Smart Home produktnyt

Europæisk undersøgelse – europæere er positive overfor smart home

I dag afslører Smart Home Ligaen, som er en sammenslutning af førende producenter indenfor smart home-kategorien, resultaterne af en ny europæisk undersøgelse, der undersøger forbrugernes behov og ønsker for smart home. Undersøgelsen viser, at europæere er positive overfor et smart home, der kan støtte dem i deres hverdag. Mens det i dag kun er 11%, der har gjort deres hjem til et smart home, så viste undersøgelsen dog tydelige tegn på, at dette tal vil stige fremadrette [2].

Europæisk undersøgelse afslører en lovende efterspørgsel

I henhold til undersøgelsesresultaterne føler størstedelen af europæere (66%) sig generet af de tidskrævende opgaver i hjemmet. Dette gælder alt lige fra de enkle husholdningspligter såsom, at skulle slukke for varmen og lyset samt lede efter nøgler, til de mere tidskrævende pligter såsom støvsugning og afhentning af pakker i pakkeshop – pligter som alle kan klares af enkle, effektive smart home-løsninger. Måske knap så overraskende viser det sig, at de yngre deltagere i undersøgelsen er dem, der føler sig mest belastet af disse opgaver, hele 78% af de 20-40-årige indikerer, at de føler sig generet af enkle, rutinemæssige husholdningsopgaver.

Selvom der er et stigende antal effektive løsninger tilgængelige, som kan tage sig af disse daglige opgaver, så har 71% af de adspurgte endnu ikke tilsluttet et produkt derhjemme. Undersøgelsen viser imidlertid, at 37% planlægger at købe et smart home-produkt inden for de næste 12 måneder; mens de (68%), der allerede har et smart home-produkt, er meget mere tilbøjelige til at købe flere. Dette tyder på, at de forbrugere, der allerede har haft oplevelser med et smart home-produkt, er mere bevidste om værdien og fordelene.

Smart home-produkter på vej til at blive mere mainstream

Europæerne har det godt med det intelligente hjem, 63% af respondenterne i undersøgelsen er positive overfor at bo i et smart home, der understøtter dem i deres hverdag. I Italien og Spanien ligger dette tal helt oppe over 80%. Mens undersøgelsen viser, at der er en positiv indstilling overfor og efterspørgsel efter hjælp til pligterne i hjemmet, så er mange europæere stadig ikke bevidste om den værdi, som smart home-produkter kan levere.

Det intelligente hjem er ved at bevæge sig fra primært at være for early adapters til i højere grad at blive mainstream. For at denne udvikling kan finde sted kræver det, at de førende i branchen sørger for, at enhederne er tilgængelige, til at betale og lette at bruge. Intelligente højttalere såsom Amazon Echo og Google Home har fremskyndet bevægelsen i retning af et mere intelligent hjem, det skyldes i særdeleshed produkternes enkle opsætning, attraktive prispunkt og måden hvorpå de let kan integreres i de daglige rutiner. Faktisk foretrækker 28% af de adspurgte europæere at interagere med deres smart home-enheder via stemmen; 40% vil hellere bruge en app til at styre deres smart home-produkter, mens 32% af respondenterne bruger stemmestyring i kombination med en app.

Etablering af et intelligent hjem

Det intelligente hjem kan hjælpe mennesker på mange forskellige måder; som gør deres hjem mere sikre, mere komfortable, mere energieffektive og stadig mere omkostningseffektive. Intelligente robotstøvsugere rengør gulvet, mens du ikke er hjemme. Folk med begrænset mobilitets- eller helbredsmæssige problemer kan bruge stemmestyring, så de ikke behøver at gå ind i hvert rum for at slukke lyset eller bevæge sig ud til døren, når det ringer på. Videodørklokker, smarte låse og sikkerhedskameraer, der er tilsluttet din smartphone, øger sikkerheden og giver mere ro i sindet. Og i en tid med store klimaforandringer er energibesparelse blevet et vigtigt emne, som det intelligente hjem kan understøtte. Smart home termostater og lys kan hjælper beboerne med at reducere energiforbruget og spare penge.

Hvordan kan smart home-producenterne arbejde bedre sammen for at understøtte kunderne og højne bevidstheden om alle fordelene?

Har smart home-producenterne gjort nok for at lære folk om fordelene ved deres løsninger? Disse spørgsmål var nogle af dem, der blev drøftet i går i Berlin i en paneldiskussion blandt nogle af de førende producenter indenfor smart home-branchen.

Om Smart Home Ligaen

Smart Home Ligaen er en sammenslutning af de førende producenter indenfor smart home, når det gælder klimastyring (tado°), husholdningsapparater (Ecovacs), belysning (Philips Hue), sikkerhed (Ring, Yale) og stemmestyringsassistenter (Amazon Alexa , Google Assistant), der mødes for at demonstrere, hvordan teknologi kan lette folks hverdag.

Citater fra Smart Home Ligaen

Toon Bouten, administrerende direktør hos tado °

”Smart Home Ligaen står for et understøttende hjem. Vi ønsker at demonstrere, hvordan teknologi kan hjælpe mennesker med at gøre deres liv lettere med løsninger, der problemfrit integreres i enhver livsstil, samtidig med at de understøtter en mere bæredygtig verden.”

Dave Ward, europæisk produktchef hos Ring

”Ingen kommer nogensinde til at sige, ‘Jeg ønsker at være mindre sikker i mit hjem.’ Folk ønsker et smart home, der giver dem en positiv oplevelse, med produkter og tjenester, der hjælper med at gøre deres hverdag mere praktisk, mere effektiv og mere sikker. De ønsker at opleve en reel fordel, noget der løser en udfordring i hjemmet i stedet for blot at tilføje teknologi til deres hjem for teknologiens skyld.”

Jonathan Tang, Vice President, Head of Global Business hos Ecovacs

”Robotter, der kan klare pligter i hjemmet, bliver vejen til fremtidens IoT. Mobiliteten, der følger med husholdningsrobotterne er utrolig god, så robotterne kan forstå forskellige scenarier og endda hjælpe andre IoT-produkter med at levere bedre ydelser baseret på forskellige scenarier.”

George Yianni, Head of Technology hos Philips Hue

”Det intelligente hjem skal være åbent og enkelt, for at det imødekommer forbrugernes behov. Det er derfor, vi altid har fokuseret på at gøre vores system åbent og på at arbejde sammen med så mange partnere som muligt. Med vores nye Philips Hue Bluetooth proudukter gør vi det endnu lettere at træde ind i det intelligente hjem og inspirerer dermed flere mennesker til at drage nytte af dets fordele”.

Kate Clark, Managing Director hos Yale EMEA

”Vi anerkender forbrugernes behov for at have innovative smart home sikkerhedsprodukter, der gør dem i stand til at opkoble sig til og styre deres hjem hvor som helst og når som helst. Med dette behov for øje arbejder vi tæt sammen med vores pålidelige samarbejdspartnere Philips Hue, Amazon og Google Assistant om at sikre en problemfri integration og ultimativt en endnu bedre oplevelse af sikkerhed”.

[1] Baseret på en undersøgelse udført i august 2019 af Dynata med 6.000 europæere (1.000 fra hvert af flg. Lande: Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Holland).

[2] Smart TV er ikke inkluderet: indførelse af smart home produkter i hjemmet står for 11%, indførelse af smart højtalere står for 18%t.

Kilde: EET Europarts presse

I samme kategori

Back to top button