TV-Nyt

Flere nyskabelser på vej i 19 Nyhederne på TV 2

TV2 Nyhedsstudie
Fra søndag 17. januar kan danskerne opleve en lang række nyskabelser i 19 Nyhederne. Fra venstre: Cecilie Beck, Natasja Crone, Mikael Kamber og Divya Das. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

En lang række nyskabelser i 19 Nyhederne er på skærmen fra søndag 17. januar – f.eks. interviews, der fortsætter på tv2.dk efter tv-udsendelsen, ny 3D-grafik og faste indslag under overskriften ’19 inspiration’.

Et interview med dagens hovedperson behøver ikke kun vare cirka tre minutter i 19 Nyhederne. Interviewet kan uddybes og fortsætte digitalt på tv2.dk efter selve tv-nyhedsudsendelsen, og her kan der samtidig blive plads til spørgsmål fra seere og brugere.

Det er en af de nyskabelser, danskerne vil opleve, når 19 Nyhederne fra søndag 17. januar kommer på tv-skærmen – og med udvidelse på tv2.dk på hverdage – i en revitaliseret udgave.

– ’Efter 19’ er navnet på vores udvidelse på tv2.dk, hvor vi vil fortsætte et interview fra 19 Nyhederne i 15-25 minutter, efter at udsendelsen er slut på tv. Her vil vi invitere vores seere og brugere til at deltage med spørgsmål og kommentarer. På den måde adresserer vi den udfordring, at flow-tv er envejskommunikation i en tid, hvor mange har vænnet sig til at have indflydelse og give deres mening til kende, siger chefredaktør Jacob Kwon, TV 2 Nyhederne, og fortsætter:

– Vi kan se frem til, at der bliver tale om en anderledes type interviews på tv2.dk end dem, vi ser på tv, hvor professionelle journalister og værter stiller spørgsmålene. Bruger-genererede spørgsmål har en anden karakter, og her er det i højere grad tilladt at ”spørge om alt”.

Flere nære og relevante nyhedshistorier
De relancerede 19 Nyhederne skruer op for relevansen, og det betyder, at der bliver plads til flere nære historier og til dagsordener, som dukker op på de sociale medier. Til gengæld bliver der færre ”nørdede system-historier”, som Jacob Kwon udtrykker det.

– For nylig havde vi et dejligt indslag om en ny børnebog, som ved oplæsning og via tricks fra hypnosens verden kan få mindre børn til at sove om aftenen. Vi vil lave flere historier i øjenhøjde med danskerne, samtidig med at 19 Nyhederne fortsat skal give seerne dagens største og væsentligste nyheder, siger Jacob Kwon.

’19 inspiration’: Historier om ting, der lykkes

En anden nyskabelse i 19 Nyhederne har fået overskriften ’19 inspiration’, og her fortælles historier om noget, der lykkes.

– Vi skal ikke alene fortælle nyheder om død og ødelæggelse. Seerne vil også gerne inspireres af ting, der går godt, og de vil gerne høre om succeser og konstruktive tiltag. Når vi har fortalt om problemer, er der stor efterspørgsel på, at vi også fortæller om mulige løsninger, siger Jacob Kwon, som mener, at 19 Nyhederne kan være den første nyhedsudsendelse, som for alvor fortæller nyheder om andet end ødelæggelser og problemer.

19 Nyhederne vil også i højere grad bruge værter ”i marken” på større nyhedshistorier.

– Værterne hører til vores dygtigste og mest troværdige journalister, og det er dem, seerne har allermest tillid til. Ved at benytte dem i marken ved større historier giver vi dækningen det rette tryk, og vi viser værterne som de dygtige journalister, de er, siger Jacob Kwon.

Virtuel 3D-grafik
Foruden de indholdsmæssige nyskabelser får 19 Nyhederne også ny tv-grafik og en ny type virtuel 3D-grafik – den såkaldte augmented reality (AR).

– AR er er det seneste nye inden for grafisk tv-formidling. Det er en 3D-grafik blandet med fysiske elementer som f.eks. en skærm eller et bord, og disse grafiske elementer er velegnede til pædagogisk formidling af visse komplicerede historier, siger Jacob Kwon.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button