Hjem Fora Kabel-TV Antenneforening med egen TV-hovedstation Re:Antenneforening med egen TV-hovedstation

#60152

per drage
Participant

anvit2a sagde

Preben Pedersen sagde

Hej Anders,

 

Vælg Forum og søg i de tidligere indlæg, så finder du en masse omkring de tekniske specifikationer på DVB-T og DVB-C, foruden at luftbåret tag-antenne alt sammen bliver DVB-T/Mpeg4 i 2012, men ikke på satellite platformene, her er det kun HD og 3D, som sendes i Mpeg4.

 

Det vil sige, at der kan tilbydes løsninger, som gøre medlemmer kan skifte tv-udstyr stille og roligt. Når så fleretallet 90% har skiftet deres tv-udstyr eller satellite platformen også skifter alt til Mpeg4, kan hovedstationen udsende det i Mpeg4. Alt afhænger af hvem foreningen vælger, som leverandør af tv-kanaler. Vælger man Boxer, så kommer alt i Mpeg4, men på satellite kommer det både i Mpeg2 og Mpeg4.

 

Helt rigtig Mpeg4 er fremtiden og er bagud kompatibel med Mpeg2, men der er ikke forskel på billedet på den enkelte SD tv-kanal om den kommer i Mpeg2 eller Mpeg4. Du kan også blande på en frekvens, med både SD på Mpeg2 og HD på Mpeg4 i samme MUX.

 

På DVB-T i 8 mhz har du ca. 31.67Mbit, at gøre godt med og det giver mulighed for, at ligge 5-6 SD kanaler i Mpeg2 eller 1 HD i Mpeg4 og 2 SD i Mpeg2. Man kan tilnød få 2 HD i Mpeg4 til, at ligge på 1 frekvens i DVB-T/Mpeg4, men det afhænger meget af hvilken HD kanaler og hvad der lige sendes på dem, da man hurtigt bruger mere end den anbefale sikkerhedsgrænse. Og hvis man benytter Mpeg4 modtagelse fra Boxer, så kan der jo ligge flere, men meget tv-udstyr skal udskiftes eller der skal setop boks på.

 

Men rigtig, når 2 husstande benytter sig af samme tag-antenne eller satelitte, så bliver man en antenneforening og skal dermed betale CopyDan også på FTA tv-kanaler, dette har der været skrevet meget om på det gamle digitaltv forum, som du også kan finde og læse mere på, kun fortælle det var en skam, at digitalttv skifte forum software og ikke kunne få implementeret det gamle forum. Der var nemlig mange guldkorn på og det gik helt tilbage til starten af den digitale DVB-T tidsaldre i Danmark.

 

Så det ordsprog med 2 skridt frem 1 tilbage, gælder stadigvæk i flere sammenhæng Forum   http://www.henrikfredborg.dk/digitalt/

Nice svar 🙂

 

Det jeg var interesseret i at vide var om man gerne må distribuere f.eks. gratis engelske fta kanaler videre i et dansk antenne net? altså lige som mange gør med de tyske kanaler. Forskellen mellem de tyske og engelske er jo at de tyske allerede dækker stort set hele europa mens de fleste kanaler fra england ligger på Astra 2D som jo “kun” dækker england men som kan modtages i danmark hvis parabolen er stor nok. Er helt med på at der så skal betales til CopyDan.

Det undre mig nemlig lidt at der faktisk ikke er nogen Antenneforeninger som jeg har hørt om der vælger at smide en række freesat kanaler på deres net. Alle antenneforeningerne er jo helt vilde med at smide alle de tyske gratis kanaler på nettet fordi de ikke koster meget for et stort antal “kendte” kanaler.

Copydan har en ´positiv liste` over godkendte kanaler som må distribueres i antenneanlæg, og prisen pr kanal

Mvh Per

http://www.antenne.dk