio når man er på farten (i bilen).

 

Hilsen

Morten Hesseldahl 

Jeg er så ikke enig med dig, kender ikke nogen, der ville anskaffe en Dab radio i privaten