Hjem Fora Kabel-TV Antenneforening med egen TV-hovedstation Re:Antenneforening med egen TV-hovedstation

#60138

Preben Pedersen
Participant

anders.tillebeck sagde

Hej

ca. 1000 lejligheder tænker på at lave egen TV-hovedstation. Jeg søger lidt info bare for at vurdere om det overhovedet kan svare sig, og hvad vi kan forvente os.

 

Fremføring, DVB-C?

De fleste antenneforeninger benytter DVB-C. hvad er fordelene over DCB-C over DCB-T el. T2? Kan der være flere kanaler med DCB-C? Gælder det også, når der kommer DVB-T2?

Nogle antenneforeninger er begyndt at sende specialpakker, som er kodede, så der skal bruges et CA-modul og kort for at se kanalerne. Kunne kan lave en anlæg på denne måde fra starten og så have totalt valgfrihed og køde pakker til hver enkelt lejlighed?

Programpakker

Jeg antager, at det skal laves i DVB-C (for det gør alle andre). Hvor mange programpakker, kan man lave? De fleste har 3 eller 4. Jeg ville rigtigt gerne have 5 pakker, men er det muligt i DCV-C? (hvad så med DVB-T2?)

Priser

Jeg har fået listepriser fra Viasat og Canal Digital. Jeg har hurtigt regnet mig fremtil, at vi kan lave YouSee's store apkke ca. 100 kroner dyrere end YouSee tager for deres… Hvis YouSee får så meget rabat, hvorfor så overhovedet prøve at bygge noget der ligner?

Mere info

Nogle der kender andre fora eller bare links til anden info om kabel-tv og bygning af sådanne?

 

Hilsen Anders

Det er godt, at lave en brugerundersøgelse først og høre hvad de kommende medlemmer ønsker sig af sådan en løsning.

 

Det er jo meget godt, at få konkurrence imod de store kommercielle leverandør og der kan laves flere tv-pakker end dem de øvrige benytter sig af.

 

Selv kodet og ukodet kan der leveres på flere tv-platforme, dog bliver det på bekostning af Analog tv-kanaler, hvis man ønsker sådan en løsning. Tænk at på 1 analog frekvens, kan der ligge flere digitale tv-kanaler afhængig af hvilken type tv-kanal og hvilken leveringsformat.

 

Der findes mange muligheder og løsninger, som kan tilbydes de medlemmer, som man vil dække. Og tænk på hvordan tv-udstyr går på omgang i husstanden.

 

Tænk også på hvordan man fra 2012 kan leverer tv-kanaler i DVB-T/Mpeg2 og det samme kan gøres på DVB-C/Mpeg2 på samme tid og i samme anlæg.

 

Google er en god ting, skriv “Antenneforeninger + DVB-T + DVB-C” , så kommer der nok nogle guld korn. Besøg evt. også hjemme siderne for Triax og A2B, så er der nyt udstyr på vej.

 

Vedr. Yousse priser, så har du vel ikke forhandlet med Viasat og Canal digital, når du har fået udleveret vejledne priser, tror også der kan opnåes rabat, hvis man forhandler for 1000 medlemmer. Forum