Re:Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der?

#60976
reslfj
Deltager

antenne.dk sagde

Preben Pedersen sagde  

Der er jo kun ca. 300.000 tag-antenne kunder, at gå efter winkny

Preben

fordi staten tror den kan lave en masse penge på mux8 er det jo ikke sikkert at der er nogen som vil brænde fingerene på den og komme med bud på den, ….. ikke at boxertv forsøger at komme ind på hdtv markedet, de vil alligevel ikke kunne tilbyde nok hdtv kanaler,

 

Der er nu nok en del flere, når man medregner fx sommerhuse.  Der er også flere, som finde Boxer billigere end fx youSee.

Det er ikke rigtigt, at DTT nettet ikke kan udbygges til at sende HDTV.  Med 6 UHF muxer + mux8  og DVB-T2 er der ca  6*36 + 30 Mbps = 246 Mbps  eller med nuværende MPEG-4 mulighed ca 25 HD kanaler.

Jeg er stadig overbevist om, at  Danmark og Sverige i fællesskab kan udbygge med yderligere en VHF mux og så er vil oppe på 29-30 HD kanaler.   To VHF muxer vil afgørende forbedre økonomien i  at opsætte en VHF antenne for den enkelte husstand.

 

Man kunne faktisk flyyte det meste af  DR til MUX8 (og evt. en VHF mux 9), så Boxer ikke alene skulle markedsføre VHF muxer.  

 

Nu er der ikke i meget lang tid fremover behov for, at alle kanaler sendes i HD. Ligeledes  forventes HEVC (den nye MPEG-4)  at muliggøre  en betydeligt lavere bitrate  for en kanal (om adskillige år).

Der er – som jeg ser det – tre problemer mht.  mux8.

  • Boxer har endnu ikke anvendt mux6 og har allerede ledige kapacitet.
  • DVB-T2  er absolut nødvendig for at udbygge mux8
  • VHF antenner er nødvendige for mux8

I Sverige har man så at sige tvunget SVT til at anvende VHF kanalen og den bliver kundt anvendt i ca 40% af landet.

Det ville være yderst nyttigt om forbrugerne blev gjort opmærksom på, at  men indenfor rimelig tid vil skifte til DVB-T2. 

Efter min mening er det en fejl, at brugbare VHF antenner ikke blev bevaret i 2009.

 

Lars   smile

  

Back to top button