Re:Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der?

#60981
kram5610
Deltager

reslfj sagde

Jeg er stadig overbevist om, at  Danmark og Sverige i fællesskab kan udbygge med yderligere en VHF mux og så er vil oppe på 29-30 HD kanaler.   To VHF muxer vil afgørende forbedre økonomien i  at opsætte en VHF antenne for den enkelte husstand.

 

Man kunne faktisk flyyte det meste af  DR til MUX8 (og evt. en VHF mux 9), så Boxer ikke alene skulle markedsføre VHF muxer.  

 

Nu er der ikke i meget lang tid fremover behov for, at alle kanaler sendes i HD. Ligeledes  forventes HEVC (den nye MPEG-4)  at muliggøre  en betydeligt lavere bitrate  for en kanal (om adskillige år).

Der er – som jeg ser det – tre problemer mht.  mux8.

  • Boxer har endnu ikke anvendt mux6 og har allerede ledige kapacitet.
  • DVB-T2  er absolut nødvendig for at udbygge mux8
  • VHF antenner er nødvendige for mux8

I Sverige har man så at sige tvunget SVT til at anvende VHF kanalen og den bliver kundt anvendt i ca 40% af landet.

Det ville være yderst nyttigt om forbrugerne blev gjort opmærksom på, at  men indenfor rimelig tid vil skifte til DVB-T2

Efter min mening er det en fejl, at brugbare VHF antenner ikke blev bevaret i 2009.

 

Lars   smile

  

Bliver du aldrig træt af at reklamere for DVB-T2??? Hvem har brug for det? Folk der ønsker mange kanaler / mange HD kanaler ser TV via kabel, bredbånd eller parabol. 

 

Jeg er stadig af den overbevisning, at Boxers kunder generelt ikke gider betale ekstra for HD… hvem skal betale for at udbygge et nyt net? Hvem skal betale for at alle skal have nye bokse? 

Efter min mening burde man nu udmelde, at ja DVB-T2 er fremtiden – det bliver gradvist indført fra 2016-2017 (eller noget i den stil). Jeg går meget ind for konkurrence, men jeg er ikke blå øjet! 

 

Mvh.

 

Morten Hesseldahl

Back to top button