Mystisk flimmer på Satellit tv (Allente 1 vest)

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #837029
  Kasper
  Deltager

  Søger hjælp 🙂

  Jeg synes at have et mystisk problem, som kun er blevet gradvist værre og værre. Jeg har ikke haft det hele tiden, men synes det kom lidt efter kanalerne fra TV2 samt DR blev flyttet tilbage i slut december 2020 (Telenor 1 grad vest).

  Mit problem er, at signalet flimrer fra midten af skærmen og ned (måske 2/3 del af skærmen). Det er ikke “digital støj” i form af dårligt signal eller lign. Det sker på alle 3 modtagere jeg har, som alle er koblet til den samme selfsat flatdish – signalet er omkring 14db/godt.

  Problemet opstår kun på enkelte TV kanaler. Specielt TV2 News når de har et stillbillede med meget tekst. TV2 Sport når de sender Tennis og det er ved billedet når de viser banen lidt oppefra. Generelt live-billeder er der ofte problemer med dårligt billede.

  Det er altså problemer der ikke er aktuelle hele tiden men kun fremkommer ved specielle situationen i selve transmissionen.
  – eksempelvis var det slemt på DR1 den anden dag hvor der var fodbold. Så slog jeg over på TV4, samme kamp, hvor der var ingen problemer med det samme signal fra EM.

  UltraHD kanalen blinker også ofte ved 4K EM kampe… Ca. 1 blink hvert femte minut måske… Men nu hvor de sender Formel 1 kører signalet bare flot og blinker aldrig.

  Jeg har ikke set noget lignede på digital tv før – jeg har optaget hvordan det ser ud på skærmen, men ville høre om andre har bemærket dårligt signal på DR1 (primært ved live transmissioner fra EM – når de filmer langt ud og har linjer fra større dele af fodboldbanen med) samt ved Tennis på TV2 sport (også specifikke scener med linjer) og TV2 news når der eksempelvis bliver læst et citat op med skrift.

  Når alle 3 modtagere gør det samme på de samme kanaler, så kunne problemet være LNB. Men hvorfor er problemet så ikke vedvarende og afhængig af hvad der vises på skærmen? Og hvorfor er det så kun enkelte transpondere den er gal med? Alle 3 modtagere er koblet til 3 forskellige tv også. Af hvad jeg kender til fejlsøgning af LNB, så er det lidt som enten virker det eller også virker det ikke – og ikke så specifikke hændelser.

  Kan nogen hjælpe eller bekræfte de også oplever mystisk flimmer på mest TV2s kanaler, men også DR.

  TAK 🙂

  EDIT Videoeksempler:
  Tv2 Sport X: https://youtu.be/idsS2f6uky8
  – se flimmer når de filmer banen oppefra.
  TV2 news: https://youtu.be/wso_57Bq4uI
  – se flimmer sådan hele tiden næsten 🙁

  #875720

  Jeg har ikke set det før, så derfor det sene svar.

  Jeg har lige bemærket det på DR2 under OL atletikken, når der er still billede med startliste grafik og lignende.

  De samme problemer er der ikke på YouSee signal.

  De ligner for mig at Allente’s encoder der pakker signalet har en udfordring i visse situationer. Så det er ikke noget du kan fikse i din installation, er jeg ret sikker på.

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button