Hjem Fora Nyhedslinks og debat Astra 2G opsendelse udskudt

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Dette emne indeholder 4 svar, har 0 stemmer og blev senest opdateret af  Per M 3 år, 11 måneder siden.

Astra 2G opsendelse udskudt

Login Registrer
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #56831

  Per M
  Participant

  Der skrives en del om Astra 2G’eren der skal op på 28.2Ø, men den store betydning kommer den alligevel ikke til at have for os Danskere, da den skal afløse 2A’eren, der som bekendt kun har kodede kanaler.

  Men spekulationerne om udskydelsen af opsendelsen er mange om hvorfor, men ikke en eneste af dem der omtales kommer i nærheden af den egentlige årsag, der faktisk kan være grunden til hvorfor.

  Sagen er den at 15 Maj gik det atter galt for Russerne med en af deres Proton/Breeze M raketter. Det skete ca. 9 minutter efter opsendelsen, hvor raketten eksploderede og de derved mistede den næsten 200 Millioner Dollars dyre Express-AM4R kommunikations satellit, der ellers var en afløser for Express-AM4, som de mistede på samme måde i 2011.

  Eksplosionen af den Proton/Breeze M raket, har medført at samtlige opsendelser med den raket type er udskudt på ubestemt tid.

  Astra 2G var planlagt til at skulle sendes op med en Proton/Breeze M raket.

  http://www.space.com/25908-russian-proton-rocket-failure-destroys-satellite.html

  #64798

  Palleba2000
  Participant

  Det var da ærgerligt for dem, da dette var en stor satellit i kapacitet. 
  Lyngsat skrev at den havde: 2 Ka tps and 28 Ku tps and 30 C tps and 3 L tps

  Hvad bliver L-båndet brugt til på en satellit? Ka-, Ku- og C-båndet bliver brugt til TV og Data/Internet.

  Så må de (Astra) bare bruge en Ariane 5 raket i stede for…

  MVH
  Palleba

  #64799

  Per M
  Participant

  Jeg tænkte også at SES (Astra) bare kan få ESA til at sende den i kredsløb med en Ariane 5, for det har de gjort før, hvor den seneste opsendelse var i Marts, hvor Astra 5B blev sendt i kredsløb. Det var en dobbelt mission, for samtidig med havde den Ariane 5 raket også Hispasat’s Amazonas 4A med.

  Det er nok et spørgsmål om penge, hvor Russerne er billigere end ESA, men konsekvenserne der af kan man så også se, med Proton raketter der fejler med jævne mellemrum, ved at de enten fiser ud af kurs eller eksploderer kort efter opsendelsen.

  Da Astra 5B og Amazonas 4A  blev sendt op, så det således ud. Video veksler mellem live video og animation:

  https://www.youtube.com/watch?v=HcbZD9BMb8M

  #64801

  Palleba2000
  Participant

  Ja, jeg så på Lyngsat at det var en Ariane 5 raket der sendte Astra 5B op…

  Astra har mistet en satellit på en Proton raket i 2002, da den ikke ville sende den højt nok ud i rummet, Astra valgte at lade satellitten styrte ned igen, selv om de “kunne” have reddet den.

  Men på Vikipedia har jeg fundet en tekst på, hvorfor de måske bruger Proton i stede for Ariane. Satelliten får længere levetid.

  Et uddrag af teksten:
  The satellites are launched into an elliptical “temporary transfer orbit” from where they use onboard propulsion to reach their final circular geostationary orbits, at nearly 36,000 kilometres (22,000 mi) altitude. Proton rockets fitted with a fourth stage propulsion unit are capable of launching the satellites several thousand kilometres higher (at the closest point of the elliptical orbit) than Ariane rockets. As a result most satellites launched in this way have to use less fuel to reach their geostationary orbit, increasing their lifetime.

  Men ja, jeg havde nok hellere valgt Ariane raketten alligevel…

  MVH
  Palleba

  #64804

  Per M
  Participant

  Som det ser ud, så vil Ariane 5 også komme til at have den samme muglighed som Russernes. Pt. er de ved at arbejde på den nye Ariane 5 ME, der vil komme til at have et ekstra raket trin. Første opsendelse af den er sat til 2018, hvor de så vil anvende den indtil 2021, hvor Ariane 6 vil blive taget i brug, så det lyder jo spændende.

  http://www.esa.int/Our_Activities/Launchers/Launch_vehicles/Adapted_Ariane_5_ME

Login Registrer
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.