TV-Nyt

Endnu mere cykling på TV 2 Sport

TV 2 SportTV 2 SPORT har frem til 2021 erhvervet rettighederne til EM i cykling, som er en nyskabelse på den internationale sportsarena.

Du kender nationale mesterskaber og verdensmesterskaber i cykling, men fra i år byder sportskalenderen også på europæiske mesterskaber i cykling. Og denne nyskabelse kan du følge på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

TV 2 har nemlig sikret rettighederne til EM-cykling på landevej, bane, BMX, mountainbike og cykelcross. Aftalen med den europæiske cykelunion (UEC) er kommet i stand via EBU og gælder for årene 2016-2021.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Top-cykling hører hjemme på TV 2s kanaler, og når en stor nyskabelse som EM etableres, er vi med. EM-cykling styrker vores portefølje af meget stærke cykelrettigheder, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

– Europa er det absolut vigtigste kontinent for international cykelsport, og EM-cykelkonkurrencerne kan være med til at videreudvikle europæisk cykling. Det glæder vi og vores dedikerede cykelkommentatorer os til at dække – til gavn for de mange seere og brugere på TV 2s tv-kanaler og på TV 2s digitale platforme.

Stor interesse for klassikere og etapeløb
TV 2 og TV 2 SPORT er i forvejen kendt for dækningen af bl.a. forårsklassikere og store etapeløb som Tour de France, Giro d’Italia og La Vuelta a España. 2016 bliver et rekord-cykelår på TV 2s kanaler, og for nylig har TV 2 sikret rettighederne til VM i cykling frem til 2024. Du kan se oversigten over årets cykelløb på TV 2 og TV 2 SPORT nederst i denne artikel.

TV 2 SPORT oplever generelt særdeles god seerinteresse for cykeltransmissioner. I fredags var TV 2 SPORT f.eks. Danmarks tredje mest sete kanal efter DR1 og TV 2 i det tidsrum, hvor kanalen transmitterede fjerde og sidste etape af Giro del Trentino, og det samme var tilfældet, da kanalen søndag 17. april transmitterede forårsklassikeren Amstel Gold Race.

EM på landevej i Nice
Blandt de EM-cykelløb, som dækkes på TV 2 SPORT i år, bliver EM på landevej i Nice i dagene 14.-18. september, EM på bane i Frankrig i perioden 19.-23. oktober og EM i BMX i Verona i juli.

EM på landevej bliver landevejsrytternes første styrkeprøve efter OL i Rio i august. I år foregår VM i landevejscykling nemlig i Qatar, og på grund af de høje temperaturer i Qatar er VM-landevejsløbene, der traditionelt foregår i september, skubbet til midten af oktober.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button