Hjem Fora Kabel-TV Sony planlægger DVB-T-T2-C-C2 chip.

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Dette emne indeholder 2 svar, har 0 stemmer og blev senest opdateret af  Preben Pedersen 7 år siden.

Sony planlægger DVB-T-T2-C-C2 chip.

Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #55980

  reslfj
  Participant

  Sonys nuværende DVB-T2 tunerchip (i fx KDL-40EX713)  kan modtage DVB-C eller DVB-T eller DVB-T2.

  På DVBWorld 2011  er det kommet frem, at Sony vil  levere en ny chip der også kan modtage DVB-C2 – den nye digitale kabelstandard.

  Det er mange af de samme beregninger, der skal udføres for at dekode DVB-T2 og DVB-C2. Det er fx  nærmest identiske beregninger, der skal udføres for at rette fejl i de to standarder.

   

  Lars sf smile Forum 

  PS!  youSee har sagt god for DVB-C2, men der foreligger ikke noget om, hvornår eller hvordan youSee vil anvende DVB-C2.

  #60041

  player
  Participant

  Mit problem med DVT-T2 og DVB-C2 bygger idag på tiden. Fra TDC's Selector dag ét, og sammes Modulation og så til idag. Den magiske grænse der gjaldt dengang 2,4 bit per Hz.  (2,4 MegaBit per MegaHerz båndbredde).

  Noget prøver hvis mig i øret, at DR's måde kalde DR1 HD via masterne, dette er en grov bøjning af sandheden.

  Altså samme grænse gælder fortsat og er ikke overgået. Og hvis jeg endelig tager fejl hvorfor er der da gået så mange år? Eller hvad skal man ellers bruge Fibrene til?  Digitalisering er til behandle signalerne, læs viderende ting med, for til sidst blive omsat til noget analogt, læs billede og Lyd.

  YouSee's måde løse et pladsproblem, man tog og digitaliserede en del af TV UHF båndet, og Voila!  Til gengæld “vil man ikke også kode de almindelige digitale signaler, så trods alt sker der noget positivt.”  icon smile respekt Forum

  Man kunne trods alt ikke forlange en udbyder-betalt-boks for noget tv i en husstand, heldigvis end ikke hoved-Tv-et.

  #60046

  Preben Pedersen
  Participant

  Rolig nu player,

   

  Der skal jo være noget til fremtiden, at kunne udvikle og dermed holde samfundet igang, at det har taget en hel del år for Yousee er jo den måde, som man ville indfører nye teknologier, at det også skulle betyde det koster ekstra. icon smile wink Forum Det er Yousee jo begyndt at gå væk fra, skal gælde for fleretallet og i stedet for dem, som ønsker individuelt valg.

   

  Men der kan altså være store fordele, at man begynder, at få modtager udstyr, som har nyere teknologier, som dermed giver nye muligheder for bedre udnyttelse af frekvensbåndet. Det blev jo bevist på WRC 2006, som var starten på, at der skulle skæres i frekvenser til tv-kanaler og nu nærmere vi os igen en WRC 2012, spændende er hvad der så skér her.

   

  Forhåbentlig vil denne Sony combo chip også kunne håndtere sammenblanding af tv-kanaler fra begge typer på engang, således der kan vælges imellem flere tv-leverandør eller fra kabeltv/antenneforening leverandør, som så vil kunne sende tv-kanaler på flere tv-formater, da mange SD tv-kanaler er fint på DVB-T, men HD og 3D er bedst på DVB-C eller DVB-C2 pga. udnyttelsen af båndbredden på 1 frekvens.

  DVB-T giver i luften 20 – 22 mbit, men DVB-T2 giver i luften 38 mbit. Men når de også benyttes på kabeltv anlæg, så kan man få DVB-T op på 31Mbit (qam-64) og DVB-T2 bliver nok et sted imellem 38 – 50Mbit (qam-256).  http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2

   

  DVB-C giver i dag mulighed for op til 50Mbit i QAM-256 og DVB-C2 giver mulighed for QAM-4096 http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-C

   

  Men der kommer nok til at gå nogle år, før der bliver fuld udnyttelse af denne chip, men altid rart, at udstyr kan holde mere en 3 år. icon smile wink Forum

Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.