Optage digitalt tv til afspilling flere steder

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

 • This topic is empty.
Login Registrer
Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #56678
  Bonehead
  Deltager

  Jeg er efterhånden ved at give op i min jagt efter en løsning der giver mig de muligheder jeg søger uden at det skal blive alt for besværligt og eller for dyrt.

  Det jeg i alt sin enkelt hen vil er at optage Digitalt TV fra Yousee (kodet fra et kort) og kunne afspille det flere steder.

  Jeg har et Panasonic fjernsyn med mulighed for at optage direkte ned på en tilsluttet usb harddisk det er også fint nok, men fjernsynet er 4-5 år gammelt og er begyndt at vise de første tegn på at det ikke holder evigt. Så til ét af problemerne når fjernsynet dør, dør alt det optaget indhold på usb harddisken da den er kodet alene til Panasonic fjernsynet.

  Jeg har prøvet at købe en TBS5680 (http://www.buydvb.net/dvbc-tv-tuner-usb-c-4/tbs5680-dvbc-tv-tuner-ci-usb-p-71.html) som jeg i teorien skulle kunne smide til min NAS og optage direkte derned. Det må jeg erkende at det var et fejlkøb af de større. (den er billigt til salg -.-)

  Så har jeg været ved at kigge på diverse harddisk optagere:

  LG 939N har mulighed for at optage både kodet og u-kodet indhold med mulighed for at smide det over på en usb harddisk, dog kun u-kodet og da det er kodet indhold jeg primært vil optage er dette ikke en holdbar løsning. (troede alt optaget digitalt indhold blev låst til harddisken ligesom det f.eks. er tilfældet med Panasonic harddisk optager, er det en fejl ved LG eller?)

  Diverse tv boks. https://digitalt.tv/billig-dvb-c-bokse/
  Så vidt jeg kan læse mig til kan jeg ikke få en tv-boks med mulighed for kortlæser hvor det er muligt at efterfølgende at kopiere det over og se det på f.eks. en pc. Er der nogen der har erfaringerne her hvor det er lykkes?

  Hvis en af ovenstående løsninger kunne virke vil jeg tro at det ville være den letteste måde at dels programmere og tilgå i dagligdagen.

  Et andet alternativ kunne være at bruge den mediecenter pc jeg har i stuen. (forholdsvis nem adgang til tv signal) Jeg er umiddelbart ikke 100% sikker på hvor meget plads jeg har i den men vil tro at jeg ville kunne få plads til 1-2 kort. Er der nogen er kan anbefale nogle tv-kort der virker med 300% yousee og ikke mindst yousee kort?

  Hvis der er nogen der kan hjælpe så vil jeg være meget taknemlig og jeg er sikker på at jeg kan finde et par gode flasker vin eller noget hvis det kan hjælpe smile

   

  mvh. Martin

   

  #63783

  Hvis du vil være sikker på at du kan afspille dine optagelser også i fremtiden, så er det mest sikre nok mediacenter løsningen. 

  Det mest stabile jeg har testet er Digital Devices kort https://digitalt.tv/digital-devices-cine-ct-v6-duoflex-ct/ 

  De er dog ikke helt billige. Jeg har ikke erfaringer med optagelser af kodet indhold fra YouSee. 

  #63785
  Per M
  Deltager

  Jeg har masser af film jeg har optaget fra både TV1000 (nu Viasat Film) og C More hos Yousee.

  Skal bare lige slå fast at Yousee desværre ikke længere har Viasat Film.

  jeg har en billig DVB-C boks med kortlæser fra Tyskland, kostede mig rundt regnet 750 kr, der kan optage på en 500GB Iomega Prestige USB harddisk der er i FAT32, grundet at DVB-C boksen benytter FAT32 som system.

  Den USB harddisk tager jeg så med ind til min computer, overfører optagelserne til dens harddisk og dernæst joiner filerne med et program der hedder HxD Hex Editor der egentlig er et system værktøj, men kan joine video filer der er i VBR uden problemer.

  De joinede filer bliver så rettet til med VideoReDo TV Suite 4, der er et program specielt beregnet til at arbejde med video, der er optaget med en PVR, programmet kan desuden rette evt. fejl der kan have været i signalet, for desværre er Yousee ikke fejlfri på det felt. Den video fil den laver, er så helt fri for fejl. Output jeg vælger er altid .ts, for at beholde den originale kvalitet at man modtog signalet med.

  Disse .ts filer har jeg en 3TB harddisk at jeg smider dem over på, hvor der er flere mapper så som “HD Film”, SD Film” og “TV-Serier” og den harddisk er så tilkoblet til min WD TV Live Hub, der er tilkoblet til min AV Receiver via HDMI og derfra til mit TV.

  Den 3TB harddisk indeholder pt. lidt over 80 film i HD, omkring 25 film i SD og 8 tv-serier i henholdsvis SD og HD. Harddisken er kun omkring 60% fyldt, så der er stadig plads til masser af optagelser :-)

  Det lyder indviklet, men det er det egentlig ikke når man først får styr på det, så går det hele som en leg.

  Forhandleren har ikke længere min boks, men i stedet har de fået den her, der er en en slags opgradering af min, da den er udstyret med en DVB-C/C2 tuner.

  http://www.hm-sat-shop.de/hdd-receiver-hdtv-heed/medielink-black-panther-kabel-receiver-1xci-1xcx-hdtv-lan-usb.html

  #63787

  Ja som Per skriver så findes der visse tv bokse der kan optage så det kan afspilles og redigeres på PC og lignende

  #63796
  Bonehead
  Deltager

  Tak for svarende!

  Jeg brugte det meste af aften og natten på at surfer videre rundt og besluttede på et tidspunkt at den skide usb boks altså skulle virke! Så jeg gav den et forsøg på min mediecenter pc inde i stuen. Det lykkes mig ret faktisk at få den installeret og fundet. Men det var vist så også det. Signalet var dårligt, ikke alle kanaler kom frem og den kunne ej heller se CA kortet.

  Så faldt jeg tilfældigt over Mediaportal som jeg prøvede at installere. (http://www.team-mediaportal.com/) Det virkede i første forsøg og det har et lækkert interface. Kanalerne stod knivskarpt og det virkede generelt som en super løsning. Dog kan den heller ikke se CA kortet så jeg er nået frem til at min TBS5680 ikke kan læse det Strong yousee CA kort jeg har til at sidde i. Næste step bliver at prøve at bestille et nyt CA kort og håbe på at det virker.

  #63797
  Per M
  Deltager

  Som tip, så lad være med at bestille det CA modul direkte hos Yousee, men der i mod hos AV Connection. Samme modul, bare noget billigere.

  AV Connection tager kun 399 kr for det.

  #63798
  Bonehead
  Deltager

  Tak for input! Ja yousee er dyrere med deres CA kort. Dog har jeg gået 300% efter at finde et kort som jeg tror kan snakke med den TBS5680 boks jeg har og fandt frem til et Viaccess CI – CA Modul 4.0 – Yousee kabel tv. fra av-cables.dk til 379 kr. så håber jeg bare at det så virker ;)

   

   

  #63803
  Palleba2000
  Deltager

  En Dreambox eller lignende er også gode til dette, men de er lidt dyrere end de fleste andre løsninger, men disse TS-filer er også ukrypterede, så…

  MVH
  Palleba

  #63806
  Per M
  Deltager

  Palleba2000 sagde
  En Dreambox eller lignende er også gode til dette, men de er lidt dyrere end de fleste andre løsninger, men disse TS-filer er også ukrypterede, så…

  MVH
  Palleba

  Er de også på den boks jeg linkede til, der kun koster en brøkdel af en Dreambox og andre lignende Linux bokse.

  #63807
  martin
  Deltager

  Jeg ved godt, at det jeg foreslår ikke er den billigste løsning – og det kan måske gøres billigere med en Windows eller Linux maskine.

  I mit set-up har jeg en Mac Mini med en EyeTV 610 tuner (den produceres ikke mere, men hvis man er heldig har Humac en liggende). Dertil har jeg et CA-modul og et kort til YouSee.

  Med EyeTV softwaren kan jeg nemt eksportere i forskellige formater, så kan eks. eksportere i H.264 (MPEG-4). På den måde kan det afspilles af næsten alt.

  Du kan læse mere om EyeTV her – den findes dog kun til OS X (Apple):
  http://www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-3

  Alternativt kunne jeg forestille mig, at der findes software til Linux-bokse (Dreambox og så videre), som kan opdage og eksportere i et podcast-format (H.264).

Login Registrer
Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button