st1

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 43 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • st1
  Deltager

  Hej forum Jeg skal bruge et udendørs jord-antennekabel, som skal trækkes cirka 35 meter, vi er ude på landet, så der er ikke forstyrrelser fra så meget. Jeg kan ikke finde ud af hvilket et jeg skal bruge, uden det koster en formue. Mit spørgsmål er, hvor billigt må jeg købe et jordkabel? Det skal gå 35 meter fra en Triax 78cm skærm single LNB mod 1 gr vest til en Canal Digital HD entertain mini

  Afskærmning og indstråling er ikke så vigtigt på landet (generelt).

  Sørg blot for PE-kabling (poly-ethyolen), så det er fugt-bestandigt. så holder kablet længere, og du får ikke vand i kablet (!tab af signal!).

  Eksempel kan værehttps://www.av-cables.dk/udendoers-antennekabel/udendoers-antennekabel-coax-6-8-mm-pris-for-100-meter.html

  som ligner en ok prise pr meter.

  Vær opmærksom på diameter. Bruger du “twist-on” F-stik skal du have stik, der passer til kablet (6.8 mm), mens kompressionsstik burde virke.

  Bruger selv kompressionsstik, da det mekanisk og holdbarhedsmæssigt er bare klasser bedre end “twist-on” stik. Men det kræver lidt mere værktøj, og at man køber 100 stik eller så ad gangen…

  som svar til: Langt kabel fra parabol (og andre dumme spørgsmål) #305334
  st1
  Deltager

  På dishpointer.com kan man vælge multi-LNB. De foreslår så “Dish Skew” på 87,6 grader. Kan man opnå det med det beslag, som følger med en Triax eller skal man købe et specielt ved siden af? På forhånd mange tak for input!

  Nej, monterings-beslaget for triax paraboler kan ikke vippes fra side til side (som f.eks. en WaveFrontier kan). Men 13 og 19.2 er stor set sammen elevation (13E er mere eller mindre stik syd i roskilde), så det vil nok virke alligevel. Bare monteringsrøret et lodret.

  Værre hvis du skulle længere mod øst eller vest.

  som svar til: Langt kabel fra parabol (og andre dumme spørgsmål) #305333
  st1
  Deltager

  Udover at istemme hvad andre har skrevet her om kabling etc, så tror jeg ikke du behøver så meget cement som f.eks. 0,75mx0,75mx1m (en halv kubikmeter beton vejer omkring 1200 kg!). Jeg har en 120cm siddende på et 60cm rør i beton, og hullet er vel 40x40x90 cm (gætter på lidt over 300 kg). Den har ikke rørt sig en tøddel siden 2012, så det virker fint.

  Sålænge hullet er firkantet og omkring 80-100 dybt, tror jeg ikke en sådan klods går nogen steder. Det gør det også nemmere hvis du nogensinde vil pille den op igen – så behøver du ikke en kran…

  Vigtigere er nok (som også skrives ovenfor) at du har en fornuftig diameter på røret, hvis du ikke vil have parabolen til at svinge for meget.
  Men selvom det skulle stå og svinge en anelse fra side til side, så vil modtagelsen nok stadig virke – åbningsvinkelen på parabolen er stadig stor nok til at give lidt margen, og især Astra er meget kraftig, så lidt variation i signalet betyder ikke så meget.

  Det er kun hvis røret eller parabolen kan “twiste”, at det kan gå helt galt.
  Så peger parabolen jo ikke mod det samme punkt på himlen længere.
  Og hvis røret er rundt og relativt glat, så “klemmer” cementen jo ikke specielt om røret.
  Man kan sikre sig mod drejning ved enten

  1. at skrue et (stål-) beslag hårdt fast på røret inden du sænker det i jorden og støber det ind i cement, eller (endnu bedre)
  2. ved at bore hul i igennem røret, og så sætte en stump gevindstang fast med møtrikker, så den stikker 5cm ud på begge sider af røret.

  Så kan røret ikke dreje sig i cement-klumpen.

  som svar til: Antennekabel – satellit #304691
  st1
  Deltager

  Ærgerligt. Viser hvor meet special-stik kan ødelægge brugeroplevelsen.

  Du kan selvfølgelig prøve ebay.com og se om det ikke kan findes i Kina eller noget, men hutigste måde er nok at lave et nyt kabel. Jeg har kigget lidt rundt, men jeg har ikke kunnet finde min-antennestikkene i enkeltstyks nogen steder i nærheden. Resten af kablet re almindelige komponenter (F-connector + coax kabel).

  Hvis du er “desperat” og har mod på at eksperimentere, kan man muligvis lave et “hack” ved at vride kappen af en normalt antennestik, montere centerlederen på kablet, og så forsøge forsigtigt at montere det hele bag i tv’et. Man kan så forme noget alu-folie rundt om som intermistisk skærm, og pakke det hele ind i noget tape.

  Det er bestemt ikke ideelt, og inden garanti for at det virker på alle frekvenser, men bedre end ikke at have noget signal overhovedet.

  Kan godt lave en illustration hvis du vil have det.

  som svar til: Antennekabel – satellit #295077
  st1
  Deltager

  Erhm – såvidt jeg kan se, så er antenne-stikket på fjernsynet ikke en F-connector, men et mini-antenne-stik (“mini Belling-Lee”).

  Derfor har Samsung det dér stykke adapter, som lave mini-stikket om til almindeligt coax antenna-stik (kabel 1 til antenne), eller et hun F-stik (kabel 2 til Sat).

  Så jeg er ikke sikker på at Tove kan bruge de ting fra av-connection til at kablet fra udtaget i væggen (vi antager det har han-F-stik i begge ender) sammen med sit TV. Hun skal snarere have et adapter-kabel, som det fra reservex…

  som svar til: Antennekabel – satellit #289926
  st1
  Deltager

  Jeg har et Samsung tv, UE40C7705WSXXE, hvor jeg mangler den lille antennekabel, der kan sættes sammen med parabolledningen. Samsung Support kan ikke finde den til mig. Kan I mon hjælpe mig med, hvor jeg skal lede efter sådan en lille betydningsfuld ledning ?

  Er det sådan en her:

  https://www.reservex.se/artiklar.asp?id=32686

  ?

  som svar til: Antennekabel – satellit #289928
  st1
  Deltager

  Jeg har et Samsung tv, UE40C7705WSXXE, hvor jeg mangler den lille antennekabel, der kan sættes sammen med parabolledningen. Samsung Support kan ikke finde den til mig. Kan I mon hjælpe mig med, hvor jeg skal lede efter sådan en lille betydningsfuld ledning ?

  Hej,

  jeg har posted et svar to gange nu, men de er endnu ikke dukket op her.
  Jeg tænker de sidder fast i et spam-filter, da de indeholder direkte links.

  Prøv at åbne reservex-punktum-se (uden bindestreger, og med . istedet for “punktum”, og søg efter “samsung antenn”.
  Et af de første produkter, formodentlig det første, er nok hvad du søger.

  st1
  Deltager

  I dag skal man jo bruge godt dobbeltskærmet kabel og tætte konnektorer.

  Ja, helt almindeligt dobbeltskærmet. Du kan også få tre- og fire-lags-skærmet kabel, men det er som regel ikke nødvendigt til almindelæig indendørs installationer i villa / rækkehus. Det bedste er det med solid kobber-kerne, snarere end forkobret stål. Men det er mere hvis du har svagt signal osv.

  Hvis jeg trækker et kabel direkte fra fiberboksens CATV udgang til antenneudtaget i stuen, hvor bør jeg så jorde skærmen? Jeg formoder, at skærmen skal jordes et sted, nu hvor jeg adskiller den helt fra den gamle antenne/parabol-installation.

  Det vil sandsynligvis ikke være nødvendigt at jorde skærmen eksplicit. Den bliver jordet til stel i apparterne. Hvis du absolute vil have jordet installationen, så er et godt sted at gøre det der, hvor signalet kommer ind i huset og distribueres rundt (forstærker / switch / fiberkonverter). Du bør dog tale med en elektriker for at sikre dig at det bliver gjort ordentligt.

  st1
  Deltager

  Hej Peter,

  før vi graver os for meget ned i mulige løsninger, så skal jeg lige forstå hvorfor du både vil have CATV *og* antenne-signal?

  Indeholder dit CATV signal ikke alle de kanaler, som du kan tage på antennen?

  Eller har du f.eks. sverige på antennen, som du ikke kan tage på Waoo?

  som svar til: UKTV modtagelse på Channel Master 180 i DK #103826
  st1
  Deltager

  Lyder som om du har fint styr på armene… 🙂

  som svar til: DiSEqC strøm #103825
  st1
  Deltager

  Og så skal jeg have opsat en ekstra parabolskål som udelukkende har en LNB der peger mod Astra 28.2 til modtagelse af de britiske TV kanaler som fx BBC.

  Lyder godt! Hvor i landet er du? husk der skal ofte ret store størrelser til…

  Af alle de DiSEqC switche jeg har fundet, så ser det ud som om de kun er passive og altså ikke behøver særskilt strøm. Så tænker de får det sikkert fra receiveren ?

  Hvis du kun har een modtage-port, dvs. en enkelt receiver med eet input, så er det lige i øjet. Stort set envher DiSEqC switch kan bruges – også dem fra Haral Nyborg. Strøm kommer fra receiveren.

  Du kan godt køre 28.2E ind over den samme switch, men du mister en lille smule i signalstyrke. Det er dog normalt støj/signal forholdet, og ikke den absolutte styrke, der gør forskellen (undtagelsen er meget lange kabler), så 2-3 dB mindre absolut signalstyrke er normalt ikke noget problem.

  Multiswitches bruges hvis man skal fordele modtagelse ned over flere, uafhængige modtagere. Elektronikken i disse switche skal have separat strøm, så det er noget andet. De har også en noget højere pris end en ‘passiv’ switch 😉

  som svar til: UKTV modtagelse på Channel Master 180 i DK #103810
  st1
  Deltager

  @Sparrow2: Der er en ting der slog mig her her i dag – på billedet af din CM180 forfra ser man hvordan selve “feed-holder-arm”‘en (den nederste) er markant kortere end de to “feed-support-arm”‘e (dem der går ned fra siden af reflektoren).

  Er din nederste arm knækket, eller er det en CM120 arm, du har fået i stedet?

  En CM180 feed-holder-arm er bukket en smule i de yderste 5 cm, mens en CM120 feed-holder-arm er lige. På billedet kunne det se ud som om, at din feed-holder-arm er lige.

  Hvis du har fået en CM120 feed-holdera-arm med ville det forklare dit behov for træstumper til at holde armen op med. Og får mig til at undre mig over, at du har feed-support-arme, men ikke en feed-holder-arme fra en CM180?!

  Men mest af alt tænker jeg – hvordan ved du, at din LNB er i den rigtige position, eller sågar i den rigtige offset vinkel? Har du målt den rigtige offset vinkel, eller har du prøvet dig frem? En CM180 har en offset-vinkel på 22.62 grader – det skal være vinklen fra lodret (og midten af reflektoren) til fronten af feed-horn på LNB’en.

  Du kan checke afstanden for din parabol ved at kigge på min beskrivelse her:

  https://www.satellites.co.uk/forums/threads/my-channel-master-180-permanent-installation-for-28-2e.148202/post-787495

  Se især i bunden af indlægget, under “LNB distance”.

  som svar til: UKTV modtagelse på Channel Master 180 i DK #103502
  st1
  Deltager

  Angående modtager er der nogen der ved hvilke er er bedst, til div beams: 1: DVB-S (kun H eller V på den freq). 2:DVB-S (både H og V på samme freq) 3:DVB-S2 (HD)

  Jeg har en Sky HD+ box (Thomson), to generationer af Humax Freesat boxe, og en Humax UHD box (aamt en mængde PC-kort).

  Humax’erne er klart bedre en Thomson boksen til modtagelse – men jeg mener også at Humax bruger Broadcom chips, mens Thomson’en er et STMicro-baseret design.

  På andre sites er folk ualmindeligt glade for Octagon SF8008 (HiSilicon SoC) og Edision Primo IP S2 (andet kinesisk chipset) – særligt da de kan afkode multistream transpondere (bruges ikke på Astra 2).

  Mit indtryk er dog, at det ikke bliver meget bedre en Humax-boksene. Det er mere LNB-valg, der har betydning. Har man ikke ordentligt signal er det ligemeget med afkoderen. Efter en del eksperimentering med og semi-struktureret test af LNBer, så anvender jeg i dag Inverto Black Ultra LNBer (Quad eller single). Mine test viste at de for min position er bedre end sågar et CM feedhorn med en Inverto Black Pro LNB, eller Invacom LNBer (som koster 3-4 gange så meget).

  Meget mere afhænger af LNB-positionering, og fine-tuning af orientering af parabolen.

  Er der nogen der ved hvor mange dB forskel der på et fejlfrit SD signal (DVB-S) og så HD (DVB-S2) ? (for det virker ikke som om min freesat modtager er god til DVB-S2 men det er kun et gæt).

  Jeg skal over 6-7 dBuV C/N for at kunne modtage noget, men læg mærke til at det er ikke den endelige faktor. Mange af HD kanalerne kører også med højere FEC-rate, fx 5/6 istedet for 2/3. Her er det således ikke kun C/N ratio, men også generel kvalitet af signalet, som batter. Dertil kommer H/V isolering, som betyder meget for de frekvenser, hvor der både sende H og V. Invacom skulle efter sigende være gode til det sidste, men jeg har ikke sammenlignet med andre LNBer for nyligt.

  Priortieringslisten er (som altid):

  1) Refelektor-størrelse (Altoverskyggende…)
  2) LNB/Feedhorn combo
  3) Modtager
  4) Kabling (2/3/4 skærmet), stik mv

  Det antages at vi tale om højkvalitets-antenner (vi ser bort fra kinesiske blik-paraboler lavet til C-band).

  som svar til: UKTV modtagelse på Channel Master 180 i DK #103501
  st1
  Deltager

  Jeg har lagt en Privat besked plugin ind. Ved ikke om det kan bruges? Så vidt jeg kan se er der et Send a Message link i tråden nu ud for de enkelte deltagere.

  Jo, det ser ud til at man kan PM’e (eler på dansk: PB’e) til andre.
  Jeg prvøver det nu… 🙂

  Tak.

  som svar til: DiSEqC strøm #103500
  st1
  Deltager

  En DiSEqC skal ikke bruge strøm, da den får “strømmen” fra satelitmodtageren. Altså man tilslutter bare fx 2 LNB til switchen og kablet der sidder i Receiver går ind i satellitmodtageren/TV’et og får den vej spænding til at fungere. Er overstående korrekt? ?

  Overordnet ja, med mindre modifikationer.

  En passiv DiSEqC *switch* får strøm fra receiver eller TV.

  Samme strøm bruges iøvrigt også til LNB-eletronikken, dvs. de 13V eller 18V der sendes ud til at skifte mellem vertikal eller horisontal polarisering driver også antenne-elektronikken.

  Man kan dog få aktive switches og/eller multiswitches – de får strøm fra en separat strøm-kilde, og afkobler derved receiver fra LNB.

  Kan du dele lidt om hvorfor, du spørger?

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 43 i alt)
Back to top button
Close
Close