parabolgutten returns

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 111 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Justering af parabol til 28,2Ø, 19,2Ø og 13,0Ø #601196

  Umiddelbart tænker jeg, hvad er din parabol indrettet til? Er den indrettet til 19-13-5ø-1w? Så tror jeg ikke du kan fange både 13ø og 28ø – de er vidstnok meget præcist indrettet. Har du et billede eller link til lnb-armen?

  som svar til: Nasa TV UHD på 1 vest #585600

  Undskyld hvis det er off-topic, men RTL UHD, skulle også pt. være ukodet:

  https://www.lyngsat.com/tvchannels/de/RTL-UHD.html

  som svar til: Adgang til flere nordiske kanaler? Hvad kan gøres? #568188

  Det lyder da som en vildt god ide hvis de kan blive FTA, enten via et feed kun mod norden som det BBC bruger til UK på 28,2Ø eller via et tv-kort/Canal Digital/Viasat som man kan få mod engangsbetaling eller lignende.

  Hvordan står processen pt? Ved du det tlk?

  som svar til: Godt nyt LNB Hoved, hvad anbefaler i ? #560453

  Tak igen for dine gode forklaringer 🙂

  Men kort spørgsmål: er det godt eller skidt de hedder high gain? Gør det nogen forskel i alm kabeltræk på måske 25 meter? Eller skal jeg sende dem tilbage?
  De skal sidde på min T90.

  som svar til: Godt nyt LNB Hoved, hvad anbefaler i ? #560439

  Nu har jeg fået LNB’erne fra Elgiganten – en noget blandet landhandel. Der står high gain på nogle af dem, går det nogen forskel? Jeg mener at huske at det er noget med, hvis man har et langt kabel.

  som svar til: Ingen SKY news #554377

  Har lige tjekket min parabol og jeg har Sky News på Astra og den transponter du nævner der.

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #554373

  Nå men sidste overvejelse inden køb:

  Hvid eller sort(antracit)?

  Synes næsten altid man ser at den sorte er falmet efter nogen tid. Den skal sidde på et lysegråt tag, så begge passer godt ind. Lige nu hælder jeg mest til hvid.

  Den koster endda 10 euro mere i hvid. 🙂 🙂

  som svar til: Godt nyt LNB Hoved, hvad anbefaler i ? #549155

  Når jeg kigger igennem HM-sat, så er næsten alle deres LNB, selv de helt billige på 0,1 db. Triaxs er typisk på 0,3 – er de virkelig så dårlige, eller bør man ikke hænge sig i det?

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #549152

  Tak Morten. 🙂

  Nu har jeg tænkt lidt videre og jeg vil prøve at lade min eksistrende parabol sidde (kan få én lnb på og så bruges til noget fornuftigt måske).

  Istedet vil jeg montere vægbeslaget på taget, altså det kan jo også stå op. Så enten via taglægterne nedenunder taget eller på en palle, som jeg skærer til og monterer på taget. Alt afhængig af hvor højt den skal op for at nå alle satelitter.
  Dette beslag: https://www.hm-sat-shop.de/empfang/antennen/sat-antennen/229/wandhalter/standfuss-stahl-i-f1-t90-antrazit?c=95

   

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #549002

  Tak for dine billeder, den sidder da totalt godt der. I læ nede ved jorden og let at komme til.

  Hvordan satte du røret fast? Skal man bare stramme skruerne eller borer du for i det gamle rør?

  Mht. din 50mm stang: Er den bare sat i jorden med beton?

  Hvad tænker du når du ser mine billeder mht. vind? Den nuværende er 85cm, så der kommer lidt vind men uden nogle problemer. Og den falder i hvert fald ikke ned.

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #548992

  Nå folkens, nu vil jeg gerne have en vurdering af mit nuværende ophæng, om det kan bruges til min snareligt indkøbte T90, hvis jeg laver lidt småændringer. Som tidligere nævnt er det på taget af min carport, hvor det til tider er noget blæsende.

  Billede 2 viser hvordan stangen er sat fast med tre franske skruer (markeret med rød) og er ret robust. Har siddet sådan i lidt mere end et år til UG.

  Beklager den grimme overmaling, men er sikker på at min nabo ikke gider at have hans hus på nettet.

  For mig at se er der tre muligheder:
  1) sætte ekstra stykke på den nuværende stang, så den er 60mm og ikke gøre mere. Denne her:
  https://www.tektronic.dk/da/clamps-diverse-beslag/2495-clamps-diverse-beslag-reduktion-60-40-57-42-mm.html

  2) foruden punkt 1, befæste stangen lidt mere, sætte en form for skorstensbeslag rundt om stolpen

  3) få lavet en helt ny stang som er længere og er 60mm, så kan den sættes fast med flere skruer længere nede på stolpen. (besværligt)

  som svar til: Godt nyt LNB Hoved, hvad anbefaler i ? #545643

  aha, tak. Så kigger jeg efter det næste gang. Og tak for guiden, kender slet ikke til de andre fabrikanter, men kan så blive klog på at de også er velkendte og gode mærker.

  Nu har jeg selv købt ind, men fandt et sted på nettet, hvor der var tilbud på den gamle udgave af Triax twin LNB til 47kr stykket, helt nye. Så nu købte jeg lige 5 stk, så kan I gå amok hvis det er.

  Og så 0,1 db i støj, det vil jeg ligge mærke til som pejlemærke. 🙂

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #545642

  Jeg fandt denne måler på nettet, det er jo genialt, hvis den virker, så kan jeg forudindstille alt, og så finde 13 øst midt på. Måske det er lidt naivt, men så er lnb’erne da nogenlunde indstillet.

  https://satlex.net/da/wavefrontier_calc-params.html?satlo_east=28.2&user_satlo_east=&user_satlo_east_dir=E&satlo_west=-0.6&user_satlo_west=&user_satlo_west_dir=E&location=55.48%2C9.50&la=55.48&lo=9.50&country_code=dk

  Beslaget til at gøre masten større, tænker jeg skal i gang med at bore i den nuværende mast? Så skal lige finde et bor som kan klare metal, mine nuværende er murbor. Måske kan jeg få skærmen en anelse op, fordi jeg ved at naboens hus i første omgang skyggede for 19øst og den nuværende skærm og røret måtte en smule op. Selvom der dog er en del grader fra 19ø til 28ø, håber det kan lade sig gøre.

  Og den passer på selvom der står 42mm til 57mm?

  Hvis du har mulighed for at tage et billede kram5610/Morten, så kunne det være fedt. Alternativt send den som en pm, hvis ikke du vil vise det til hele verden.

  Flensborg, det er en time fra mig af, så vi må have samme modtagelse. Og godt at høre at du aldrig vil benytte anden skærm 🙂

  Mht. til stedet og om den sidder i læ. Den skal sidde hvor min nuværende standardskærm (fandt jeg ud af) sidder. Det er en 85cm, så den er også lidt stor. Men altså det er på taget af min carport og der er lidt blæsende i forvejen. Det er nok det eneste sted den kan være, når jeg ikke vil have den på huset og der er en del træer i min og naboens have. Kan prøve at tage et billede en af dagene af ophænget.

  Og jep, den skal nemlig sidde på toppen af et rør, men tak for påmindelsen 🙂

  Fransk tv lyder lidt for krævende at modtage med standardudstyr, så tror bare jeg stopper ved 1vest.

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #543258

  Og øv – mit rør hvor den nuværende parabol er monteret, det er 50 mm. Hvad gør jeg? kan jeg sætte et beslag af en slags udover?

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #543243

  Tak ST1, dine indlæg er underholdende og illustreret.

  Jeg vil placere min nye T90 på samme rør som min Maximum 85 cm sidder på. Skal lige tjekke efter om røret er 60mm, men ellers er det fastnet under taget på garagen med tre franske skruer i stolpen. T90eren vejer nok lidt mere, men tænker ikke det er afgørende. Kan evt ligge et billede op. Nogen som har et bud på hvad T90 vejer? Kan kun finde vægt på totalpakker.

  Jeg bor i Sønderjylland, så det burde være god modtagelse. Mht. 28 øst, de signaler som dækker Europa, er de også svære at nå? Er med på at dem som dækker UK, der skal man op i en skærm på 1,8 meter + special lnb + specialmodtager.

  Hvis jeg kan finde en plads, kan jeg tage min nuværende 85cm og sætte et hoved på. Så har jeg en vildt god skærm til måske 1vest.

  Og jep det bliver en T90, specielt når jeg har fundet ud af at det er ”normal” parabol jeg har. Nu skal de sidste detaljer på plads, enkel eller twin lnb? Placering? er alt dækket ind fra 28ø til 1v 🙂

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 111 i alt)
Back to top button