Fortsat stort salg af fladskærme

| onsdag 20. jun, 2012 10:35 | 0 Kommentarer

Fladskærmssalget i DanmarkBrancheforeningen Branchen ForbrugerElektronik oplever stadig et stort salg i fladskærm og tror på at det fortsætter i flere år endnu.

– Vi har et historisk højt niveau – og vi følger den linje, der har været siden det analog sluk i 2009: Salget af fladskærme i årets første halvdel ligger en anelse over sidste år, siger BFE’s direktør Kurt Frausing.

Han tilskriver det fortsat store salg, at der er kommet nye features som HD, 3D og Smart TV, samt at billedkvaliteten bliver bedre år for år. Det gør, at mange skifter de gamle fjernsyn ud med nye. Og så spiller de mange sportsbegiven-heder givet også ind: French Open i tennis, EM i fodbold og om lidt Tour de France og OL.

Da Danmark mødte Tyskland i EM, så 77 % af alle med fjernsynet tændt kampen, oplyser DR. Ifølge seertallene fra Gallup så 2.378.000 med på DR1, og dermed blev Danmark-Tyskland den mest sete fodboldkamp siden 1998: VM-kvartfinalen mellem Danmark og Brasilien.

Og under French Open lokkede Canal Digital med at der blev sendt tennis i 3D. Og til sommerens OL i London bebudes, at 200 timer sendes i 3D.

BFE’s skøn for 2012 er lavet i januar, men nu tyder det på, at det er for lavt. BFE opdaterer prognoserne på et pressemøde fredag 31. august på IFA-ustillingen i Berlin.

Kurt Frausing venter, at salget af fladskærme kan fortsætte på højt niveau:

–  Der er stadig et par millioner billedrørs-fjernsyn rundt om – selv om mange af dem nok står ubrugte i pulterkammeret. Samtidig vil mange gerne have de nye features – og vi skal heller ikke glemme, at siden 2005 er prisen faldet med 2/3. Så det er blevet billigere – og man får mere og mere for pengene.

Kilde: BFE nyhedsmail

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt