Hjem Fora Antenne-TV Antenne i loftrum? Re:Antenne i loftrum?

#57910

reslfj
Participant

Troels Østergaard Jørgensen sagde:

Problemet er her at antennen sidder på en hul stang som går gennem tagfladen, og står på et beslag på gulvet i loftrummet. Der løber så vand og/eller kondens inde i røret og ud på gulvet gennem beslaget,

Nu er jeg bestemt ikke bygningsekspert, men er røret lukket i toppen, så kommer der da kun lidt kondensvand og det kan umuligt være ret meget. Men taget skal naturligvis være tæt også omkring antennemasten/røret.


Som man kan se på det vedhæftede billede er det en 3-delt antenne-installation. Skal jeg ikke kun bruge en del af det til at modtage digital tv? Radio (DAB) tager jeg via stueantenne… 


 

Er det rigtigt forstået, at den øverste antenne er rettet mod Hörby, den mellemste mod Hove eller Gladsaxe og den lodrette er VHF/DAB antennen er rettet mod Gladsaxe ?

Det er helt sikkert ikke nødvendigt med en tag-antenne til DAB så tæt på Gladsaxe. Men når den svenske VHF DVB-T2 mux starter på kanal 10 senere i år (2010), kan denne antenne muligvis bruges (hvis den modtager kanal 10). Man ved dog endnu ikke om de frie svenska HD kanaler kommer på MUX6(kanal 22) eller MUX7 (Kanal 10). Så gem VHF antennen.

Det er en stor antenne du har mod Gladsaxe (eller er det mon mod Hove ?) i forhold til den ringe afstand. 2.5 km til Gladsaxe. Derimod synes din Sverigesantenne at være lille i forhold til de godt 75 km der er til Hörby.

Jeg ville nu nok stadig forsøge at tætne taget, men elllers foreslår jeg du prøver at placere en antenne på loftet og tilslutter et lille TV og en boks direkte på loftet uden forstærker. Hvis du kan få de svenske kanaler ind, vil jeg tro, at Gladsaxe netop hos dig også ‘brager’ igennem antennen bagfra – selve signalstyrken er ca 200 gange højere fra Gladsaxe.

Husk du skal tune til program-kanaler på alle de danske og alle de svenske muxer uanset om de pt. er kodede. En antenneinstallation skal virke til alle de mulige kanaler.

Du kan evt. nedtage din sverigesantenne for at prøve, men husk lige at tjekke ulykkesforsikringen FØR du går på taget.

 

Lars Smile