Hjem Fora Kabel-TV Antenneforening med egen TV-hovedstation Re:Antenneforening med egen TV-hovedstation

#60148

Preben Pedersen
Participant

Hej Anders,

 

Vælg Forum og søg i de tidligere indlæg, så finder du en masse omkring de tekniske specifikationer på DVB-T og DVB-C, foruden at luftbåret tag-antenne alt sammen bliver DVB-T/Mpeg4 i 2012, men ikke på satellite platformene, her er det kun HD og 3D, som sendes i Mpeg4.

 

Det vil sige, at der kan tilbydes løsninger, som gøre medlemmer kan skifte tv-udstyr stille og roligt. Når så fleretallet 90% har skiftet deres tv-udstyr eller satellite platformen også skifter alt til Mpeg4, kan hovedstationen udsende det i Mpeg4. Alt afhænger af hvem foreningen vælger, som leverandør af tv-kanaler. Vælger man Boxer, så kommer alt i Mpeg4, men på satellite kommer det både i Mpeg2 og Mpeg4.

 

Helt rigtig Mpeg4 er fremtiden og er bagud kompatibel med Mpeg2, men der er ikke forskel på billedet på den enkelte SD tv-kanal om den kommer i Mpeg2 eller Mpeg4. Du kan også blande på en frekvens, med både SD på Mpeg2 og HD på Mpeg4 i samme MUX.

 

På DVB-T i 8 mhz har du ca. 31.67Mbit, at gøre godt med og det giver mulighed for, at ligge 5-6 SD kanaler i Mpeg2 eller 1 HD i Mpeg4 og 2 SD i Mpeg2. Man kan tilnød få 2 HD i Mpeg4 til, at ligge på 1 frekvens i DVB-T/Mpeg4, men det afhænger meget af hvilken HD kanaler og hvad der lige sendes på dem, da man hurtigt bruger mere end den anbefale sikkerhedsgrænse. Og hvis man benytter Mpeg4 modtagelse fra Boxer, så kan der jo ligge flere, men meget tv-udstyr skal udskiftes eller der skal setop boks på.

 

Men rigtig, når 2 husstande benytter sig af samme tag-antenne eller satelitte, så bliver man en antenneforening og skal dermed betale CopyDan også på FTA tv-kanaler, dette har der været skrevet meget om på det gamle digitaltv forum, som du også kan finde og læse mere på, kun fortælle det var en skam, at digitalttv skifte forum software og ikke kunne få implementeret det gamle forum. Der var nemlig mange guldkorn på og det gik helt tilbage til starten af den digitale DVB-T tidsaldre i Danmark.

 

Så det ordsprog med 2 skridt frem 1 tilbage, gælder stadigvæk i flere sammenhæng Forum   http://www.henrikfredborg.dk/digitalt/