Branche-Nyt

DR’s På skinner på blu-ray og DVD

Togtur i HD på DRHDI 2011 begyndte DR med at sende et lille, obskurt program ved navnet ’På skinner’, og den 12. marts kommer det så på dvd og blu-ray. Ideen begyndte, da man i Norge havde optaget og vist den syv timer lange togtur fra Oslo til Bergen. Det blev en stor succes, og derfor besluttede to togentusiaster fra DR sig for at filme alle togstrækninger i Danmark.

Langsomt begyndte flere og flere at opdage programmet, hvor man for eksempel kan ”køre” turen fra København til Frederikshavn station, som tager i underkanten af seks timer – helt uden at rende ind i billetkontrollørere. Der er ingen klip i programmerne, og det hele tager den tid, som DSB er om at køre turen. Det er, ifølge produceren, en stor del af succesen bag programmet.

”Det er spøjst anti-tv og der er noget zen-agtigt over den oplevelse, man får og så er det ganske enkelt æstetisk flot at køre gennem de danske landskaber,” fortæller produceren Torsten Egesten fra DR Nyheder.

Overvældende mange vil se tog-tv
I DR Salg har man oplevet usædvanligt mange henvendelser fra folk, der gerne ville have Danmarks togstrækninger ved siden af pejse-tv-dvd’erne derhjemme.

”Det er rimelig historisk, det her. Det er meget sjældent, at vi får så mange henvendelser på så kort en periode, som vi fik, da ’På skinner’ blev vist. Samtidig er det også første gang, vi udgiver sådan noget på blu-ray,” fortæller multimediedirektør Christian Odd Wiberg, og tilføjer at det førhen kun har været dramaproduktioner, der er blevet udgivet i HD.

”Fordi det her er så nogle æstetisk visuelle programmer har mange også efterspurgt, at de netop udkom på blu-ray, hvor det jo er i HD,” afslutter han.

Produceren Torsten Egesten glæder sig til, at få fingrene i sin egen skive.

”Det er megaspændende. Jeg glæder mig egentlig bare til selv at få min egen kopi til tv’et,” fortæller Torsten Egesten.

Man kan allerede købe ’På skinner’ på dvd og blu-ray på dr.dk/netbutik, og den 12. marts er den at finde i butikkerne rundt om i landet.

Du kan se disse strækninger på blu-ray og dvd udgaven der består af 2 DVD’er:

JYLLAND
Vemb-Lemvig
Odder-Aarhus
Hjørring-Hirtshals
Sønderborg-Tinglev
Esbjerg-Fredericia

FYN OG SJÆLLAND
Nakskov-Nykøbing
Høje Taastrup-Hillerød
Hillerød-Tisvildeleje
Svendborg-Odense

I samme kategori

Back to top button