TV-Nyt

Flemming Toft takker af på TV 2

Flemmning Toft TV 2
Foto: Per Arnesen / TV 2

1. marts fløjter Flemming Toft tiden af som kommentator for TV 2. Herefter kan han se tilbage på en glorværdig karriere i dansk sportsjournalistik, hvor han de seneste mange år som kommentator med indlevelse og vid har talt sig ind i danskernes kollektive bevidsthed sammen med de sportsbegivenheder, han har kommenteret. I dag er der næppe mange, der ikke genkender hans navn og det legendariske ‘Hut-li-hut’, som han begejstret udbrød under EM-finalen i fodbold 1992, hvor Danmark vandt over Tyskland.

– Det har været en svær beslutning, meget svær, og den har været længe undervejs. Men nu er tiden rigtig, den nye sportskanal TV 2 SPORT er skubbet i gang, og der er plads til nye udfordringer. Det er nu, hvis jeg skal udleve og udføre en række ideer, tanker og projekter, jeg har gået med i en tid. Det første bliver at færdiggøre en bog om og med Ulrik Wilbek. Jeg har haft en fantastisk tid hos TV 2 med store udfordringer og store oplevelser, som jeg har forsøgt at formidle videre til danskerne ved at understøtte begivenhederne og ikke overgå dem. Jeg har været med helt fra starten, og har været heldig at have været med i alle de store ting, fortæller Flemming Toft.

Slutrundernes mand hos TV 2
Flemming Toft har været ansat hos TV 2, siden kanalen gik i luften i 1988. Han har bl.a. kommenteret ti slutrunder i fodbold, otte sommer-OL og fem vinter-OL, og så har han senest været med til at lancere TV 2 SPORT, der gik i luften 9. januar.

– Det er en stor stemme i dansk sportsjournalistik, vi 1. marts siger farvel til. Igennem sin store personlighed, begejstring og viden har Flemming udviklet kommentatorgenren og fællesskabet om sport i Danmark. Det er en institution, der takker af, og jeg tillader mig på danskernes vegne at sige tak for det fantastiske selskab. Også på det personlige plan vil jeg savne samværet med mennesket Toft, og det er derfor med vemod, at jeg siger farvel til Flemming, men jeg forstår hans beslutning og ønsker ham al held og lykke med fremtiden, siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2.

Et liv med sportsjournalistik
Flemming Toft er født i 1948 og uddannet journalist med speciale i udenrigspolitik, men sportsjournalistikken blev hans karriere. Udover arbejdet som kommentator på tv har han skrevet en række bøger. Bl.a. ‘Fodboldens Hvem-Hvad-Hvor’, ‘Triumfen’, en samtalebog med Jørgen Leth og Rolf Sørensen og ikke mindst ‘Europamestrene’ om dengang, Danmark vandt EM i fodbold i 1992. Netop begivenheden, hvor Flemming Toft skrev sig ind i historien med sit legendariske ‘Hut-li-hut’. Nu er dagen så kommet, hvor Flemming Toft siger Hut-li-slut. Det er dog ikke helt slut endnu, da Flemming Toft til og med 14. februar kommenterer alpint VM på ski på TV 2 SPORT.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button