Branche-Nyt

Fladskærms salget i 2013 det laveste i 5 år

BFE Direktør Laila Kelp Rasmussen
BFE Direktør Laila Kelp Rasmussen fremlagde i Las Vegas tal for forbrugerelektronik salget i 2013

Der er blevet solgt mange fladskærme i Danmark ide sidste mange år, så måske er det ikke helt uventet at salget nu er for nedafgående. I 2013 investerede 500.000 danskere i nye fladskærmsfjernsyn. Det er det laveste tal set over en femårig periode – og 30.000 færre end i 2012.

Tallene stammer fra brancheforeningen Branchen Forbrugerelektronik (BFE), der på et pressemøde på CES udstillingen i Las Vegas fremlagde de seneste tal. BFE samler alle de store elektronikproducenter og TV-aktører i Danmark.

Direktør for BFE, Laila Kelp Rasmussen notere dog på pressemødet at salget lander pænere end forventet tidligere på året. “Det er ingen hemmelighed, at vi ikke havde en særlig god sommer for salget. Men nu ser det ud til, at vi ender på et estimat med en halv million fjernsyn. Vi håber, det er en trend, at salget er på vej frem, så vi igen kan få et stigende antal fjernsyn i Danmark”, sagde hun.

Tallene for 2013 er dog ikke endelig tal, men en er beregnet baseret på salgstal fra de første 11 måneder samt skøn for december. 80 procent af de i 2013 solgte TV var Smart-TV. 92 procent af danskerne en fladskærm, mens 50% har to.

I 2014 venter BFE heller ikke at kurven for fladskærmsalg igen vender. BFE vurderer at salget i 2014 vil ligge på 480.000. Nyheder som Ultra HD TV og OLED TV er endnu forholdsvis dyre, så det er endnu ikke disse nye produkter der skal trække salget.  

Kilde: BFE / Berlingske

I samme kategori

Back to top button