TV-Nyt

EM i herrehåndbold 2016 på TV 2

EM håndbold 2016 TV 2TV 2 er klar med intensiv dækning af EM i herrehåndbold på TV 2s hovedkanal, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

De danske håndboldfans er knap nok kommet sig over den nervepirrende håndboldfest, som kvindernes VM på hjemmebane i december var, før en ny spændende slutrunde bliver fløjtet i gang: Herrernes EM i Polen, hvor Mikkel Hansen og co. spiller første kamp lørdag 16. januar i Gdansk.

TV 2 har rettighederne til EM 2016 alene, så alle kampe bliver vist på TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY. Seerne kan glæde sig til en begejstret dækning, for TV 2 har sendt sit stærkeste EM-hold til Polen med folk, der er vilde med håndbold. TV 2 er i den grad klar til EM i håndbold.

– Januar er altid en fest på TV 2. Det er jo ikke kun Thomas Kristensen og Bent Nyegaard, der elsker håndbold. Det gør vi alle sammen på TV 2 SPORT, og nu har vi hele EM selv. Alle kampe kan ses på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY. Det kan vi nu engang bedst lide, siger John Jäger, chefredaktør på TV 2 SPORT og fortsætter:

– Jeg har høje forventninger til EM. Både til Danmarks præstationer og til vores eget tv-produkt. Med Bent Nyegaard og Thomas Kristensen som kommentatorer og Morten Ankerdal, Nikolaj Jacobsen og Lars Christiansen i studiet kan vi sikre det optimale miks af håndboldfaglighed og folkelighed, som vi ønsker at ramme på TV 2. Så Gdansk kan blive dansk, siger John Jäger.

Forsvaret skal på plads
Danmark vandt sølv til EM på hjemmebane i 2014, så det danske hold har noget at leve op til. Spillerne har netop testet formen til et Golden League-stævne i Frankrig, og her viste holdet, til trods for visse skadesproblemer, at der er grund til optimisme.

De spillede på et højt niveau med lækkert spil og fik flotte sejre over VM-sølvvinderne fra Qatar og de altid stærke nordmænd. Men da det rød-hvide landshold bragede sammen med de franske OL, EM og VM-mestre fra Frankrig, anført af superstjernen Nikola Karabatic, fik de harpiksfingrene i den franske håndboldmaskine og tabte 36-28.

At Danmark taber en optaktskamp til Frankrig på udebane i Palais Omnisports de Paris-Bercy er ikke nogen katastrofe. Det giver Guðmundur Guðmundsson og de danske spillere mulighed for at forsøge at rette op på de steder, hvor holdet havde problemer mod de fysisk stærke franskmænd – og det var især i det ikke-dirkefri forsvar. Det danske landshold skal nok være klar til at gå efter medaljer, når EM starter.

Danmark er i gruppe D til EM, og den gruppe spiller alle kampe i Gdansk. Programmet i den indledende runde for de danske EM-sølvvindere er: Danmark-Rusland lørdag 16. januar klokken 20, Danmark- Montenegro mandag 18. januar klokken 20 og Danmark-Ungarn onsdag 20. januar klokken 19.55.

Faglighed og folkelighed
Alle Danmarks kampe bliver sendt på TV 2, mens mange af de andre bliver sendt på TV 2 SPORT og nogle få eksklusivt på TV 2 PLAY. Ud over selve kampene bliver der også sendt en række studieprogrammer fra EM, og den store sportsbegivenhed bliver også dækket massivt på tv2.dk, på TV 2s apps og på TV 2s sociale medier.

– Jeg har haft den store fornøjelse at have ansvaret for håndbold på TV 2 i mange år, og jeg har hvert eneste år kunnet glæde mig over, at vi har fornyet os på forskellige fronter. I år har vi valgt både at have et studie i den polske hal, hvor Danmark spiller, og et tv-hold og et andet studie i den hal, hvor værtsnationen Polen spiller. Her har vi Stine Bjerre Jørgensen, Michael Stærke og Claus Møller Jacobsen klar, så vi i år dækker hele EM – endnu tættere på, siger John Jäger og fortsætter:

– De danske kampe er naturligvis det, jeg glæder mig mest til. Men på det mere tv- og håndboldfaglige plan glæder jeg mig til at opleve, hvordan vi udvikler vores produkt igen i år. Hvordan vi bliver bedre, når vi sender direkte fra alle det danske landsholds pressemøder. Hvordan vi løfter både fagligheden og folkeligheden, når vi sender direkte ‘efter-studier’ på både TV 2 og TV 2 SPORT, hvor vi til VM sidste år oplevede den danske landstræner, Guðmundur Guðmundsson, gøre vores seere meget klogere på det danske spil, den danske taktik og de danske planer – i de længere samtaler med Morten Ankerdal og eksperterne efter kampene. Det er noget af det, jeg personligt glæder mig mest til, siger John Jäger.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button