TV-Nyt

Forårets TV på TV3

Så er der nyt om forårets programmer på TV3. Læs Læs presse præsentationen af programmerne herunder.

JEG ER EN CELEBRITY – Få mig væk herfra!

Celebrity get me out of here TV312 kendte danskere efterlades i en jungle i Sydafrika, hvor de sammen skal kæmpe om mad, samtidigt med at de skal kæmpe mod nogle af deres største fobier. Totalt blottet for hverdagsgoder som rent tøj, make-up, sociale medier og en kiosk rundt om hjørnet følger vi de 12 kendte danskeres udvikling, op og nedture, i den store jungle, når de bliver skubbet helt til grænsen. Og helt til grænsen – det kommer de.

De 12 kendte danskere bliver installeret i en mildt sagt primitiv lejr, hvor de bliver overvåget i alle døgnets 24 timer. Hver uge skal de kæmpe i vilde og grænseoverskridende jungle-udfordringer for at overleve i konkurrencen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I udfordringerne kæmper de kendte danskere for at vinde mad. Men de har ikke den vildeste ide om, hvad der venter dem af fysiske og mentale udfordringer. De vil blive presset ud i opgaver, som de aldrig havde forestillet sig at give sig i kast med, ligesom de vil få serveret madvarer, som de i deres vildeste fantasi aldrig havde troet, at de skulle sætte tænderne i.

De kendte danskere vil med andre ord blive udfordret på nogle af deres værste fobier. Hæmninger og kræsne smagsløg fra den trygge danske hverdag står for fald – og du vil blive overrasket over, hvor hurtigt det sker.

Spørgsmålene er:
Hvem er mand/kvinde nok til at kampen op? Mod junglen, mod konkurrenterne, mod sig selv?
Og hvem må undervejs overgive sig og råbe: ”JEG ER EN CELEBRITY – Få mig væk herfra!”?

Vinderen bliver til sidst kronet som konge eller dronning af junglen. ’Last man/woman standing’ vinder 250.000 kroner og nok håneret til at vare en livstid.

”I’m a celebrity – get me out of here” blev lanceret i England i 2002, og har lige siden starten været et kæmpe hit med millioner af trofaste seere.

Adam og Eva

Adam og Eva TV3Danmarks modigste kærlighedseksperiment! En række modige singler kaster sig ud i et grænseoverskridende og nyskabende forsøg på at finde kærligheden.

Adam og Eva er dating, som du aldrig har set det før. Deltagerne har været igennem en grundig matchmaking-proces, og nu skal de møde deres potentielle partner på en smuk, øde ø.

Men stævnemødet bliver bogstaveligt talt helt uden filter. Deltagerne er nemlig komplet nøgne ved stævnemødet. Kan den nøgne sandhed, de sænkede parader og de vidunderlige omgivelser hjælpe kærligheden på vej? Og hvad sker der, når uventede gæster ankommer til øen og udfordrer den blussende romance?

For Adam og Eva er ikke bare en udfordring i blufærdighed, men også et valg mellem to potentielle partnere.

Den professionelle matchmaker sætter deltagerne sammen ud fra en lang række parametre, men spørgsmålet er, om deltagernes egne forventninger til en partner passer med den nøgne virkelighed. Til sidst i programmet skal den ene af de tre deltagere vælge imellem de to bejlere.

I Adam og Eva opstår både kærlighed ved første blik, hede romancer og store skuffelser.

Adam og Eva har premiere på TV3 2. februar.

Paradise Hotel

Paradise Hotel 2015 tv3Ikke alt er som det plejer.

Og så alligevel … Intriger, romancer og skæve personligheder er en naturlig ingrediens, når unge danske piger og drenge flytter ind på Paradise Hotel. Men i år er det kun pigerne, der tjekker direkte ind på det luksuriøse hotel i Mexico.

Drengene får sig nemlig en slem overraskelse, da de i stedet ankommer til et nedslidt og beskidt Paradise Motel. Her fra skal de med charme og list kæmpe sig ind til pigerne på Paradise Hotel . Men ikke alle når hele vejen ind i paradis.

Værten Rikke Gøransson slår endnu engang dørene op til en uforglemmelig omgang af et af Danmarks længstvarende og mest elskede realityshows. Det er 11. sæson af Paradise Hotel, og i år går programmet tilbage til rødderne med mere fokus på fest og farver – og seernes relationer til deltagerne.

Nye digitale tiltag vil nemlig give fornemmelsen af, at seerne er med helt nede i Mexico, når paradisoerne fester, flirter og indgår alliancer på kryds og tværs af grupperinger.

Paradise Hotel er realityprogrammet, der rummer de helt store personligheder, og i år er ingen undtagelse. Seerne skal blandt andet møde en følsom eks-soldat, en kommende journalist, en af Danmarks mest læste bloggere og en tidligere overvægtig fyr, der tog kampen med fedtet op og smed 42 kilo.

Familien på bryggen

Familien fra bryggen tv3 2015Linse, Stephanie og Mor Ann – også kendt som Nogge, Geggo og Mopper – vender tilbage til 7. sæson af TV3s store successerie Familien fra Bryggen. Og glem ALT om metaltræthed, Familien fra Bryggen bliver bare bedre og bedre. Sikke en sæson, som de mere end 200.000 seere, der hver uge storhygger sig med hele Danmarks farverige Bryggen-familie, kan se frem til.

Vi kan allerede nu afsløre, at sæson 7 kommer til at byde et stort scoop. Stephanie og Linse sætter således kursen mod Thailand, hvor Stephanie skal se sin far, Sonny, for første gang i 12 år. Stephanies far er forlovet med en kvinde fra Thailand og opholder sig derfor en stor del af året i Thailand. Både Stephanie og Sonny glæder sig vildt til at gense – og måske endda prøve at finde – hinanden, mens Linse mest af alt glæder sig til at se elefanter. Du kan godt glæde dig til at følge den rejse, det minde, den oplevelse for livet på allernærmeste hold.

Linse har stor succes med bog, tøj og tæt på alt andet, hvad hun ellers foretager sig. Men der er kommet en ubehagelig regning for den travle livsstil – og måske de mange smøger. Linse har fået mavesår, og det bliver sat på alvorlige prøver lige fra starten. Linse har nemlig valgt at tage Mor Ann med på bogmesse, og der går ikke længe, før Mor Anns legendariske utålmodighed presser Linse, der ellers i vanlig stil er i fuld gang med at tage sig godt af hundredevis af begejstrede fans.
”Nogge, skal vi ikke snart jæmm?”
Næppe det, som doktoren anbefalede.

I det hele taget står højdepunkterne i sæson 7 i kø – vi nævner i flæng:
Familien skal til Lalandia, hvor Mor Ann i en alder af 76 år har sat sig for at lære at svømme. Familien har store planer for nytår. Linse VIL have lavet mindre bryster, så mon ikke hun ender med at få sin vilje? Og meget, meget mere.

Glæd dig stort til at følge Linse, Ann, Stephanie, Lebbe Lone, Moster Niller, Burger, der er Geggos gode veninde, hundene og alle de andre to- og firebenede, når Familien fra Bryggen vender tilbage til foråret.

Masterchef

Endnu en gang åbnes dørene til MasterChef-køkkenet. Denne gang for 24 af Danmarks største madtalenter, der med slebne knive og skarpe smagsløg står klar til at kæmpe om det eftertragtede MasterChef-trofæ og en pengepræmie på 100.000 kroner.

De 24 madtalenter har været igennem en intensiv castingproces for at nå til MasterChef-køkkenet. Blandt hundredevis af talentfulde ansøgere har de først kæmpet om 50 pladser til MasterChefs store audition, hvorfra det i sidste ende kun er de 24 bedste, der får et hvidt forklæde. Og herfra går det først for alvor løs.

De kulinariske evner er i forvejen i top hos de udvalgte deltagere, men ingen af dem er forberedt på den gastronomiske rejse, der venter dem. De vil blive udfordret i alle tænkelige MasterChef-discipliner, de skal arbejde med nogle af verdens dyreste og mest eksklusive råvarer, og de vil finde sig selv lave mad på udfordrende steder som Den Blå Planet, Sagnlandet Lejre og en 3-stjernet Michelin restaurant i hjertet af Paris.

Igen i år får MasterChef besøg af flere prisvindende Michelin-kokke fra den danske gastronomiske elite – og selv en minister kommer på besøg i køkkenet og agerer gæstedommer for en dag.

Men kaptajnerne på MasterChef-skuden er som altid de tre dommere. Endnu en gang står de to erfarne MasterChef-dommere Thomas Castberg og Jakob Mielcke klar ved roret, men ved siden af sig har de fået selskab af den nye dommer, kok og restauratør Jesper Koch, som med adskillige priser i bagagen er parat til at bedømme de talentfulde MasterChef-deltagere.

Masterchef har premiere på TV3 2. februar.

Luksusfælden

TV3’s Luksusfælden går ind i sin 14. sæson – og det bliver en forrygende sæson, hvor det ikke kun er de to mandlige eksperter, Jan Swyrtz og Carsten Linnemann, der hjælper deltagerne. De to får nemlig følgeskab i foråret af den allerførste ekspert i Luksusfælden, Mette Reissmann. I hvert program dukker der kun to eksperter op, da sæsonen bliver et skifte mellem de tre eksperter, så seerne hele tiden får nye input.

TV3-succesen Luksusfælden har gennem de forudgående 13 sæsoner hjulpet mere end 130 familier gennem økonomiske udfordringer. Og samtidig givet seerne masser af gode råd om, hvordan man undgår at havne i den onde gældsspiral. Nu venter der udfordringer fra 12 nye deltagende familier.

Udfordringerne skal tackles af Mette Reissmann, der er uddannet erhvervsjurist og som siden 2011 har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Hun har desuden udgivet bøger om økonomisk styring, forbrugerjura mv. Carsten Linnemann er uddannet ejendomsmægler og har stor erfaring i at rådgive og analysere boligkøberes økonomi og budgetplanlægning, mens Jan Swyrtz står for den traditionelle, men yderst vigtige analyse af økonomien og giver budgethjælp som økonomisk rådgiver. Jan Swyrtz har sit eget økonomiske rådgivningsfirma, Økonomicenteret.

I foråret byder TV3 på 12 nye afsnit af Luksusfælden – og vi kommer med eksperterne til udfordringer på både Amager, i Thisted, Næstved, Dalsmose, Herlev m.fl. steder i Danmark. Og det bliver endnu engang de store økonomiske problemer, som danskerne kæmper med, der kommer i fokus.

Det er tydeligt for Luksusfælden, at der er et stigende antal danskere, der er kommet i stor gæld på grund af skilsmisse og deraf følgende salg af bolig med stort tab. Disse mennesker er i så store økonomiske problemer, at Luksusfældens eksperter virkelig må lægge sig i selen for at finde holdbare løsninger. Vi skal også møde en deltager, der det seneste år har lånt over en kvart million kroner – og brugt størstedelen på nye bryster, læber, extensions og shopping. Mød også parret, der ikke har råd til at give deres barn madpakke med i vuggestuen, men som samtidig har brugt over 20.000 kroner på tatoveringer mv..

Vi skal også med til det nordjyske, hvor et par er i store økonomiske problemer. Hun er i gang med at uddanne sig til finansøkonom, og vil gerne rådgive andre om deres økonomi. Men deres egen økonomi er et stort rod, og hun har taget en kæmpe gæld med ind i forholdet – en gæld der viser sig at være væsentligt større end hun gik og troede. Hvordan bliver det modtaget hos ægtemanden, når hun skal hjem og fortælle at gælden har rundet 1 million kroner?

Sidst i sæsonen kommer der et program, som mange seere har efterspurgt. Her tager Luksusfældens eksperter nemlig på en tur rundt til tidligere deltagere, for at se hvordan det er gået med økonomien efter at eksperterne forlod dem. Er de blevet gældfri? På vej til det? Følger de den økonomiske plan, der er lagt for dem? Der er mange spørgsmål, som eksperterne glæder sig til at få svar på og vise til seerne.

Eksperterne vil i hvert afsnit diskutere de gældsplagede medvirkendes situation og sammen med dem lægge en slagplan for, hvordan de bedst hjælper dem på ret køl igen. Og påvise hvilket arbejde og indsats, det vil kræve af deltagerne.

Eksperternes ønske er at hjælpe både de medvirkende og seerne til at tackle de økonomiske udfordringer, mange danskere står i. Men de advarer også om, at Luksusfælden ikke alene er redningen – skal man ud af sin gæld, handler det om, at man selv gør den absolut største indsats!

Flyt eller Forny

Flyt eller Forny TV3I dette nye stærkt underholdende boligprogram konkurrerer den kreative og talentfulde designer, Rasmus Larsson, med den succesrige og erfarne ejendomsmægler, Lars Elbæk.

Rasmus Larsson er ekspert i at få det bedste ud af danskernes hjem, hvorimod Lars Elbæk er suveræn til at sælge boliger. Og de to herrers egoer matcher – som minimum – deres kompetencer.

Designer Rasmus Larsson og ejendomsmægler Lars Elbæk tager arbejdshandskerne på over for familier, der har problemer med deres bolig. Normalt ville familien måske nok kigge sig om efter en ny bolig, men er det nu også den rigtige vej at gå? Måske fornyelse er vejen frem?

Rasmus Larsson vil gøre alt for at få familien til at tænke i fornyelse, ændringer og kreative løsninger mens Lars Elbæk kun har ét i hovedet: Ud af vagten – flyt!
Når både Lars og Rasmus har gjort deres, er det op til familien at bestemme om de vil flytte eller forny. Og for de to selvsikre konkurrenter er der mere end en potentiel handel på spil – for der venter en straf til den, der ikke finder på den bedste løsning.

Se med hvordan det ender – både for familien, der i sidste ende skal træffe en stor beslutning og ikke mindst for de to selvsikre kamphaner, der virker som om, at de aldrig har hørt om ordet ’nederlag’.

Flyt eller forny er underholdning i topklasse for hele familien.

Nethaderne

Nethaderne tv3Politikere og kendte danskere udsættes dagligt for hadefulde kommentarer og trusler på nettet. Både på hjemmesider, i forums og på de sociale medier. De såkaldte nethadere har tilsyneladende ingen grænser for, hvor langt de vil gå, når de truer og chikanerer. Vi hører ofrenes historier og konfronterer gerningsmændene i Nethaderne.

Det kan få stor betydning for ofrene, når anonyme nethadere chikanerer og truer på nettet. I Nethaderne opsøger vi gerningsmændene og konfronterer dem med deres had på nettet.

Vi møder også ofrene som eksempelvis politikeren Zenia Stampe, der oplevede grov chikane og nethad, da hendes for tidligt fødte barn døde. Hun måtte finde sig i kommentarer som ”nu kan du mærke, hvordan det er at være flygtning”, og ”det er straffen for at føre din venlige flygtningepolitik”.

Chikanen fik stor personlig indflydelse på Zenia Stampe, ligesom den gjorde for Suzanne Bjerrehuus, da en mand skrev, at han håbede, at hun ville dø af den kræftsygdom, hun var ramt af.

Men det er ikke kun kendte danskere, der rammes af nethad. I Nethaderne hører vi helt almindelige menneskers historier om, hvordan de er blevet truet på livet og udsat for daglig chikane på nettet. Nye undersøgelser viser faktisk, at hver tiende dansker udsættes for ringeagtsytringer eller direkte trusler på nettet.

Vores nye vært Vincent Hendricks har i årevis beskæftiget sig med netop dette emne, og han vil nu møde nethaderne ansigt til ansigt.

Købmænd på 1. klasse

Der findes en verden med penge. Masser af penge. En verden, hvor lækre pelse, store lystyachts, funklende diamanter og dyre designerkjoler hører med til hverdagslivet. Købmænd på 1. klasse følger de mennesker, der lever af at levere varen. De er passionerede perfektionister – for i deres verden er der ingen plads til fejl, når de sælger luksus for millioner.

For diamanthandler Katerina Pitzner, der sandsynligvis er den eneste kvinde med den titel, er det helt normalt at håndtere diamanter for mange millioner kroner. Hun har sin daglige gang i verdens førende diamant-by Antwerpen, og hendes kunder forventer kun det bedste. Men Katerina er ikke bare en benhård forretningskvinde – hun er også mor med stort M for sine fire børn. Og når de to roller skal kombineres, kan det give visse udfordringer.

Pelshandler Nicolai Lønberg er ærlig, bramfri og helt nede på jorden. Hans forretning ligger på bedste beliggenhed i Charlottenlund nord for København, og hans kunder tæller både de kendte og de rige. Han er en charmerende supersælger med masser af personlighed. Han er ikke bange for aggressiv markedsføring, så han træner eksempelvis i Well-come fitness i Hellerup, primært fordi alle hans kunder og potentielle kunder er der, og som han siger: ”Det er sgu nemmere at sælge pels til konen, når man har været i spa med manden.”

For bryllupsarrangør Christel Winther er der stødt en ekstra udfordring til. Hun er nemlig gravid og skal føde lige midt i højsæsonen for bryllupper. Hun vælger ikke at informere sine klienter, der selvfølgelig forventer fuld fokus fra den professionelle Christel , der er vant til at arrangere bryllupper i millionklassen. Barnet kommer som planlagt. Men allerede fire dage efter fødslen er den nybagte mor tilbage på pinden, for hun har et vigtigt møde med et par, der skal giftes om ganske få dage.

Tøjdesigner Lasse Spangenberg færdes hjemmevant på den røde løber. Han er nemlig storleverandør, hver gang de smukke, kendte kvinder skal gøre en imponerende entre til en gallapremiere – og han har det bedst med at følge sine designs helt til dørs. Han kreerer nogle af Danmarks mest eksklusive haute couture-kjoler, men når man leverer kjoler i det prislag, må man også regne med kræsne kunder, der ved præcis, hvad de vil ha’!

For vinhandler Lars Andersson er intet umuligt. Han har en eksklusiv 400 kvm stor forretning i indre København, hvor han sælger vine og champagner. Og han har opbygget sig et solidt renomme som manden, der kan skaffe det, de andre ikke kan. Af den grund er han feinschmeckernes foretrukne vinmand, når de er på jagt efter en særlig champagne eller en sjælden årgangsvin. Men det kræver sine ofre at være så passioneret omkring sit arbejde som Lars.

Peter Vinther er direktør i Princess Yachts Danmark. Men en del af hans arbejde foregår i Cannes, hvor solen, palmerne og det azurblå Middelhav i højere grad tiltrækker de mennesker, der har råd til Peters luksuriøse yachts. Dem er der til gengæld masser af her, så det gælder om at udnytte tiden, når Peter er på tur.

De er seks vidt forskellige personligheder fra hver sin branche, men én ting har de til fælles.
De er Købmænd på 1. klasse!

Dyreværnet

Misrøgtede, herreløse og uønskede dyr får en ny chance i livet, når de bliver reddet af Dyreværnet. Kom helt tæt på medarbejdernes og de frivillige dyreelskeres kamp for dyrene i denne danske dokumentarserie.

I programmerne følger vi udrykningslederen Nina, der hver dag rykker ud på mistanken om vanrøgtede kæledyr. Ofte kommer Nina ind til ejere, der ikke magter deres kæledyr, og som derfor ikke formår at give dyrene et godt liv.

Tit kræver det gode overtalelsesevner at få de udsatte dyr med hjem på internatet, så de kan få en ny chance. Det er dog langt fra altid, det lykkes Nina at tale ejerne til fornuft, og derfor må hun ofte tilkalde politiet for at få assistance til at redde de misrøgtede dyr.

I denne sæson får Nina en ny makker i skikkelse af den tidligere politibetjent Johnny. Han er ny driftschef for Dyreværnet, der her i sæson 2 har mere travlt end nogensinde. Dyreværnet hjælper hvert år flere hundrede forsvundne dyr tilbage til deres ejere og formidler omkring 1200 dyr videre til nye omsorgsfulde hjem hvert år.

Dyreværnets mantra er, at alle dyr fortjener en ny chance, og har som den eneste dyreværnsforening i Danmark en no kill-politik. Det betyder på godt dansk, at de ikke afliver sunde og raske husdyr – de hjælper dem.

Kokken på Blokken

Kokken på Blokken TV3Hvad sker der, når tre passionerede og vidt forskellige restauratører skal anmelde hinandens restauranter? Få svaret i Kokken på Blokken, når jagten på ”Danmarks dejligste restaurant” går ind.

I Kokken på Blokken inviterer tre restauratører hver uge hinanden på et måltid mad i en underholdende dyst, hvor de skal bedømme hinandens restauranter og uddele point ud fra blandt andet smag, indretning og værtskab.

Fra en skærm i baglokalet har værtsrestauratørerne mulighed for at følge med i deres gæsters ærlige og til tider hårde ord. Det bliver Michelin-restauranten imod provinskroen og den hippe raw food imod det traditionelle franske køkken.

Men hvordan reagerer restauratørerne, når deres hjertebarn bliver kritiseret af andre fagfolk? Og kan de klassisk uddannede kokke omfavne og værdsætte den rustikke kromad – for slet ikke at tale om hvordan de reagerer på underholdning under maden og letpåklædte damer, der serverer fedtede burgere?

De tre restauranter, der får flest point i de i alt fem programmer, går videre til finalen i kampen om at vinde titlen som ”Danmarks dejligste restaurant”.

Kokken på Blokken er underholdning på højt niveau og et unikt indblik i Danmarks mange forskelligartede restaurationer, der møder hinanden i en humoristisk, men også benhård konkurrence.

De 15 medvirkende restaurationer er:

Bistro Boheme
Københavnsk in-sted med luksuriøs mad og drikke. Ejeren Per Thøstesen med en gloværdig karriere på Michelin-restauranter og køkkenchefen Pernille deltager i Kokken på Blokken.

Fuglebjerg kro
Kroen har både danske og franske retter på menuen. Bæredygtighed og lokale råvarer er udgangspunktet i kroen, hvor alt laves fra bunden. Med i Kokken på Blokken er kromutter Kirsten og kokken Maude.

Vejlegården
Restauranten, der blev kendt for sin fagforeningskonflikt, har et klassisk menukort, men med et twist på de fleste af retterne. Ejeren Amin Skov stiller op med sin blot 22-årige, men meget ambitiøse restaurantchef Camilla.

Ganløse Kro
Klassisk, dansk kro, hvor portionerne er store og hyggeligt værtskab er ligeså vigtig som maden for vennerne Casper og Dan.

Simply Raw
Så er vi kommet til Vesterbro, hvor maden ikke må tilberedes på over 42 grader. Raw food kaldes konceptet, som Peter sætter en stor ære i at servere.

L’Education National
Et lille stykke Frankrig midt inde i København, hvor ægteparret Eric og Nanna gennem 11 år har serveret klassiske fransk mad.

Hot Buns
Den frække dreng i klasen, som drives af Mathias og Allan, der har ansat smukke piger, der serverer burgere i udfordrende tøj.

Oliver & The Black Circus
Ejerne Alex og Sonny elsker alt, der er skævt og har kant. Det bærer deres restaurant også præger af. Den emmer af mystik, men maden er gennemført gourmet.

Babette
Gourmetrestauranten, hvor Vivi og Henrik forkæler gæsterne med sublime oplevelser. Maden, stemning og omgivelserne skal være perfekte.

Toldboden Bodega
På Esplanaden i København ligger Toldboden Bodega, og her er stemningen autentisk og maden dansk, og Helle og Benny serverer kun store portioner.

Kiin Kiin
På Nørrebro ligger en restaurant, der laver thailandsk mad så godt, at den er indehaver af en Michelinstjerne. De glade ejere Dak og Ksuan er klar til udfordringen.

Restaurant Maven
Restauranten ligger i en nedlagt kirke i København. Her kræses der om maden, hvor gode råvarer er i centrum, når skuespilleren Thomas og kokken Andreas laver mad.

Kaj Kok
Den traditionsbundne restaurant drives af ægteparret Gitte og Kaj. Kaj laver maden, som serveres i rigelige mængder, og Gitte står for serveringen.

Il Grappolo Blu
Den passionerede køkkenchef Alfredo styrer det italienske køkken, hvor der tilberedes finere italiensk mad. I restauranten serverer May-Britt herlighederne i den lille, eksklusive restaurant.

Stedssans
Restauranten har fokus på sæsonens råvarer, og de skal være økologiske og komme direkte fra markerne. Flemming laver maden og Maria serverer den.

Panik 112

Panik 112 er en programserie, der bygger på autentiske alarmopkald. I programmerne bliver seerne vidne til livstruende og farefulde situationer, som genopleves sekund for sekund, som de udspillede sig mellem ofre og alarmcentral.

Med afsæt i de autentiske optagelser af de dramatiske nødopkald til 112, følger vi i Panik 112 de sygeplejersker og paramedicinere, der yder kritisk og til tider direkte livreddende førstehjælp over telefonen. Vi møder ofrene, hvis liv og førlighed var direkte afhængig af den hjælp de modtog fra alarmcentralen samt de mennesker, der pludselig befandt sig i ulykkens centrum. Folk der var med til at gøre forskellen mellem liv og død ved at yde den livsreddende førstehjælp med alarmcentralen i øret. De mennesker, der i panik har ringet 112, fortæller os historien set med deres øjne, mens de professionelle sundhedsfaglige visitatorer forklarer seerne, hvordan man skal forholde sig i kritiske situationer.

I løbet af programserien kommer seerne blandt andet til at være vidne til flere trafikuheld, hvor ofrene får livstruende kvæstelser, vi møder nyfødte, der får en hård start i livet og ældre med hjerteproblemer, der har brug for akut hjælp. Den spændende serie giver et hidtil uset indblik i, hvad der sker, når borgere ringer 112.

Redningskvinder

TV3 viser ny sæson af reportageserien Redningskvinder og er tilbage med ni nye afsnit. Serien følger 14 seje redningskvinder, der alle altid gør deres yderste for at give patienter den bedst mulige behandling og omsorg i Jylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm. Reportageserien tager os med rundt i landet til nogle af de mange, fantastiske mennesker, der gør alt for at redde os alle, hvis uheld og sygdom skulle være ude.

Vi kommer blandt andre i selskab med Lene, Danmarks yngste karkirurg fra Odense Universitetshospital. Vi er med helt tæt på, når koncentrationen er på det højeste til en nyretransplantation, og når Lene bliver indkaldt akut til at udføre den mest krævende opgave, hun kan få: en bristet hovedkranspulsåre.

Vi skal også i selskab med akutlæge Susanne fra København, der får en melding om en stor skibsbrand med 50 personer ombord. I Lyngby besvimer en mand i en bus, og akutlæge Ann fra Herlev kører med udrykning ud til kvinden, for hun frygter, at der er tale om en blodprop i hjernen. I Hjørring møder vi sygeplejersken Anni, der er på arbejde på skadestuen, da en brand hærger på et plejehjem og skaber travlhed på afdelingen.

Mød også den nyuddannede læge Daria i Holbæk. Hun har fået en meget kritisk patient bragt ind på skadestuen. Patienten har vand i lungerne og får ikke ilt nok til kroppen. Hans tilstand er livstruende og det er nu Daria skal tage de store beslutninger og huske på det, hun har lært.

I København er den erfarne akutlæge Susanne ved at finde ud af, hvorfor en kun 15-årig pige er faldet om under en volleyball-kamp. På operationsgangen i Odense gør karkirurgen Lene alt, hvad hun kan for at redde en patient fra at få amputeret sit andet ben.

Der er grin, tårer, lettelse og sorg, når redningskvinderne for sjette gang rykker ud på TV3 i frontlinjen af det akutte redningsarbejde og med stor professionalisme tager hånd om os alle.

Kilde: TV3 presse

I samme kategori

Back to top button