Eurovision Song Contest på tegnsprog på Ramasjang

| mandag 09. maj, 2016 14:22 | 5 Kommentarer

Eurovision 2016Normalt lægger de populære værter på DRs Ramasjang-kanal sig til at sove klokken 20.00, men i de kommende dage skal de være længe oppe.

Tirsdag, torsdag og lørdag fra klokken 21.00 bliver Ramasjang forvandlet til en sand Grand Prix-fest-kanal for døve. DR fortsætter traditionen med at sende Eurovision Song Contest (ESC) for døve – en tradition, som DR selv var med til at lancere under stor mediebevågenhed i 2014, da DR stod for at arrangere den internationale melodikonkurrence på Refshaleøen i København.

”Vi håber, at vi med vores egen produktion i 2014 har fået sat gang i en tradition, der hvert år sikrer, at tegnsprogsbrugere kan følge ESC. Sidste år valgte østrigsk TV heldigvis at fortsætte med ideen, og det samme gør svenske SVT i år,” forklarer chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, der samtidig er redaktør for DRs programmer på tegnsprog.

Svensk TV leverer den færdige produktion på internationalt tegnsprog, og seerne vil både kunne få håndtegn på første semifinale tirsdag klokken 21.00-23.00, under anden semifinale torsdag fra klokken 21.00-23.00, hvor danske Lighthouse X er med, samt lørdag aften fra klokken 21.00-cirka 00.20, hvor mange sikkert håber, at den danske sang ’Soldiers of Love’ stadig vil lyde.

Ole Tøpholm er der også

”Normalt sender DR tegnsprogstolkede nyhedsudsendelser og magasiner på Tegnsprogskanalen, men da vi kun har kanalen til rådighed hver dag fra klokken 17.00-21.00, vælger vi at lægge Grand Prix-festen for døve på Ramasjang, hvor der ikke bliver sendt andet på det tidspunkt,” forklarer Jan Rosendal.

Som en service til hørende pårørende vil det også være muligt at høre speaken fra DRs kommentator i Stockholm, Ole Tøpholm, på Ramasjang.

De tre Grand Prix-shows fra Stockholm bliver også sendt på DR1 alle dagene. Her er det muligt at slå undertekster til på side 398.

Sammenlangt sendte DR sidste år 776 timers TV på tegnsprog mod 735 timer året før.

Kilde: DR

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (5)

 1. C. Johansen siger:

  Det er jo fint nok, men der mangler så stadig en mulighed for at opleve programmet uden den danske kommentators forstyrrende og overflødige snakken ind over.

  • Palleba2000 siger:

   Ja, nemlig. Møg irriterende at man ikke kan vælge et lydspor hvor der kun er den lyd man hører i salen.

   I aften prøvede jeg følgende kanaler og ALLE havde egen speaker…

   De var: DR1, NRK1, BBC Four og RÚV (Islandsk TV). Og som skrevet, var der desværre speaker på alle kanalerne, LORT!!

   MVH
   Palleba

   • Per M siger:

    De er alle traditionen tro. På ARD gør de som bekendt også det samme.
    Kigger jeg på program oversigten for diverse Europæiske kanaler på tvinfo.de, så har de alle også kommentator på, i Frankrig skal de ligefrem slås med 2 af slagsen!

   • Super siger:

    Der er den officielle live stream på youtube. Jeg kunne forestille mig at den er uden kommentatorer.

    https://www.youtube.com/watch?v=F-or2LKrAHM

    • Palleba2000 siger:

     Det er sku’ langt ude at man skal ud på Youtube for at få original lydspor. JEg gider ikke så på Youtube…

     Hvorfor kan kanalerne ikke finde ud af at lægge et ekstra lydspor på, der er uden speaker. Det kan sku’ ikke være så svært at finde ud af.

     Jeg har ofte lyst til at råbe “HOLD KÆFT” når der vrøvler et eller andet mens de andre taler.

     Til alle kanalerne, HOLD KÆFT, eller læg et ekstra lydspor ind NU!!!!!

     Jeg ved at dette er en masse sure opstød, men…

     MVH
     Palleba

Skriv et svar