Hjem Fora Nyhedslinks og debat Så er Storbritannien digitaliseret

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Dette emne indeholder 1 svar, har 0 stemmer og blev senest opdateret af  reslfj 5 år, 4 måneder siden.

Så er Storbritannien digitaliseret

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #56460

  Den sidste analoge sender i Nordirland er ny digitaliseret.

  http://www.broadbandtvnews.com/2012/10/24/uk-ends-70-years-of-analogue-tv/

  #62838

  reslfj
  Participant

  admin sagde
  Den sidste analoge sender i Nordirland er ny digitaliseret.

  http://www.broadbandtvnews.com/2012/10/24/uk-ends-70-years-of-analogue-tv/

  Samtidig – den 24 oktober 2012 – blev de analoge sendere i Republikken Irland slukket. 

  Irlands digitale antennefjernsyn kaldesSaorview‘, men har endnu kun én DVB-T/MPEG-4 mux.  Den har været i drift de fleste steder i et par år.  Nogle af senderne tæt på Nordirland har imidlertid sendt med nedsat effekt og/eller på midlertidige kanaler.

  Det var meningen at Irland skulle have Boxer (ja svenske Boxer) til at sende betalings-tv. Der var skrevet kontrakt, men Boxer droppede kontrakten, da finanskrisen ramte Irland.  Der er også stort set udbygget til endnu en irsk public service mux , men igen er  økonomien ikke til det lige nu.

  Pay-tv kommer nok ikke, fordi man i Irland kan tage Freesat fra 28.2 grader øst med en 50 cm parabol og mange kan også fange de nu kraftige nordirske/UK muxer.

  En meget afgørende aftale i Nordirland og Irland kaldes the ‘Good Friday Agreement’.  Den  er fra 1998 og danner grundlaget for freden i Nordirland mellem  protestanter og katolikke.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Good_Friday_Agreement

  Der er i aftalen sikret en adgang til  tvkanalen  TG4 – der sender på Irish Gaelic – i Nordirland.   Det har betydet, at de irske sendere ikke er skærmet mod Nordirland, men sender med fuld styrke mod nord. Den irske mux sender enkelte kanaler i HD (som DR1 og DR-HD hos os) 

  Der er imidlertid  områder i Nordirland, som senderne fra Irland ikke kan nå, herudner store dele af langt den største by – Belfast.

  Man har derfor åbnet en ekstra DVB-T2 mux i Nordirland, der ikke – som fx Boxerts mux5 her hos os – sender med høj kapacitet.  Der sendes kun med ca 30% af max kapacitet (~10 Mbit/s). Dermed bliver signalet imidlertid uhyre robust og kan dække næsten alle de steder, hvor signalet fra Irland ikke kan modtages.

  Denne DVB-T2 mux – kaldet NIMux – sendes  fra en nabo/ekstra-mast  ved  hovedsenderen for Belfast og fra 2 andre sendere i Nordirland.

  Med 10 Mbit/s kan man – udover TG4 i SD kvalitet – også sende  de to irske nationale kanaler RTÉ 1 og RTÉ 2  i SD kvalitet.  Desuden sendes der lidt irsk radio over NIMux’en.

   

  Lars  smile   

   

  Edit:

  Jeg fandt lidt mere info her:  

  http://www.digitag.org/WebLetters/2012/External-Oct2012.html 

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.