Streamingnyt

Fire ud af ti danskere har fået spoilet film og serier

Næsten 40 procent. Så mange danske streamere har fået afsløret handlingen i en serie eller film. Det viser ny undersøgelse af danskernes streamingvaner og -adfærd. Paradoksalt viser undersøgelsen også, at kun 28 procent mener at have spoilet selv. Så hvem er de mystiske sidste 12 procent, vi alle har til fælles – og hvordan kan vi undgå dem? Telmore giver tre gode råd til at undgå spoilers af yndlingsseriens afslutning, inden du får trykket play.

Vi kender dem alle sammen. De overraskende twists og chokerende slutninger, der får populære serier som Squid Game og Stranger Things – der har sæsonpremiere lige straks – til at rykke os helt ud på kanten af sofaen i spænding. Hver uge glæder vi os til, at et nyt afsnit udkommer. Alligevel får vi det ikke altid set med det samme. Og det sætter os i en overhængende fare for spoilers.

En fare, som knap fire ud af ti danskere, der streamer, har oplevet blive til virkelighed. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Telmore. Faktisk har hele 39 pct. af danskerne, der streamer, oplevet, at handlingen i en serie eller film er blevet afsløret. Populært kaldes dét at få den spoilet. Det er især gået udover unge i alderen 18-35 år, hvor hele 67 procent fortæller, at de har oplevet det.

Telmore: Streaming skaber perfekte betingelser for spoilers

Fænomenet er ikke nyt, men det sker oftere end før, fortæller Carsten Løvenkrands, der er Product Owner & Product Manager i Telmore: ”Vi taler om en reel spoilerkultur, der har vokset sig stor i den digitale virkelighed. Dagene, hvor alle så det samme program på samme tidspunkt, er ovre. Nu streamer vi i stedet – når og hvor som helst, det passer os. Derfor ser vi sjældent de samme serier og endnu sjældnere, ser vi dem samtidigt. Alligevel er de et populært samtaleemne blandt venner, familie og kollegaer, og det skaber altså gode vilkår for spoilers,” siger han.

Mystiske spoilere – pas på internettet!

Selvom næsten 40 procent af danske streamere mener, at de har fået spoilet handlingen i en serie, mener kun 28 procent, at de selv har afsløret noget for andre, viser undersøgelsen. Det kan skyldes, at man ikke selv opdager det, vurderer Carsten Løvenkrands, men der er formentlig også tale om helt andre kræfter. Nemlig internettet og de sociale medier. ”Mange spoilers sker faktisk ikke i hverdagens samtaler, men møder os på internettet og de sociale medier. Under en samtale kan man nemt sige fra eller sætte hænderne for ørene. Men åbner du et socialt medie, risikerer du at blive mødt af et stort billede, der afslører noget, du endnu ikke har set. Og det er altså svært at reagere på, før skaden er sket,” fortæller Carsten Løvenkrands. Nedenfor har han samlet sine tre bedste råd til at undgå spoilers. Er man én af dem, der elsker spoilers, kan man naturligvis finde inspiration i at gøre det stik modsatte.

Sådan redder du din serieaften: Tre råd til at undgå spoilere

1. Sig fra, hvis en samtale om serier med din ven, kollega eller familie tager en uønsket drejning – de kan ikke vide, at du ikke er helt up-to-date på de nyeste afsnit af din yndlingsserie.

2. Hold dig langt væk fra sociale medier og filmsider som IMDB og Rotten Tomatoes, indtil du har set det nyeste afsnit. Det kan være svært, men det er den sikreste måde.

3. Installér et program eller en app, der fjerner opdateringer om serier, du ser, fra dit nyhedsfeed. Der findes blandt andet flere udvidelsespakker til Google Chrome, der kan hjælpe dig på vej.

Om undersøgelsen

Befolkningsundersøgelsen er gennemført af Epinion på vegne af Telmore. Der er foretaget 2.000 webinterviews af 18-75-årige danskere, der har streamet indenfor den seneste måned. Data er indsamlet i perioden 14. april til 28. april 2021 via Epinions panel og er repræsentativt for den danske befolkning med hensyn til køn, alder og region.

Kilde: Telmore presse

I samme kategori

Back to top button