TV-Nyt

Flere Menneskeforsøg på DR3

Efteråret byder på en ny omgang ‘Menneskeforsøg’ på DR3, hvor værterne Petra og Jasper lægger krop til endnu en række vilde forsøg i videnskabens tjeneste.

menneskeforsøg dr3

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De to værter Petra og Jasper har sundet sig lidt og er nu igen klar til at lægge krop til en række ekstreme forsøg, der gennem 10 programmer skal afsløre, hvordan vores krop og psyke fungerer og reagerer.

Waterboarding og kinesisk vandtortur
Det første program starter hårdt ud med at lade de to testpersoner lægge krop til to forskellige former for tortur. I programmet bliver Petra udsat for kinesisk vandtortur i to en halv time, mens Jasper finder ud af, hvordan det føles at blive waterboardet.

“Der har blandt danske politikere været en del diskussion om, hvorvidt det er ok at bruge oplysninger som kan være frembragt ved hjælp af torturmetoder. Og målinger viser, at modstanden mod tortur er faldende blandt danskerne. I ’Menneskeforsøg’ vil vi gerne anskueliggøre, hvad tortur er, og hvor alvorligt det er,” siger DR3-redaktør Julie Schytte Ralund.

Insektbid og ekstrem kur
I det første program skal Jasper og Petra også lægge krop til insektbid og afgøre, hvem det er værst at blive stukket af: en humlebi, en honningbi eller en gedehams.

De to testpersoner bliver sat yderligere på prøve, når de hver skal gennemgå nogle af de mest ekstreme slankekure. Jasper skal fylde maven med vat i en uge, og Petras krop skal udrenses ved kun at drikke chili/citron-drik i en uge. Spørgsmålet er, hvad kurene gør ved kroppen og hvilken kur, der er værst?

Menneskeforsøg på Roskilde Festival
Ét af de steder, hvor mange mennesker hvert år udsætter deres kroppe for ekstreme forhold er Roskilde festivalen. Derfor byder efterårets ‘Menneskeforsøg’ på en Roskilde Festival-special, hvor Petra og Jasper blandt andet undersøger effekten af hørepropper, ser på, hvad der sker med kroppen efter syv dage med druk og fest, og sidst men ikke mindst afprøver effekten af kvindelige feromoner på det mandlige festival publikum.

I jagten på at besvare såvel de små som de store spørgsmål om kroppen og psyken kommer de to testpersoner også til at undersøge hårfjerningsmetoder og placebo, de undersøger om mennesker fra naturens side er sadister, og hvad der sker med kroppen, hvis man ligger i vand 24 timer i træk.

Der er en lang række af landets dygtigste læger og forskere tilknyttet programmet, og alle forsøg superviseres af professionelle eksperter.

Menneskeforsøg sæson 2 fra 21. august 2014 kl. 22:00 på DR3  

I samme kategori

Back to top button