Branche-NytNet-TV

Endnu et energiselskab på vej ud af Waoo

waoo-logoSydEnergi og nordjyske Nyfors har fusionsplaner, og det kan betyde at Nyfors (Bredbånd Nord) forlader Waoo samarbejdet til fordel for Stofa.

De to Andelsselskaber ønsker at skabe et toneangivende energi- og teleselskab, der med 320.000 andelshavere i ryggen, har styrken til at udfordre de største konkurrenter i hele Danmark. Bliver fusionen godkendt vil andelsselskabets fremtidige navn vil blive SE a.m.b.a.

Bliver fusionen til en realitet, vil det også betyde et farvel til Bredbånd Nord og Waoo! samarbejdet, og at Nyfors´ fiberkunder herefter vil få indhold fra Stofa gennem fiberforbindelserne fra begyndelsen af 2017.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fusionen vil medføre, at fiberudrulningen i Nyfors-området øges helt op til 95 % af området over de kommende 5 år, mod de nuværende ca. 56 %. I enkelte områder, hvor det vil være uforholdsmæssigt dyrt at etablere fiberbredbånd, kan det komme på tale, at etablere alternative højhastigheds-forbindelser. I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til godt 80 % og her vil udrulningen fortsætte til ca. 8.000 husstande årligt.

”Vi ser utrolig store muligheder i en fusion mellem Nyfors og SE. Vi står over for et nyt el-marked med helt nye spilleregler, en ny regulering af de danske el-netselskaber og ikke mindst et tv- og bredbåndsmarked i hastig forandring. Ændringerne vil komme til at skabe meget større kompleksitet i vores selskaber, men de rummer også store strategiske muligheder. For os at se er det klare svar, for at imødekomme denne udvikling, at styrke vores effektivitet og konkurrencekraft gennem stordrift og skala, samt at øge vores evne til at kunne investere i den strategiske udvikling”, udtaler Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand i Syd Energi a.m.b.a.

”Vi ser store muligheder i denne fusion, hvor vi bliver en del af én af de mest betydende virksomheder på både el- og fiberområdet. Med etableringen af det nordjyske kraftcenter, vil vi kunne styrke vores markeds- og samfundsaktiviteter markant her i Nordjylland. Udrulningen af fiber til næsten alle forbrugere og virksomheder i vores område vil desuden være med til at fremtidssikre vores del af den nordjyske region”, forklarer Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors.

Waoo mistede tidligere på året TreFor som valgte at skifte til samarbejde med TDC.

Kilde: Nyfors presse

 

I samme kategori

Back to top button