Forbrugerrådet og Konkurrencestyrelsen ikke tilfreds med YouSee Bland Selv TV

| lørdag 09. nov, 2013 12:03 | 7 Kommentarer

yousee bland selv tvYouSee præsenterede for nylig Bland Selv TV løsning, hvor YouSee kunder frit kan udskifte de 10 kanaler i mellempakken og de 34 kanaler i fuldpakken. De 25 kanaler i den obligatoriske grundpakke kan dog ikke udskiftes, og det faktum at der også er betalings-tv kanaler som TV3, TV 2 og Kanal 5 i grundpakken gør at Forbrugerrådet og Konkurrencestyrelsen vender tommelfingeren ned af.

YouSee er et stykke fra målet“, siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Søren Bo Rasmussen, til Politiken. 

Frit valg af tv-kanaler har været en oppe politisk over en række år og var genstand for debat i forbindelse med en undersøgelse af konkurrenceforholdene på tv-markedet, Distribution af TV-kanaler, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udgav i 2011. I det nuværende medieforlig er der lagt op til, at politikerne skal se på udviklingen på tv-markedet i løbet af indeværende år og derefter lave en status i i slutningen af 2013 med henblik på at vurdere, om der er behov for et politisk indgreb. Det mener Forbrugerrådet er tilfældet på trods YouSee’s tiltag og derfor opfordrer de politikerne til at gribe ind og indføre reel valgfrihed.

YouSee direktør kan godt følge, at kunderne i en ideel verden skulle kunne vælge samtlige kanaler enkeltvis, men i den virkelige verden kan det ikke lade sig gøre. “Det er en utopi”, siger han til Politiken og fortsætter “Vi kan ikke hive TV2 ud af grundpakken. Det er danskernes mest sete tv-kanal. Jeg tror, det er 95 procent af danskerne, der ser TV2. Hvis vi hev den kanal ud af grundpakken, ville vi påføre kunderne en masse teknisk besvær, for så skulle de have ekstrakort og ekstra teknisk udstyr i form af for eksempel en modtagerboks, fordi vi så blev nødt til at kryptere signalet“.

Måske behøver YouSee ikke at frygte politiske tiltag for mere frit tv-kanal valg. Socialdemokraternes mediepolitiske ordfører, Mogens Jensen erklærer sig i hvert fald ganske godt tilfreds med YouSee’s nye tiltag som han vurderer er noget af det tætteste, du kan komme på et frit valg af tv-kanaler.

Kilde: Politiken

Del på:

Tags:

Gemt under:: YouSee, Branche-Nyt

7
Kommentarer

for at kommentere
3 Kommentartråde
4 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Anders

“Hvis vi hev den kanal ud af grundpakken, ville vi påføre kunderne en masse teknisk besvær, for så skulle de have ekstrakort og ekstra teknisk udstyr i form af for eksempel en modtagerboks, fordi vi så blev nødt til at kryptere signalet”

Sikke noget vrøvl.
YouSee kan da til enhver en tid flytte betalingskanalerne op i mellempakken, som kan ses uden boks/kort.

Hvis grundpakken kun var licensfinansierede kanaler så kunne man 100% selv skræddersy sin tv-pakke. Men YouSee er jo en pengemaskine.

martin

Det sjove er, at reglerne blev ændret for et års tid siden. De betød at det blev dyrere med fire kanal-pakker, end tre. I den forbindelse gik blandt andet Parknet fra at have fire kanalpakker til at kun at have tre (den fjerde må gerne være en film-pakke). Jeg synes at disse forringelser viser at Forbrugerrådet og Konkurrencestyrelsen ikke har været særligt aktive eller for snæversynet, når det kommer til at give danskerne de bedste muligheder. Der er selvfølgelig stor forskel på frit valg og flere kanal-pakker. Men før ændringerne var Parknet faktisk ret attraktivt for mange, da de dyre… Read more »

Papafox

Det helt store problem ligger mere i at Viasat og SBS har fået tvunget sig ind i grundpakken med TV3 og Kanal 5, ikke kun ved YouSee men også ved Stofa. Det er så prisen forbrugerne skal betale for at få mulighed for det mere frie valg. Det er et godt træk for de to programleverandører, men meget skidt for forbrugerne, da flere og flere fravælger pakke 2 og 3 fordi priserne efterhånden har nået smertegrænsen. Nu bliver alle tvunget til at betale for de 2 nævnte programmer, programmer der for manges vedkommende ikke ses, var de blevet i pakke… Read more »

martin

Ikke at der direkte er noget forkert i det du skriver, men der er noget der ikke hænger sammen. Så vidt jeg kan finde ud af, koster TV 2, TV3 og Kanal5 83,24 kr. om måneden. Dertil skal lægges afgifter for alle kanalerne i grundpakken (CopyDan + KODA). Jeg betaler kun omkring 90 kr. om måneden for grundpakken, så hvis YouSee betaler fuld pris for kanalerne i grundpakken, vil det give underskud i deres forretning. Jeg mindes også at have hørt at YouSee ikke betaler fuld pris for TV3 og Kanal5 i grundpakken. Det er først hvis folk opgraderer til… Read more »

Preben Pedersen

Jamen, Forbrugerrådet og Konkurrencestyrelsen er jo glade, når det bare bliver frit-valg – så kommer der jo både flere penge ind i moms og Copydan afgifter – se lige oversigten fra Copydan/Verdenstv http://verdenstv.dk/Forening/Priser.aspx – Vælg så udbyder – kig på grundtakster og så enkelte frit-valg – der skal en større matematisk eksamen til – for at kunne regne den rigtige pris afgift ud…

Det var nok Copydan – der ødelagde det med flere mindre tv-pakker, når der så skal betales meget mere i afgift pga. penetrationskravet – der blev indført/håndhævet fra 2012…

helge

Jeg er så heldig at være medlem af Varde Antenneforening, hvor jeg næste år alt i alt skal betale 1280,50 kr, altså en god hund om måneden, for at se Yousee-grundpakken. En nærmere redegørelse for prisen kan ses her: http://www.vardeantenneforening.dk/cms/default.aspx?clubid=6967&m=701520&cmsid=523&pageid=11709& Som man kan se, udgør signalafgiften kun 484 kr, dvs. Yousee skal kun have ca. 40 kr om måneden (ex. moms) for at levere TV-signalet. Yousee sælger naturligvis ikke med tab, så Yousees udgifter til TV2, TV3 og kanal 5 må ligge under 40 kr om måneden. Der kan altså ikke vindes særlig meget på prisen ved at fjerne disse… Read more »

Preben Pedersen

Det er mellempakken og fuldpakke kunder , som betaler for disse 3 kanaler kan ligge i grundpakken.

Godt nok får Yousee god rabat på TV3 og kanal 5, men TV2 hovedkanal skulle alle havde tilbudt til samme indkøbspris + leverandør avance, så TV2 pris ligger fra 12-14,- kr. Pr. Md., når den ligger i en tv pakke.

Både Yousee og stofa vil meget gerne overtage antenneanlæg, så de kan hæve priserne til de vejledne priser, som der sælges til på individuelt – da det jo er meget højere priser og dermed større indtjening.