TV-Nyt

Flere regionale programserier på TV 2

TV2 LogoTV 2-regionerne og TV 2s programafdeling har forstærket samarbejdet. Det betyder flere regionalt producerede programmer på TV 2 i de kommende måneder.

Efter en årrække, hvor det var småt med regionalt producerede programserier på TV 2, er udviklingen vendt. Samarbejdet mellem TV 2-regionerne og TV 2s programafdeling er forstærket, og det har ført til flere programforslag fra regionerne – og til flere regionale programserier på TV 2s hovedkanal.

– Vi vil meget gerne et stærkere samarbejde med TV 2-regionerne, og flere regioner har grebet bolden og er i fuld gang med nye programserier til vores hovedkanal, siger TV 2s programchef, Thomas Breinholt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Han kalder TV 2-regionerne for “vores unikke øjne og ører i hele landet”.

– I en tid, hvor vi vil være endnu mere relevante for danskerne, er TV 2-regionerne supervigtige. I kraft af en daglig nyhedsproduktion har TV 2-regionerne fingeren på pulsen og følger tæt, hvad der rører sig blandt seere og brugere i forskellige dele af landet. Samtidig kan regionerne spotte de lokale talenter, ildsjæle og stærke karakterer, siger Thomas Breinholt.

Pitchdage og MasterClass
TV 2 Programafdelingens samarbejde med regionerne omfatter faste pitchdage to gange om året og en årlig uddannelsesdag for tilrettelæggere og redaktører på TV 2-regionerne – en såkaldt MasterClass – som bl.a. har budt på inspiration fra udenlandske foredragsholdere. Her har TV 2-regionerne også haft mulighed for at opnå tilskud til den videre udvikling af lovende programideer.

– Vi gør det klart for regionerne, at de konkurrerer på lige vilkår med andre produktionsselskaber. Det er den gode programidé, som vinder – uanset om den kommer fra en TV 2-region eller fra et privat produktionsselskab, siger Thomas Breinholt og fortsætter:

– Det er klart, at ikke alt lykkes fra starten, men det er mit håb og ønske, at TV 2-regionerne hen ad vejen kan producere endnu flere fantastiske TV 2-programserier fra hele landet.

Ny serie på skærmen fra 24. maj
Blandt de kommende (helt eller delvist) regionalt producerede programserier på TV 2 er TV MIDTVESTs ‘Fra drengerøv til farmand’. Serien, der har premiere tirsdag 24. maj, følger fire kommende fædre under fødselsforberedelse og på vej mod den største omvæltning i deres liv – de skal være far for første gang.

Fra mandag 27. juni sender TV 2 ‘En stor dag på godset’, der er produceret i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND. Her inviterer TV 2 indenfor på seks smukke, aktive godser, hvor vi møder familien på godset og følger begivenhederne på en særlig dag på godset.

I maj-juni sender TV 2 en reportageserie baseret på TV2 Nords programmer om Nordjyllands dårligste fodboldhold, Ulsted Boldklub, der også har været omtalt i landsdækkende medier. Holdets meget forskellige karakterer nærer stor kærlighed til fodbold og en mindre veneration for disciplin – og de kommer kun til træning, hvis der også er øl…

På vej til TV 2 er også TV MIDTVESTs program ‘På toppen i Thy’ om et tvillingepar, der er et par mildest talt ukonventionelle elektrikere, og som er på skærmen torsdag 2. juni. Sammen med TV 2/Bornholm sender TV 2 ligeledes et nyt program i forbindelse med den prestigefyldte kokkekonkurrence ‘Sol over Gudhjem’, der sidste år blev transmitteret på både TV 2 og TV 2/Bornholm.

Blandt de (helt eller delvis) regionalt producerede enkeltprogrammer og programserier, som TV 2 har sendt i de seneste måneder og år, kan nævnes TV MIDTVESTs ‘Tvillingerne’ om de kendte Holstebro-brødre Anders og Torben, TV2 Nord-dokumentaren ‘Mysteriet om Scandinavian Star’ samt ‘Bag om Norskov’ og ‘Jespers store sommertræf’ – ligeledes af TV2 Nord.

Herudover har TV 2 købt og sendt TV SYDs konkurrencedrevne serie ‘Den store strikkedyst’.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button